Saka yaptın degilmi 1.yazında yakıt düzensiz, Yahu arkadasım hani birseyi bilmiyorsan bilmiyorum de yazma, 3 Le giderken 2 ye cek bakalım ne olucak cek cek korkma ya ekzoz patlaması motorun acılms olduguna isaret düzenli calısıyor saglıklıdır demek,Arabada az yapmıyorum 3 Ten 2 ye asıl pata pata ses cıakrtır..
100.000 lerce km araba kullandım sağlıklı olan hiç bir aracın patırdadığını duymadım kesinlikle hava yakıt karışımı yanlış, zengin karışımdan kaynaklanır bu sesler, hatta iyi patlatmak istersen ayarı dahada bozmalısın bunu nasıl yaparsın açıklayayımaraca göre değişir deneyerek bulabilirsin bunu wv tosbağa ilede denedim,R21'le de daha birçoğuyla da ama karbüratörlü olacak önce. araç hareket halinde ve viteste iken ayağını gazdan çek ve kontağı kapat (ne oldu ateşleme kesildi) bir kaç kere gazı pompala, ne oldu karbüratöre, silindire benzin doldu ve yanmadan sübaplardan egsoza doğru benzin ilerlemeye başladı, aç kontağı bak ne oluyor?? o senin patırdamaları gör bakalım kaldırımdakiler yere yatıyormu yatmıyormu, bazı arabalarda gaza basınca olmuyordu sadece kontak kapatmak gerekiyordu bazılarında ise belli hızlarda oluyordu sadece.
Bu söylediklerimi tabiiki denemeyin başka hiç birşeye zarar vermese dahi egsozunuz en zayıf yerinden patlıyor bir kaç atıştan sonra ilk zayıf nokta burası doğal olarak bu kadar basınca dayanacak şekilde üretilmemiş ama yapmayın.
Dostum sende uno'nu hemen bi ayar için iyi bi ustaya götür zira seninki benzinci ile arkadaş sanırım, senin araba senin zannettiğinden daha az yakar aslında, bilmediğinizi okuyun öğrenin burası drift'çilerin mekanı misafirseniz misafirliğinizi bilin benim gibi sessizce okuyup uzayın, illaki uno fun'larının olduğu forumlarda vardır. Uzadı pardon ::
istanbuldayım şu çeşme gezisine artçı olarak dahil olmak isterdim yoksa, iyi eğlenceler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------
Bilgilerimi düzelttim yanlış izmir yazıyormuş baksanıza icq bile kullanıyormuşum![]()
Siz bence yanlıs biliyorsunuz motor kullanıcısı olmadıgım bilinmeyecek bir anlam tasımaz ,,Saglıklı ve düzgün olan Bir motor bu sesi cıkartır + Olarak bozuk degil, Eski orjınal ekzozumda patlama yapardı ,Yeni Abarhtımda yapmıyor ,,İçinin kurum tutmasını bekliyorum,+ Kurum tutunca seside gürlesiyor, Tek motorsiklet forumundan okumayın bence
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:43 ----------
+++ Olarak 2.Viteste 10.000 Rpm Yap bi sonra bırak gazı 2000 e kadar ekzoza kulak ver sonra gel yaz. Ne olucak.
Görsel olarak MC yede MR yede 10 basar. Tipi cok güzel. Ama benim gibi uzun boylulara motor kücük geliyor. 125lik (yada 135lik) olmasida ayri bi eksi taraf. Gerci MC ile aralarinda 1 beygir var.
ala ala aynı boydayız alışma meselesi demek ki..alışında hiç bir sıkıntı olmuyor diyebilirim ustad ben şuana kadar hissetmedim aynı boydaymışız ki benim motorun amortsörlerindeki hava ful sebebide savrulmayı önlesin ufak tumseklerde yaylanmasın diye yolda.. kişi kendine göre ayarlar tabi.. çok çukura giriyorsan ona göre hava basarsın yada daha aşağıda olsun diyorsan havasını az basarsın..
Yasım 23
Crosa uygun oldugu yazıyor
Ön farın ufak olması
Selenin ince olması
Ön farla camurlugun arasında fazla mesafe olması
Torkun yüksek olması :queen:
Cross commuter karısımı bir sey bu
Ruzgardan fazla etkilenmesi yalpalaması normalde olan seyler degil
Amortisörleri kesen :queen: motoru basan varmı :queen:
Apaçi tarzı değil
Boyum biraz yetmedi yarısı basıyor topuğum basmıyor
Ayakkabı bildiğin convers topuguda uzun degilki kunduramı alsam![]()
iki adet aldık 2.700 tl tıkırt peşin para, ankarada 3 bayiye eski şehirde 1 bayiye ve son olarak polatlıda ki bayiden aldık kimse 2500 tl düşmedi, bence dirft şu an tekel ürünü gibi, o paraya bu özellikte ve görünümde başka motor yok,
TATLIHIZ mesajı yanlış anladım kusura bakamsın dirft 2500 tl diye algıladım,
Amortisörleri kesen :queen: motoru basan varmı :queen:
Apaçi tarzı değil
Boyum biraz yetmedi yarısı basıyor topuğum basmıyor
Ayakkabı bildiğin convers topuguda uzun degilki kunduramı alsam![]()
Anladım Utkan ön fardamı beraber inip kalkıyor acaba