arkadaşlar 2 2,5 aydır drift bekliyordum ama geçen salı itibariyle honda cb125e aldım
Hata yapmışsın. Hondanın o modeli malesef klasik ateşlemeli (platin var). Taa benim çocukluğumdaki super51 mobilette de kullanılan sistem. Elektronik ateşleme şart bence. Artık klasik ateşleme kullanan motor kalmadıİşin yoksa platin ayarıyla uğraş dur. Zor iş...
valla ustad sizin motorlarda sorun var ben tek kişi 120 stabil uzun yol gidebiliyorum 2 kişide 110 maxda 135 yaptım 4 5 kere buldum bu hızı ama 120de rahatım 120 ye ayarlıyıp yol alıyom..
Bu hızları muhtemelen baya bayır aşağı bir yol da yaptınızyada sizin göstergeler bozuk siz varyaaaa 90 la gidip 130 gittiğinizi zannediyorsunuz gidin o göstergeleri düzelttirin bence
![]()
gps dende olçtüm kardeşim.. aynısını denemeni öneririm sen yapamiyorsan bi bak derim motoruna bujin kötüdür hava ayarın bozukdur zincirin katran gibi hiç temizlenmemişdir balansı kötüdür ....... yağı kötü kulanıyosundur bunlar 2 şer 2şer düşürür performansını senin için video çekecem bugun eğer yol boş olursa son hızıda göstercem..Bu hızları muhtemelen baya bayır aşağı bir yol da yaptınızyada sizin göstergeler bozuk siz varyaaaa 90 la gidip 130 gittiğinizi zannediyorsunuz gidin o göstergeleri düzelttirin bence
![]()
navigasyonla ölç bi kardeşim benm gösterge bayır aşşa en yüksek 80 gösterio 5. vites 10000 rpm navigasyon 135 dio)
Navigasyonla da ölçtüm kardeşim. Hatta ibre 5-7 km/h fazla gösteriyor. Yani aslında 105-110 değilde 100 anca yapıyor motor bayır aşağı. Nerede bir sıkıntı var anlamıyorum. 11 bine kadadr bas diyenler olmuş. 9 bin devirden sonra motordan acaip bir zırıltı geliyor. Daha fazla bassam yarılacak motor, hem tekleme yapıyor 9 binden sonra
9 bin devirdeki olay kesici diye tabir edilen elektriğin yetmemesi performans cdi beyin bobin regülatör takınca çok fena oluyormus bu motorlarda kesiciye girmiyormuş
Elektrik yetmediğinden değil motor zarar görmesin diye 10bin de kesiciye giriyor.
Benim motor 750 km de dün biraz sıkıştırdım 9bin civarı vites değişimiyle rahat 110 gördü bıraktım rodaj dönemi olduğundan sırf son hız görmek için o devirlerde sürekli gitmek iyi olmaz motoru kucağıma almak istemiyorumMotorumda yağ hariç herşey orjinal yağ ipone 10w50 full sentetik.
Sonuç olarak bu motor 110 u rahat şekilde zorlanmadan görüyor. 100ü geçemeyenlerin motorunda sıkıntı olsa gerek.
2 ay sonra alcam veya 3 .. ya tekrar drift ya phantom yada riske girip tiger 250 2007 model felan
akın neden phantom düşündün öğrene bilirmiyim o daha mı iyi. cevaplarmısın merak ettim fiyat 5.092 tl kanuni
akın boşwer yaw bnmkide göstergeye bakılırsa 80 dior bayır aşşagöstergem arızalı
![]()
zorlasam gider de red line dayanır motor zorlanır ne gerek varAkın, sen 80-90 km de 5. vitese geçiyorsun. BEn 4 te 110 a kadar rahat basıyorum ama 5 e atınca yemiyor motor. 100 km hıza düşüyor 5. viteste