Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ön lastigide mislenle degistirecem bencede ön lastik kalın

Gidon kontrolünü zorlastırıyor

Bende 2.75 _18 alayım mı ?

on lastigin 2.75-18 olması bizim motor için çok daha uygun.gidon çok hafifliyor ve daha rahat kullanım sağlıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:49 ----------

ön dişliyi 16 lık yapmak bence çok şey farkettiriyor.sadece 6 km değil son hızda 15 km lik fark var. daha 4.viteste 120 diyor.motor istediğiniz hızlarda daha düşük devirde gidiyor.
michelinin pilot sporty serisi çoğu yerde tükenmiş.ön varsa arka yok arka varsa ön yok.pilot street serisi yeni çıkmış ben o yüzden onu bulup almıştım memnunum.pilot sporty 230 street 200 tl.
daha önce bujiyle alakalı bi konuşmamız olmuştu performansı etkiliyor mu diye. hafta sonu 270 km yaptık benim motordan artı olarak buji ve egsozu olan bi arkadaşla.hiç fark yok diyemem ama harcanan paraya değip degmeyecegi tartışılır.beni geçiyodu ama fark açılmıyodu yani..
subap ayarı olayında; bizim motorların çogunda belli km den sonra subap sesi geliyor ve araştırdığım kadarıyla normalmiş.ve o ayar yapılsa bile pek düzen tutmuyormuş.hiç oynamamak en iyisi demişti usta.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:07 ----------

arkadaşlar performans egzoztu gerçekten performans veriyo mu ?
genelde değişen bir performans yok.sadece üçgen egsozların yaylı olanları mı ne varmış onda değişiyor diyeni duydum.bilmiyorum ne kdr dogru ama pek inandırıcı gelmiyor.bende taktırmayı düşündüm biçok kişiye sordum ama yok yani..

Evet Utkan son susturucu var egzozun sonunda

Orta taraflarda 2 yada 3 tane daha susturucu var onları oynamadık

En sondaki susturucuyu sökecek orayada pul kaynatacak

Pulun ortası delik ya :)

Pulun ortası ne kadar büyük olursa seste o kadar artıyor

Hareket halinde iken ses pek duyulmuyor

Ama rölantide felan cok güzel sesi var kedi hırlaması gibi

Hareket halinde iken daha fazla ses cıksın dersn

Pulun agzını biraz daha genisinden taksın

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------

on lastigin 2.75-18 olması bizim motor için çok daha uygun.gidon çok hafifliyor ve daha rahat kullanım sağlıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:49 ----------

ön dişliyi 16 lık yapmak bence çok şey farkettiriyor.sadece 6 km değil son hızda 15 km lik fark var. daha 4.viteste 120 diyor.motor istediğiniz hızlarda daha düşük devirde gidiyor.
michelinin pilot sporty serisi çoğu yerde tükenmiş.ön varsa arka yok arka varsa ön yok.pilot street serisi yeni çıkmış ben o yüzden onu bulup almıştım memnunum.pilot sporty 230 street 200 tl.
daha önce bujiyle alakalı bi konuşmamız olmuştu performansı etkiliyor mu diye. hafta sonu 270 km yaptık benim motordan artı olarak buji ve egsozu olan bi arkadaşla.hiç fark yok diyemem ama harcanan paraya değip degmeyecegi tartışılır.beni geçiyodu ama fark açılmıyodu yani..
subap ayarı olayında; bizim motorların çogunda belli km den sonra subap sesi geliyor ve araştırdığım kadarıyla normalmiş.ve o ayar yapılsa bile pek düzen tutmuyormuş.hiç oynamamak en iyisi demişti usta.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:07 ----------

genelde değişen bir performans yok.sadece üçgen egsozların yaylı olanları mı ne varmış onda değişiyor diyeni duydum.bilmiyorum ne kdr dogru ama pek inandırıcı gelmiyor.bende taktırmayı düşündüm biçok kişiye sordum ama yok yani..

Açık hava filtresini nasıl takacaz :)

Subap ayarı gerekiyormu

Egzozu açtırmam :)

Açık hava filtresini olduğu gibi takabiliyormuyuz aküye deyme ihtimali varmı yoksa aradan hortummu uzatacağız

Yakıt tüketimin çok artar dedi 3 lt yi geçerse gider 250 cc alırım ne uğraşacam driftle :p

Bu açık hava filtresini takmadan önce kaç kuruş yakıyordun , açık hava filtresini taktıktan sonra kaç kuruş yakmaya başladın :queen:

Beyler 2013 model temmuz sonu gelen driftlerden aldım eski driftlerden farklı dedi servis. 9 binde kesiciye giriyormuş ve çift egzantrikli olduğu söylendi ve daha sağlam dediler. Daha önce böyle bişey duyan varmı ? Doğruluk payı nedir ?

ben bunu diyen ustanın çift eksantriği nereye soktuğudur ikinci eksantrik gözüne mi girecek arkadaşım drift üstten tek eksantrik 135 cc 2 subablı ve cdı aynı değişen bişiy yok kulakdan dolma şeyleri inanmayın driftte değişiklik yok, arkadaşlar bu ay aldı lar daha yeni üretim ve böyle o ustanın dediği tarzda bir özellik yok. (olsada güzel olur ama:)

ben bunu diyen ustanın çift eksantriği nereye soktuğudur ikinci eksantrik gözüne mi girecek arkadaşım drift üstten tek eksantrik 135 cc 2 subablı ve cdı aynı değişen bişiy yok kulakdan dolma şeyleri inanmayın driftte değişiklik yok, arkadaşlar bu ay aldı lar daha yeni üretim ve böyle o ustanın dediği tarzda bir özellik yok. (olsada güzel olur ama:)

Benımkıde yenı gelenlerden oncedende drıftım vardı bencede bı degısıklık yok :)

---------- Post added at 09:59 ---------- Previous post was at 09:57 ----------

Beyler bide amorsıtorler cok sert on hangı yagdan ne kadar koydurmalıyım bılen var mı ?

Evet Utkan son susturucu var egzozun sonunda

Orta taraflarda 2 yada 3 tane daha susturucu var onları oynamadık

En sondaki susturucuyu sökecek orayada pul kaynatacak

Pulun ortası delik ya :)

Pulun ortası ne kadar büyük olursa seste o kadar artıyor

Hareket halinde iken ses pek duyulmuyor

Ama rölantide felan cok güzel sesi var kedi hırlaması gibi

Hareket halinde iken daha fazla ses cıksın dersn

Pulun agzını biraz daha genisinden taksın

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------

Açık hava filtresini nasıl takacaz :)

Subap ayarı gerekiyormu

Egzozu açtırmam :)

Açık hava filtresini olduğu gibi takabiliyormuyuz aküye deyme ihtimali varmı yoksa aradan hortummu uzatacağız

Yakıt tüketimin çok artar dedi 3 lt yi geçerse gider 250 cc alırım ne uğraşacam driftle :p

Bu açık hava filtresini takmadan önce kaç kuruş yakıyordun , açık hava filtresini taktıktan sonra kaç kuruş yakmaya başladın :queen:

orjinal hava filtresi bi kutunun içinde o kutudan çıkan borunun motora giden başka bi boruya mı ne baglandığı bi yer var.usta değiştirirken gördüğüm kadarıyla anlatıyorum çok anladığımdan değil.kutuyu komple çıkarıyo yerine açık hava filtresini takıyo da bu filtrelerin çeşitleride var.benimkinde hiç extra boruya ihtiyaç yada aküye değme gibi bi problem olmamıştı
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/97167-arkadaslar-bu-hava-filtresi-karburatorun-arka-tarafina-uydurulabilir-mi-acillllllll.html
benimki bunun aynısı.performans artışı var kesinlikle.ama yakıtta ne kdr artış var kesin sayı söyleyemem.basmayı abartırsan baya yakabiliyo yani ki bu orjinal halinde de çok farklı sayılmaz.ama diyosanki 8000-10.000 devirlerde pek işim olmaz o zmn pek fazla yakacağını düşünmüyorum.
subap ayarı konusunda usta hiç ellememek daha iyi dedi.pek düzen tutmayabiliyormuş.benim motorda da 3 aydır fln ilk çalıştırdığımda subap sesi geliyor ama ısınınca gidiyor.kaç km yol yaptım bi sıkıntı çıkmadı.o şekilde...

Motorcu motorcu gezecez anlasılan

İnternet kapattırdım link olarak vermedigin icin acamıyorum linki

Bi kac tane resim yüklersen daha rahat bakarım resimlere :)

Resimdekilerden farklı benim acık hava filtresi

Önceki sayfada resmini koydum

Acık hava filtresi tam olarak nereye baglı

Silindirin tam cıkısındamı yoksa

O siyah kutunun icindemi kalıyor acık hava filtresi

Silindirden plastik boru gidiyor o hava filtresinin oldugu kutuya

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------

Silindirden plastik boru giriyor o siyah kutuya

O siyah kutunun icinde ızgara var tam solda silindire dogru bakıyor

Bu ızgarayı söküp acık hava filtresini orayamı baglıyoruz

Hayrına bi resim cekte bakayım bi söyle yw :queen:

Silindirden plastik boru gidiyor o hava filtresinin oldugu kutuya

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------

Silindirden plastik boru giriyor o siyah kutuya

O siyah kutunun icinde ızgara var tam solda silindire dogru bakıyor

Bu ızgarayı söküp acık hava filtresini orayamı baglıyoruz

Hayrına bi resim cekte bakayım bi söyle yw :queen:

karbüratör aradaki boru bu eğer açık hava filitresine arkası takılabiliyorsa hava filitresi kutusunu çıkar boşluğa uygun bir biçimde filitreyi takabilirsin
s05t5.jpg

O siyah kutuyu neden söküyorum

Bi kac tane hortum var o siyah kutuya baglı

Silindire felan gidiyor o hortumlar :sunny:

O siyah kutuyu neden söküyorum

Bi kac tane hortum var o siyah kutuya baglı

Silindire felan gidiyor o hortumlar :sunny:
sökmeden filitreyi takabilirmisin bilmiyorum e içine takamayacağına göre bence sökülecek sökülecekte diğer havalandırma hortumları ne olacak bence vazgaç filitre takmaktan çok bi fark olacağını sanmıyorum motorun genel anlamda ayarları değişecek bence sadece biraz ses yapar başka faydası olmaz

Alet edavatım var

O siyah kutuyu sökecem

O ızgaranın oldugu yere baglamaya calısacam kelepce

Kablo bagı para bantı felan var bi ugrasayım belki yaparım

Beyler motoru sıfır alacağım yarın kısmetse yağ olarak elimde MOTORSILK 10W-40 var motor oil yazıyor üstünde ama araba için sanırım hatırlamıyorum ne için alındığını :) kullansam bir sorun yaşar mıyım yaşarsın diyorsanız hangi yağı öneriyorsunuz.

teşekkürler.

Botm841964.jpg

Arkadaşlar kusura bakmayın mcx sahibiyim ama bizim topic çok canlı değil.Driftin sayfasına yazıyorum bende.Bugün youtubede drift mcx videolarına bakarken zontes sport adlı bir video dikkatimi çekti.Bir baktım ki azerbaycanda drift, zontes sport adıyla geçerli ve mcxin özelliklerine sahip.Disk fren mcx jantı, kalın teker 162 cc..Düsündümde o zontes gibi buradaki driftlerde birebir mcx gibi olabilir.Mcx in jantı takılıp disk fren yapılabilir.Mcx in motoru bile şaseye sorun yapmadan yerleşebilir kanısındayım.Bu özellikler driftte barınırsa bambaşka motor olur bana göre.:)

Taktım acık hava filtresini

O siyah kutuyu söktüm ızgaranın oldugu yere uydurdum acık hava filtresini

Serileşmede artış oldu 95 kmhli hızlara daha cabuk geliyor

Rüzgara karsı gitmesseniz 9 bin devirlere dogru tırmanıyor motor

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:06 ----------

Egzozdaki son susturucuyu hemen sökün titresime cok büyük katkısı oluyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:06 ----------

Egzozdaki son susturucuyu hemen sökün titresime cok büyük katkısı oluyor

fotoları bekliyoruz nasıl oldu bakalım nasıl yerleştirdin hortumları ne yaptın...

Siyah kutuyu söktüm ızgaranın oldugu yere taktım acık hava filtresini

Hortumlarıda aynı yerine taktım kutunun icinde kaldı acık hava filtresi

Sonra kapagını kapattım bu kadar :)

merhaba arkadaşlar arka stop lamba kablosundan çıkış alıp 40 cm led bağlasam eksta sigortaya gerek varmı
port bagajın aldındaki kavisli yere led döşüycem daha iyi fark edilirim diye fikri bilgisi olan varmı

Pampişler Merhaba,

Bildiğiniz üzere bizim çinli jessica Azerbaycan gibi 1-2 ülkede daha kullanılıyordu. İnternette gezerken İngiliz bir yatırımcının küçük bir kasabada aynı mondial gibi bizim jessica ve abisini montajlayıp satmaya başladığını gördüm. İngilterede bizim jeso'yu 1600 pound gibi bir fiyata

satıyorlar. Kendisi 2478 dolar ve 5050 Tl gibi bir fiyat ediyor. Ayrıca kullanılan motor bizimkinden bir nebze daha güçsüzken. Ne yalan söyleyeyim önce güldüm sonra sevindim. Biz 2500 tl verirken 40 foruma girip sorarken adamlar 5000 tl ye satıyorlar jeso'yu.

Fabrika galiba burası yada satış ofisi:
https://maps.google.com/maps?q=Wing...=tr&ei=K3QgUuSjG6PG7Aa8p4DwCg&ved=0CH8QtgMwCg

Motorun adı Zontes Panther. Bir motosiklet dergisinin bu aylık araştırmasına göre 125 cc sınıfında fiyat/performans oranı olarak 1. seçmişler keratayı.

Aha bu da dergi. Sonuç olarak sym wolf 125 ile kıyaslayarak bizimkini 1. seçiyorlar. http://www.zontes.co.uk/images/PDFs/zontes_editorial.pdf

Çinli üretici firmanın sitesinde ise fuardan alınmış bir görüntü buldum. Adamlar bizim kerataya ciddi ciddi arge yapmışlar dünya üzerindeki satış başarısından sonra. Digital ibre, led farlar, ön kafaya gündüz farı, 200 cc motor gibi değişiklikler var ve muhteşem bir görüntüsü var.

exhibition-phantom06fr.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------

yeni resimler buldum.

ZT200-7A2.jpg

ZT200-7A.jpg

PhantomBig_en02.jpg

salon-milan-eicma-2009-103.jpg

images

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar