- Motosikleti
- Henüz yok.
Bir makalede motosikletlere kalın yağ koymanin gereksiz ve yanlış bir şey olduğunun kanıtlamışlar. Karmaşık yağlama devresinde bazı ince yerlerdem zor geçmesi ayrı motorun uzun yolda zor sogumasi ayrı. Bir müddet sonra çalıştırılan motorun mars sirasinda zorlanması ayrı mevzu. Aynı zamanda vizkosite sebebiyle sarf edilen enerjinin ince yağa göre fazla olması sonucu yakıt tüketimi arttırdığı soyleniyordu. Motosiklet için uygun yağ: iyi isi transfer edicek, motora iyi tutunacak kadar kalın fakat kılcal yağlama kanallarindan rahatça geçebilecek kadar ince olmali. Kalın yağ debriyaji bıraktığınızda aradan çıkmayacak. Bu da kavramanin dengesiz olmasına yani açtığınızda hala tahrik edecek, bbıraktığınızda ise balatalarin arasından ayrilmayip tam kavramama ve hatta hızlanma ve son hızını azaltabilir.
Bu özellikler göz önünde bulunduruldugunda kaliteli bir ince orta yağ en güzel performansı gösterecektir.
10w50 15w50 yaz için ülkemizin batı tarafında yazları sıcaklık ortalamasının 25 derece olduğu bölgelerde en uygunu gibi karar kıldım ben de.
marj sırasında zor çalışması doğru bugun 10/40 koyunca marj geç aldı yakıtta bir sorun yok, hızına etki ettiğde doğru şimdi birden hızı yükseliyor bundan son yaz kış 10/40 kullanıcam sadece sentetik kullanmak istememiştim yoksa sorun yoktu yani.