Herkese merhabalar. 1 - 2 haftadır foruma giremiyorum sebebi ise taşındık daha internetimi açtıramadım.
Driftim 850 kilometreye geldi yakın zamandailk bakım için servise gideceğim. Ben yağ olarak Motul 5000 10w40 kullanıyorum memnunum, 4000 bakımında ve sonrasında Motul 5100 koymaya başlayacağım.
Benim motorum 2015 model sanırım şuan bildiğim kadarı ile Türkiye'de tek 2015 model Drift bende

Bunun sebebide bayi tanıdıktı bayi aracılığıyla direk fabrikadan adıma istedik motoru.
Lastiklerim Michelin Pilot Street oldukça memnunum lakin ne yazık'ki 2 gün önce virajda motor altımdan kaydı, bunun sebebi ise virajdan çıkarken gazı erken açmam ve erken açınca lastiğin yerle ilişkisinin kesilmesi, epey yatmıştım keskin bir virajdı.Neyse sağlık olsun ekipmanlarım tamdı ve bana bir şey oolmadı, hızım 40 km\h civarında idi. Motorda ise sadece egzoz muhafaza çizildi onunda fiyatı 31 lira.
Ön balata artık tamamen alıştı ve ön frenin tutuşu gayet yeterli ancak arka taraf için aynı şeyi söyleyemeyeceğim arkada fren yok desek yeridir. Ona bir ayarlama yapacağım yakın zamanda tellerini felan değiştirip biraz daha hisli yapmaya çalışacağım.
Genel olarak rodaj kurallarına uymaya çalışıyorum ancak 1 kez kendime hakim olamayıp bastım düz bir yoldu biraz rüzgar vardı 130'a yaklaştı ibre ışıklar olduğu için basmayı bıraktım ama biraz daha yol olsa inanıyorum çok rahatlıkla 130 ve üzeri hızlara düz yolda ulaşır. Motorun zincir ve dişlileri orjinal üzerinde farklılık olarak sadece lastikler ve NGK buji var, kilomda 75.
Rodaj biterken ön dişliyi 16 yapacağım arka ile oynarmıyım bilemiyorum. Benim amacım bu motorla 140 felan yapmak değil sabit 100 ile giderken devir biraz daha düşsün - motor bağırmasın yeterli.
Genel olarak motosikletten epey memnunum 3500 liraya daha iyisinin olması imkansız.