Mondial Mondial 125 MX - Grumble

Göstergeye değiyo çıkıntı yapıyo cub farı.

Ben bu motorun göstergelerinide beğenmiyorum ne var şöyle adam gibi 2 tane ayrık gösterge taksalarmış:mrgreen: 150Kn nin devamı bu motor çoğu parçası aynı çünkü.

productimage-picture-gosterge-panosu-komple-ybr-12547588.jpg

Şuraya bak rezillik :mrgreen: (Aynısı olmasada çok benziyor.)

productimage-picture-rialli-gosterge-panosu-komple-150-kn-ms198085183.jpg

Cumartesi fazla geç olmadan uyanabilirsem ankaradan nallıhan'a gidicem, resimde görülen rota 143km. tahmin ettiğimden biraz kısa çıktı 200'ü geçer sanıyodum. 125mx için çantada keklik bi yol, hyena ile bile evden bi çıkışta 100km yol yapıyorum çok rahat :)
nallihan.jpg

Bugün hafif bi bakım yaptım rölantiyi ayarlarken fark ettim benim MX'in hava ayar vidası düşmüş sanki :cherry: yok artık mondial ... nası karbüratör yapmışlarsa hava ayar vidasının varlığıyla yokluğu belli değil.
img00160201209281521.jpg

Ortadaki sarı vida hava ayarı vidası değil mi ya düşmemiş :mrgreen:
Hadi yaa boşuna karbüratör tamir kiti aldım. Boş sandığım deliğe de hiç bi vidayı sokamadım. Ama bu karbüratörü sökmeden hava ayarını nasıl yapacaz ya.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------

Bizim MX'e cbf150'nin arka stop'unu taksam nasıl olur ki :)

Hadi yaa boşuna karbüratör tamir kiti aldım. Boş sandığım deliğe de hiç bi vidayı sokamadım. Ama bu karbüratörü sökmeden hava ayarını nasıl yapacaz ya.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------

Bizim MX'e cbf150'nin arka stop'unu taksam nasıl olur ki :)

Stop tam oturur mu bilmiyorum benziyo ama :) O delik boş sanırım. Küçük bir tornavida yada L şeklinde tornavida yapcan hava ayarı için karbüratör sökülmez.

Çayırhan termik santrali
img0004kw.jpg

img00012k.jpg

img0003kf.jpg

Nallıhan

img00161201209291132.jpg

img0005ka.jpg

Sarıyar'a giderken Emremsultan köyü

img0007kn.jpg

img0006kg.jpg

Sarıyar barajı savakları

img0008kaq.jpg

img0009kr.jpg

Bide sarıyardan dönerken tam anayola çıkacakken motoru sola devirdim, neyse kimse gelmeden yoldan kaldırabildim, zaiyat ... koruma demiri eğildi kafa grenajı biraz çizildi, farın üst köşesinde 2-3 çizik oluştu. Bide egzoz bacağımın baldırını yaktı pantolona dizliğe rağmen. bu egzoz korumasını yanlış yere koyuyolar bence ya, üst taraflar aşırı ısınmıyo zaten, susturucuya kadar gelen boru aşırı ısınıyo.

Şu çekiş düşüklüğü de biraz geçti gibi motor açılınca, 5. viteste neredeyse her rampayı çıkıyo artık. Yalnız rölantide biraz değişiklik var gibi ama dün rölantiyi biraz düşürdüğüm için, yolda da stop ettiğini gördüğüm için biraz artırdım tam emin değilim rölanti ayarının durumundan. Gerçi subablar biraz sıkmış da olabilir, uzun yola gidince subablar sıkılarmış. Motor uzun yola iyi gidiyo ama öyle dere tepe tam gaz gidince biraz şişme hissediliyo motorda. Uzun bi yokuş çıktıktan sonra, tam gaz inmek pek iyi bi davranış değil. Aynı şekilde düzlükte tam gaz gelip yokuşa vurunca da çok ısınıyo motor.

Şu çekiş düşüklüğü de biraz geçti gibi motor açılınca, 5. viteste neredeyse her rampayı çıkıyo artık. Yalnız rölantide biraz değişiklik var gibi ama dün rölantiyi biraz düşürdüğüm için, yolda da stop ettiğini gördüğüm için biraz artırdım tam emin değilim rölanti ayarının durumundan. Gerçi subablar biraz sıkmış da olabilir, uzun yola gidince subablar sıkılarmış. Motor uzun yola iyi gidiyo ama öyle dere tepe tam gaz gidince biraz şişme hissediliyo motorda. Uzun bi yokuş çıktıktan sonra, tam gaz inmek pek iyi bi davranış değil. Aynı şekilde düzlükte tam gaz gelip yokuşa vurunca da çok ısınıyo motor.

Benim motor çok dengesiz, gaz yememeler, yokuşu zor çıkmalar, ışıkta stop etmeler vs. Hiç güzel motor yapmamışlar drift almadığıma çok pişmanım.

Benim motor çok dengesiz, gaz yememeler, yokuşu zor çıkmalar, ışıkta stop etmeler vs. Hiç güzel motor yapmamışlar drift almadığıma çok pişmanım.
Bujiyi değiştirdin mi hiç ? bide hava filtren temiz mi ? Bence güzel motor da şehiriçinde çok yakıyo, sebebi de kalkışta çok gaz istemesi bence. Uzun yolda 2.7 litreye kadar düşüyo tüketim.

Bujiyi değiştirdin mi hiç ? bide hava filtren temiz mi ? Bence güzel motor da şehiriçinde çok yakıyo, sebebi de kalkışta çok gaz istemesi bence. Uzun yolda 2.7 litreye kadar düşüyo tüketim.

Buji ngk takıldı fakat 5 tl ye aldığım için 1 kaç kişi sahte olabilir dedi. Hava filtresi değişti. Yeni karbüratör taktık, ilk başta biraz güzeldi. Sonra yine bozuldu. Bu motor da başka bişey var.

Ufak motor olduğu için neredeyse İzmirdeki tüm motorculara gittim hiç biri adam akıllı ilgilenmedi. Sadece 1 tanesi bakarım dedi o da komple sökecekti motoru,(ki olması gerekende bu) bende motor yeni diye vazgeçmiştim.

Benim motora yeni koruma demiri alıcam, sence aşağıdakilerden hangisini alayım.

CBF orjinal tip demir
productimage-picture-tampon-siyah-orjinal-tip-cbf-15035511_t_w300_h200.jpg

ÖN TAMPON SİYAH YBR + CG SERİSİ
productimage-picture-tampon-siyah-ybr-cg-serisi55294_t_w300_h200.jpg

ÖN TAMPON YBR + CG SERİSİ KALIN BORU
productimage-picture-tampon-ybr-cg-serisi-kalin-boru54324_t_w300_h200.jpg

ÖN TAMPON SİYAH YBR + CG SERİSİ
productimage-picture-tampon-siyah-ybr-cg-serisi55294_t_w300_h200.jpg

En güzeli bu bence hem koruma hem görüntü :)

Ama aralara girmek istiyorsan sıkıntı çıkarabilir.

Bende bundan var.

productimage-picture-tampon-ym-ybr00455.jpg

Seninki de güzel de dize doğru uzanması gözümü korkutuyo, her dakka dizlik takacağımın garantisi yok. Bide senin demirde de yine kafa grenajı yere sürter mi acaba,öğrenmek lazım. Büyük bi sunta bulup motora dayıyıcan en garantisi :cherry:

Seninki de güzel de dize doğru uzanması gözümü korkutuyo, her dakka dizlik takacağımın garantisi yok. Bide senin demirde de yine kafa grenajı yere sürter mi acaba,öğrenmek lazım. Büyük bi sunta bulup motora dayıyıcan en garantisi :cherry:

Denemek lazım ama sürtmez gibi :mrgreen: Boyum 1.80 dizlerimle 10 cm fark var demir arasında :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar