Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar çakmaklık taktırtmayı söylemeyi unutmuşum onu ne kadara takıyorlar normalde? Taktıran oldu mu?

önder aman sakın elleme..bilmemen daha iyi:))
hava ayarını bozarsan toparlayamazssın yine ustaya gidersin
ben hiç dokunmuyorum..
karbüratörün orda kırmızı işaret yaptıgım yer..
çok küçük bi tornavida ile yapılıo..

---------- Post added at 00:10 ---------- Previous post was at 00:08 ----------

http://c1206.hizliresim.com/y/v/8t5h1.jpg
tamam umit sagol bizim servis bilmiyo galiba:):):) sordum simdiye kadar hic yapmadim dedi

ustayla konuştum arkadaşlar garantide sıkıntı çıkartabilir dedi, ilk bakımda ama takabiliriz dedi. Çakmak girişi 10 lira 15 de biz alırız dedi 25e ortalama malolacak bilginize:)

arkadaşlar çakmaklık taktırtmayı söylemeyi unutmuşum onu ne kadara takıyorlar normalde? Taktıran oldu mu?
aslinda kendin takabilirsin malzemelerini alip sigortasi
kablosu cakmakligi aldinmi tamam
ben 10 lira parca parasi verdim ve kendim taktim
bu paranin icinde soket gibi kullanabilecegim disi ve erkek fisin birlikte bulundugu duy da yer aliyor

ustayla konuştum arkadaşlar garantide sıkıntı çıkartabilir dedi, ilk bakımda ama takabiliriz dedi. Çakmak girişi 10 lira 15 de biz alırız dedi 25e ortalama malolacak bilginize:)
aslında hiç bi sıkıntı çıkarmaz da işte servise baglı hersey..
servis isterse senden kaynaklı bi sorun olsa bile garantiye sokabilir..
ben motora hersey yaptım..sis far arka çantaya led sinyal park v.s
servi arkadaşım istedgni yap dedi sorun olmaz..
ilk bakımda yaparız demiş peki ozaman bozulmayacakmıymış garanti

@burdurlu1985 dostum motoru pazartesi teslim alıyorum, aldıktan sonra o zaman kendim takayım az biraz yeteneğim vardır. Malzemeyi nereden alıp hangi kabloya ne şekilde takacağız acaba?
@ümit_150_zc dediğin gibi o ustaya bağlı olduğundan başta yapmayalım rodajda yapalım diyor sonuçta o zaman da garantisi olacak.. Yüz yüze olduğum zaman söyleyeceğim zaten hem öyle hem böyle diyorsun diye:)

arkadaşlar elektirik aksamıyla ilgili işleri çok dikkatli yapın herhangi bi kısa devrede yolda kalabilirsiniz. benim başıma geldi.
bazılarınız bilir bi minibüsün arkadan çarpması sonucu plaka kuyruğum plakalığım ve plaka lambası kırılmıştı.
bunları servise sipartiş ettim ve o sırada usta olmadığı içi ben taktım.
ama bunları takarken arka sinyaller plaka lambası ve stop lambasını söküp takmam gerekti bunun için de hepsinin fişlerini söküp yeni kuyruğun içinden geçirmem gerekiyodu.
hepsini söktüm taktım fakat bi kabloyu tam oturtamamışım ki o da kısa devre yaptırıp endüksiyon bobinin çok ısınmasına ve buna bağlı olarak sağ bujiye ateşleme gelmesini engellemesine neden olmuş.
bu yüzden yolda kaldım.
bu forumdan bi abimiz bana internetten sohbetimiz sırasında bu konuyu açtığımda neden kaynaklana bileceğini söyledi ertesi sabah açtım baktım kabloların ordan çatır çutur sesler geliyo.
hemen düzelttim arıza giderildi.
size tavsiyem dikkatli olun bunları yaparken ki yolda kalmayın...

hepinize keyifli sürüşler :)

c90

herkese merhaba bu drift af buyurun ama 125 km /h dan daha hızlı gitmez mi? hızlanmasını engelleyen neler olabilir 4. viteste bile 10 bin devirin üzerine çıkmıyor motor devir saati ,
yoksa benim göstergelerde mi bir arıza var. inanın 3. viteste 100 km/h hıza ulaşırken 4. viteste 110-125 km/h 5. vitese attığımda motorsiklete sanki gaz açmıyorumda frene basıyormuşum gibi tekrar 8bin devire 110 km/h geri dönüyor motorsikletim 2012 model 3500km lastiklerim IRC NR 50 winter ön arka dahil bu lastikleri tercih etmemin sebebi ben ziraat mühendisiyim mesleğim gereği işim hep açık alan tozlu topraklı yollar bayır çayır falan düzenli olarak yağını periyodik bakımlarını hava filitresi temizliğini yaptırıyorum herhangi bir supap
anormalliğinin olmadığını söylüyor yetkili servis bu da bnim canımı sıkmaya yetiyor 3. vites 90-100 , 4. vites 110-125 , 5. vites malesev 4. vitesten farksız
ALLAH aşkına bir yardım kafayı yiyorum doktorum nerde:queen::queen::salut::salut:

herkese merhaba bu drift af buyurun ama 125 km /h dan daha hızlı gitmez mi? hızlanmasını engelleyen neler olabilir 4. viteste bile 10 bin devirin üzerine çıkmıyor motor devir saati ,
yoksa benim göstergelerde mi bir arıza var. inanın 3. viteste 100 km/h hıza ulaşırken 4. viteste 110-125 km/h 5. vitese attığımda motorsiklete sanki gaz açmıyorumda frene basıyormuşum gibi tekrar 8bin devire 110 km/h geri dönüyor motorsikletim 2012 model 3500km lastiklerim IRC NR 50 winter ön arka dahil bu lastikleri tercih etmemin sebebi ben ziraat mühendisiyim mesleğim gereği işim hep açık alan tozlu topraklı yollar bayır çayır falan düzenli olarak yağını periyodik bakımlarını hava filitresi temizliğini yaptırıyorum herhangi bir supap
anormalliğinin olmadığını söylüyor yetkili servis bu da bnim canımı sıkmaya yetiyor 3. vites 90-100 , 4. vites 110-125 , 5. vites malesev 4. vitesten farksız
ALLAH aşkına bir yardım kafayı yiyorum doktorum nerde:queen::queen::salut::salut:

sanırım bu konuda okumuştum hatırladığım kadarıyla yanlış hatırlamıyorsam benzini 110dan 120den sonra yeteri kadar veremiyor demişlerdi :sunny:

c90

drift e 150 lik bir karbiratör uydursam sorunumu çözermi?:silent:

Çayıroğlu'ndan mı aldınız ? ben de 2 gün önce ordan 125MX Grumble aldım, şu an motor 320km'de ve plakasız :mrgreen:
cuma günü evrakları toparlayıp pazartesi sabah trafik tescile başvurucam, dün akşam randevu aldım.

dostum pazartesi öğleden sonra ben de gideceğim de öğlen motoru teslim aldıktan sonra oraya gidip ankamallin önünde bisiklet park yerleri vardı oraya parkedeyim diyorum, plaka da yok gelişi güzel parkedersek aldığımız gün çaldırmayalım diyorum :)Orası güvenlidir değil mi :):):) Bir de ben plaka tahsis işlemi yaptım, plaka tahsis edip tecrübe edinen var mı aramızda?

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:09 ----------

drift e 150 lik bir karbiratör uydursam sorunumu çözermi?:silent:

inş unutmazsam pazartesi teslim alırken ustaya sorayım böyleymiş diye, vardır bence bir yöntemi. Ben de karbüratör den diye tahmin ediyorum

c90

bence plakasız evin bahçesine bile çıkmaman doğru olur talip kardesim

okadar devirle çalışmaya motor dayanmaz gbime geliyor 110 la gidiyorsa iyi. 5.vites motoru rahatlatıyor yoksa 4. viteste bağırta bağırta son devirde gitmek motor için iyi değil diye düşünüyorum.

c90

gökhanım amaç motoru 10 bin devirde tutmak değil arkadaşlar daha önceki sayfaları tararsan 140 km/h dan bahsediyorlar beşikten motorcu olan ben bu motorun dayanımının ne
olduğunun fakındayım fakat belirli bir süre de olsa bu motorsikletin o hızlara ulaşması gerekli tork cc motorsikletin airodinamiği benim de sürüş tekniğimi göz önünde bulundurursak
bu drift 140km/h yapabilmeli

gökhanım amaç motoru 10 bin devirde tutmak değil arkadaşlar daha önceki sayfaları tararsan 140 km/h dan bahsediyorlar beşikten motorcu olan ben bu motorun dayanımının ne
olduğunun fakındayım fakat belirli bir süre de olsa bu motorsikletin o hızlara ulaşması gerekli tork cc motorsikletin airodinamiği benim de sürüş tekniğimi göz önünde bulundurursak
bu drift 140km/h yapabilmeli

Motorlarınız belki 140 km hıza ulaşıyodur ama bunu her seferinde ve her koşulda beklemeniz hem sizi üzer hemde motorunuzu.Benim yeni kasa cbr 125 ile 145-150 gören arkadaşlar var.Yol yokuş aşşağı ama düzde de 140 ı görüyolar.Bazen de 130 u geçiremiyolar.Bende 135 gördüğüm motosikletimle bazen 125 i geçiremiyorum yol ve rüzgar şartlarından dolayı.Uygun olmayan koşullarda motoru zorlamayın bence.Ben rüzgara karşı 125 i geçiremediğimde daha basıyodum ama motorun ne kadar zorlandığını gördüm ve bıraktım.Ki bu motorlarla 140 görsen bile anlık bi hız zaten hiç macera aramaya gerek yok,o hıza sabitleyip gidemessin.110-120 tatlı hızlar bu motosikletler için.

dostum pazartesi öğleden sonra ben de gideceğim de öğlen motoru teslim aldıktan sonra oraya gidip ankamallin önünde bisiklet park yerleri vardı oraya parkedeyim diyorum, plaka da yok gelişi güzel parkedersek aldığımız gün çaldırmayalım diyorum :)Orası güvenlidir değil mi :):):) Bir de ben plaka tahsis işlemi yaptım, plaka tahsis edip tecrübe edinen var mı aramızda?

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:09 ----------

inş unutmazsam pazartesi teslim alırken ustaya sorayım böyleymiş diye, vardır bence bir yöntemi. Ben de karbüratör den diye tahmin ediyorum
Bence plakasız emniyet çevresinde dolaşma. Ulus kızılay civarlarında çok polis var o bölgeden hemen uzaklaş son sürat motoru evine götür.

Bence plakasız emniyet çevresinde dolaşma. Ulus kızılay civarlarında çok polis var o bölgeden hemen uzaklaş son sürat motoru evine götür.

plaka için süre varken polis çevirse ne diyecek? plakasız hiç trafiğe çıkmaması mı lazım, öyleyse emniyetten plakayı alıp yada dediğin gibi eve getirip plakaya gideyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar