Fiyat fahiş.Arka fren eskisi kadar iyi değil. Kötü değil fakat çok çok da iyi değil öyle bi sorım dedim arka fren balatası değişimine 30 tl fiyat söyledi. Fahiş fiyat mıdır normal mi ?
Fiyat fahiş.
Bunun yanında kampana fren arada bakım ister, tekeri söküp içine ve balataya hava tutup tozlardan kurtulmalısınız. Daha sonra tekrar takıp ayar somununu yeterince sıktığınızda farkı görürsünüz.
Driftlerde de aynımı bilmiyorum ama, 17 ve 19 anahtarlarlar lazım. Driftlerde farklı olabilir.Tekeri sökmek için alet edavat ne gerekli , hiç kurcalamadım şimdiye kadar o yüzden cahilliğime verinr:
Arkadaslar merhaba. Bugun trafikte biraz sikintili dakikalar yasadim. 2. Vites dusuk hizda araclarin arasindan gidiyordum motor stop etti. Trafik de yavastan akmaya basladi. Ben 3 seritli yolun ortasinda kaldim. Yaklasik 5 km yol yapmistim. Jikleyi en uste cikarip denedim, calisti ama motorda bogulma oldu yine stop etti. Sonra bir sekilde zorla en saga gectim. Jikleyi en uste aldim. Calistirdigim gibi ortaya cektim. Ortaya cektigimde gaz yemedi ve yine stop ettim ayni yontemi denedim bu sefer biraz gaz actim stop etmeden gazladim. Tam eve varirken yavasladigimda yine stoop etti ve calismadi. Ayni yontemle calistirdim. Evin onune geldigimde durdurdum. 2 dakika bekleyip jiklesiz calistirdim. Ilk marsta calisti ve stop etmedi. Bu sorun neden kaynaklandi acaba?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:45 ----------
Bir de durdugumda motordan şakır şakır ses geliyordu.
Bu sabah yine aynı sorunu yaptı. çalıştırırken jikleyi en üste aldım, ilk marşta çalıştı. 1 dakika kadar jikle ortada iken gaz verdim. sonra yola devam ettim. 1 dakika sonra düşük devirde stop etti. yine jikle en üstte, ortada ve altta iken çalışmadı. biraz bekleyip jikle en üstte iken çalıştırdım. motor hafif boğulur gibi oldu. hemen ortaya aldım ve gazladım. daha sonra sıkıntı çıkarmadı. motorun "m" sinden anlamıyorum. bu yüzden bugün bir servise göstereceğim. söylediğiniz önerileri de servise söyleyeceğim. teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için.
Bu gün yağ değişimi yaptım motul 5100 10-50 bir şey dikkatimi çekti motor çalıştıktan sonra yağ seviyesine baktığımız camdaki yağ kayboluyor aşağıya doğru orta sehpada iken stop edince eski haline geliyor yağ seviyesi çalışırken hiç yağ yokmuş gibi gösteriyor daha önce hiç farketmemiştim sizinkilerdede durum aynımı ?
Yan sehpadayken durduğu yerde yağ göstermiyor onu biliyorum ama orta sehpadayken yapıyor bi anlam veremedim :thumright Çalışmazken sorun yok çalıştıkdan sonra oluyor
Merhabalar öncelikle jikle en üst konumdayken en güçlü, en altta da kapalı konumdadır. Çalıştırırken en üst konumda biraz gaz vere vere çalıştırın. Boğulmaya başladığını hissettiğiniz anda orta konuma alın. Yine biraz bekleyerek çalıştırın. Motorun bir kaç dakika sonra jikleye ihtiyacı kalmaz zaten. Jikle kapalı halde devam edebilirsiniz. Motorun stop etmesinin nedeni de jikle açık bir şekilde hareket etmeniz. Motor boğulup stop ediyor. Hava yakıt karışımı ağır geliyor bir nevi. Motor iyice ısındıktan sonra da sağ taraftaki arkadaşların belirttiği vidayı oynayarak deviri rolanti halindeyken 1,5 düzeyine getirin. Bundan sonra stop etme gibi bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum.
Motor yan durarken, gösterge yağı göstermiyor anca ortalayınca gösteriyor demişti ustam. Bir kaç kere deneyince hak verdim. Motoru dik bir şekilde tutunca yağı hemen gösteriyor. Bende de aynı durum mevcut yani. Sorun olacağını sanmıyorum![]()
Arkadaşlar şimdi de gelelim benim soruyakısa-uzun farlar çok ayarsızlar maalesef. Geceleri kısa farı yaktığım halde ilk bir kaç metreyi aydınlatmıyor. Bunun çözümü nedir ? Ayarlanıyor mu ? Ayarlansa bile düzelecek gibi değil sanki. O birkaç metrelik aydınlatma mesafesi için sis farı mı taksak ?