yılda 1800 km yapmışsın yeni motorlada en fazla 2500 yaparım diyorsun. ilerde büyük motor alacaksan drifti es geç derim çok fazla bişey katmaz sana
Cumadan silivriye gitmiştim bende dün geri döndüm. Gidiş ve gelişlerde ara ara son hız denemeleri yaptım 105-110 km yi geçemedim. Motor 2300 km felan oldu. 2000 de bakıma sokmuştum bujisi hava filtresi motor yağı zincir yağı felan hepsini yaptırmıştım. Rodajınıda kitabına göre yaptım motoru narin kullandım yüksek devirlere çıkmadım ama bu hız bana yetersiz geldi. 140 olmasada en azından 120-130 görmeyi beklerdim.
Bu arada zincir çok çabuk esniyor nasıl iştir anlamadım. 200-300 km de bir esniyor. Zincir esneyince doğal olarak sabit hızda gittiğimde motor rüzgar vururmuş gibi kendini geri ittirip ileri ittiriyor. Gazı bıraktığımda ve gaz verdiğimde ise ani tepkimelere yol açıyor.
Bu zincir için ne yapabiliriz bu kadar kısa sürede esnememesi için.
zincirleri devamlı esneyen arkadaşlar
daha önce yazmıştım ama dewamlı takip etmediğiniz için birkere daha yazayım
aynı sorun bende de vardı hemen zincire kabahat bulmayın...
arka dişlideki somunları contalı somun ile değiştirin zincirinizi gerdirin keyfinize bakın
4000 km de ben değiştirdim birkere zinciri ayarladım birdaha da elimi sürmedim
kontrol ediyorum ve gevşeme yok.. şu an 7800 kmde ve bir sıkıntı yok
Tam olarak hangi somunları contalı somun ile değiştiriyoruz? Arka tekerliğin sökülmesi için açılan somunları mı?
valla hatırlattiğin için saol dostum bu arada dedğin şekilde yakıt testi kesinlikle alakası yok depo yedeğe düşmesi değişebiliyor sürekli ful depoyla test ediom şahsen 14.7 uzun yol şehir içi 17 hesapladım ama bi aksilik oldu sanırım bide 4 5 km jikle açık unutmuşum tekrar hesaplar burda yayınlarım..zincirleri devamlı esneyen arkadaşlar
daha önce yazmıştım ama dewamlı takip etmediğiniz için birkere daha yazayım
aynı sorun bende de vardı hemen zincire kabahat bulmayın...
arka dişlideki somunları contalı somun ile değiştirin zincirinizi gerdirin keyfinize bakın
4000 km de ben değiştirdim birkere zinciri ayarladım birdaha da elimi sürmedim
kontrol ediyorum ve gevşeme yok.. şu an 7800 kmde ve bir sıkıntı yok
ewet arkadaşlar bende kaba gürülü bi yakıt hesabı yaptım
kullanım şekli sadece şehir içi ve devirli olarak minimum 8bin devirde vites değişimi ile
sonuç20tl lik benzin..
litre fiyatı=4,59tl
toplam=4,36litre benzin
100km de 3,516lt
km de 0,161lt
NOT= yanılma payı olabilir nedeni ise depo fulleme olarak hesaplanmamıştır
yedeğe düştükten sonra alınan 20liralık benzinle tekrar yedeğe düşünce oluşan sonuçtur
valla hatırlattiğin için saol dostum bu arada dedğin şekilde yakıt testi kesinlikle alakası yok depo yedeğe düşmesi değişebiliyor sürekli ful depoyla test ediom şahsen 14.7 uzun yol şehir içi 17 hesapladım ama bi aksilik oldu sanırım bide 4 5 km jikle açık unutmuşum tekrar hesaplar burda yayınlarım..
Sayın çinli severler,
Az önce peşin 2.750 ye siyah drift aldım, ama aldığım yerdeki yerel gazetede son 1 haftada 4 tane motorsiklet hırsızlığı olduğu yazıyordu
Bu arkadaşların benim motoru da yürütmemeleri için ne yapabilirim, sizden önerilerinizi bekliyorum. kiralık kaldığım evin bahçesi yok direk sokağa bakıyor duvara yada toprağa kazık gibi bişey mi çakalım? Disk kilidi falan alırım almasına da adam mahalle arasından tablaya bile atarak götürebilir.
sizler motorlarınızı nasıl koruyorsunuz?
17:00 den önce cevaplarsanız bugün önereceğiniz ürünleri sipariş edebilirim.
amarok alarmli halat zincir var bence ondan al dokunup ugrastiklarinda sen anahtarla acmadigin sürece ciyak ciyak bagirsin. motomaxda kilit kisminda ürün olmalı ben aldım en azından bir nebze güvende hissettiriyor. Arkaya da eski kilidi takiyorum iki tane kilit olduğu için hirsiz biraz uğraş görür![]()
Arkadaşlar dün toplamda motosikletimle 115 km yol yaptım ve biraz sert ve haşin kullanıyorummotosikleti gidebildiği kadar zorladım vitesleri 7-8-9 yerine göre değiştirdim her neyse şöyle bi sorun var benim motosikletimde 1. 50-60 km yol yaptım işte hızım 100-110 arasıydı izmire gittim varınca şehir içinde ışıklarda durdum ve motor stop etti manisaya dönene kadar bu olayı 6-7 defa yaptı yolda giderken hiçbir şey yok rölantide durunca stop etti yani 50-60 km yol gidip motor ısınınca rölantide stop etmeye başladı neden olur ? 2. de devir saati aynı gün işte kafayı yedi motosiklet rölantideyken 2 bin de 3 binde 4 binde gösterdi motorun kontağını kapatıyorum motor çalışmıyor devir 2 binde takılı
neden yapar sizce başına gelen oldu mu ? He o zırıltıları da çok yapıyor bende biri aynalardan geliyor biri ön kafa camından sanırım birde ön frene basınca cıyk cıyk yapıyor bazen...
Bi arkadaş zincir için origli al demiş bende düşündüm servise sordum fakat bizim motor için origli zincir yok dedi...
Abi çok sinir bozucu bir şey ya çaresi yok muonu yüksek devirlerde uzun süre kullandığın zaman yapar gökalp merak etme sıkıntı olmaz. usta söylemişti neden yaptığını da unuttum üstünden 1 sene geçti.