Mondial'in çakma katalizör sistemi yapıyor o teklemeyi.4bin 5bin arasında bendede hafif tekleme var,nedenini bilmiyorum
Mondial'in çakma katalizör sistemi yapıyor o teklemeyi.
Devirle çok ilgisi yok ama o devirlerde hafif gaz veriyosun genelde, motoru da sakin sürdüğünüz zamanlarda tekliyor sanırım. Bu mondial'in karbüratör ve katalizör sisteminin dandikliğinden kaynaklanıyor.yanineden o devirde yapıyor,geçermi acep
![]()
Düzelmez .Ya mengu nasıl düzelir bu onu söyle![]()
Düzelmez .
125MH Drift de sapına kadar bir mondial. Aklınızda bulunsun, ama çok büyük beklentiler içinde olmazsan motoruna iyi davranırsan bakımını yaparsan çok uzun süre hizmet eder sana.Töbe töbeeNasıl iş ya bu
ben 4-5 de gitmem zati sorun yok
10. e dayarım
![]()
arkadaşlar bende drift aldım. 2012 model sıfır km den beyaz benimkisi. yalnız motorun bazı sorunları var.
1- motor titreşim olarak iyi ama motor çok zırıltılı çalışıyor bu problemi yaşıyan var mı?
2-daha 150 km de ama acayip benzin yakıyor 10 tl ile 60 km gidiyor ve bana göre oldukça fazla.
3- 2.3 ve 4. viteslerde özellikle 4500 - 5000 - 5500 devir aralığında tekleme yapıyor. motor sanki bir gaz verip bir kesiyo. daha düşük devirde olmazken daha yüksek devirdede olmuyor. bunun nedenini ve çaresini bilen arkadaşlardan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum. bu durum sürüş zevkini olumsuz etkiliyor. servisin cevabı motor çok yeni hele bir rodaj bitsin oluyor. ne dersiniz ?
saygılar
talip benim de rolanti tutmuyodu bi ara baktık ettik bulamadık...50 lirayla ortalama 400 km gidiyor benimki. Uzun yolda tabi. Benim şöyle bir sorunum var şuan: Uzun yolda rolanti ayarı düşüyor kendiliğinden 2. oldu bu. Ayarlıyorum 1,200 civarı bakıyorum 1000in altına düşmüş. 5. viteste basıp basıp sonra boşa attığımda bakıyorum ki stop etmiş. Mecbur 5teyken yavaşlayıp debriyajla vurdurup çalıştırıyorum. Sizin başınıza da geldi mi. Motorum 750 kmde.
talip benim de rolanti tutmuyodu bi ara baktık ettik bulamadık...
bigün karbüratörda hava ayar vidası var onun üstüne küçük bi silikon sıktık oynamasın diye sorun kalktı ortadan..
yani şuki hava ayar vidası gevşemiş olabilir ki motor sehir halinde dahada gevşio ve stop edio..
o vidanın kafasına hafif bi silikonn sık oynamasın die sorun kalcagını sanmıyorum
hayır o vida rolanti vidası..sağolasın, sağ tarafta yaylı vidadan ayarlıyorum oraya mı silikon sıkmıştın?
Millet genelde motorlara biniyor, lak luk etmiyor :cherry: ben hem motora biniyorum hem de tamir ediyorum, modifiye ediyorum gerçek anlamda. Haliyle laflayacak hal kalmıyo :cherry:Kimse konusmuyor etmiyor..Off off