Mondial Mondial 125 MX - Grumble

Bende mi 150 yapsam ne çok fena gaza geldim :mrgreen:
Çok sağlam alet takımların yoksa bu işe kendin hiç girişme. Hatta ben motor üzerinde çalışırken havalı somun sıkma da kullandım baya. Motoru şaseden çıkarmak ve geri takmak da tam amele iş silindiri değiştirmekden çok daha fazla zamanımı aldı.

Çok sağlam alet takımların yoksa bu işe kendin hiç girişme. Hatta ben motor üzerinde çalışırken havalı somun sıkma da kullandım baya. Motoru şaseden çıkarmak ve geri takmak da tam amele iş silindiri değiştirmekden çok daha fazla zamanımı aldı.

Kendim yaparım fakat alet takımı ve ortam yok. Senin kadar imkanım olsa tamirci olurum ben :mrgreen:

Tamirciler belki motoru yerinden çıkarmadan da silindir değişimini yapar ama subab kapağının tepesini açtığımda bile nelerle karşılaşıcağım hakkında bi fikrim olmadığı için motoru çıkartıp masada değişimi yaptım. Bi 80-100 lira işçiliği cebinden çıkarabiliyosan kesinlikle 150'lik yapmaya değer derim.

Tamirciler belki motoru yerinden çıkarmadan da silindir değişimini yapar ama subab kapağının tepesini açtığımda bile nelerle karşılaşıcağım hakkında bi fikrim olmadığı için motoru çıkartıp masada değişimi yaptım. Bi 80-100 lira işçiliği cebinden çıkarabiliyosan kesinlikle 150'lik yapmaya değer derim.

Motorun zaten genel bi bakıma ihtiyacı var belki o arada yaptırabilirim. Bu arada plakalık iptali yaptım bu gün istemsiz olarak ama foto çekemedim çünkü motoru koyduğum yer çok küçük :mrgreen:

Plakayı nasıl yapıştırabilirim onu düşünüyorum.

Motorun zaten genel bi bakıma ihtiyacı var belki o arada yaptırabilirim. Bu arada plakalık iptali yaptım bu gün istemsiz olarak ama foto çekemedim çünkü motoru koyduğum yer çok küçük :mrgreen:

Plakayı nasıl yapıştırabilirim onu düşünüyorum.
Plakalığı sökünce çamurluğun yarısı da gidiyo ona ne yapacaksın ? oralarda marş rölesi ve sigorta var su almaması lazım yerler.

Ben de stop lambasının plaka aydınlatması için şeffaf bırakılan alt kısmına mavi naylon çekeyim diyorum.

Benim sipariş ettiğim 38'lik dişli de 42'lik geldi ya. tokerticaret.com'dan ilk siparişimdi. Artık benim burda çok parça aldığım parçacıma 3-5 kuruşa saydırıp 38'lik bi dişliyle değiştirticem ne yapalım.

Benim sipariş ettiğim 38'lik dişli de 42'lik geldi ya. tokerticaret.com'dan ilk siparişimdi. Artık benim burda çok parça aldığım parçacıma 3-5 kuruşa saydırıp 38'lik bi dişliyle değiştirticem ne yapalım.

Siparişi gönderen kördü sanırım :mrgreen:

Siparişi gönderen kördü sanırım :mrgreen:
Mümkün valla. rialli yine en iyisi ya bu kadar saçma bişey yapacaklarını hiç sanmıyorum hani amortisör körüğünü yanlış yollarsın neyse de 42T dişli ne 38T dişli ne adam dişli üzerindeki yazıyı okumasa bile arada gözle görülür bariz çap farkı vardır. Bide sürekli yeni parça ekliyolar sitelerine böyle Ramzey cross'un veya az bulunan scooterların falan parçaları ama doğru parçaları yollayacakları ne malum.

Mümkün valla. rialli yine en iyisi ya bu kadar saçma bişey yapacaklarını hiç sanmıyorum hani amortisör körüğünü yanlış yollarsın neyse de 42T dişli ne 38T dişli ne adam dişli üzerindeki yazıyı okumasa bile arada gözle görülür bariz çap farkı vardır.

Aynen. Plakalık işine gircekmisin sen :)

Bu plakayı nereye nasıl takıcam hala bulamadım :)

Plakayı nasıl ve nereye takacağımı bulamadım hala yardım et bana biraz fikir ver :mrgreen:
Hırdavatçılarda bulduğun delikli saç parçalarını ve bikaç tane L köşebent saclarını kullanıp katlanır plakalık bile yapabilirsin malzeme maliyeti 10-15 lirayı geçmez. arka stopun orda bi yerlere tutturacan yeni plakalığını artık.

Hırdavatçılarda bulduğun delikli saç parçalarını ve bikaç tane L köşebent saclarını kullanıp katlanır plakalık bile yapabilirsin malzeme maliyeti 10-15 lirayı geçmez. arka stopun orda bi yerlere tutturacan yeni plakalığını artık.

Motor 250cc olsa hiç takmazdım plakayı ama artık bulcaz bir çare:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar