halit 200 lük fuzuli boşa harcanan para olmaz onun krankı 1,2 cm daha yukarı çıkabiliyor oda ekstra çok daha fazla güç 200 lük cg ler 13 ile 16 hp arasında hatta onlarda 63,5 silindir oldukları için 193 cc felan oluyor 65,5 210 cc felan yapıyor. paran varsa hiç düşünme 200 lük yaptır çok keyifli olur. fotoğraf çekemedim ellerim berbattı zaten silindiri taşlamak için gitmedim dişli bakmaya gittim sanayiye arkadaşın yanında muhabbet ederken hadi sökmeye başla yapalım dedi öylelik oldu

şu an motorda orjinal halinden farklı olarak silindir ve egzoz var başka hiç bir şey değişmedi. yalnız silindir traşlandıktan sonra subap şişleri uzun geldi külbütör aşağıda kaldı o yüzden külbütörün altına pul attık sonra civatalarını taktık ayrıca dışardan üst kapaktan silindire giden civata var o da uzun geldi onunda altına pul attı arkadaş biraz da ucundan traşladı hepsi bu. motorun karakteri değişti eskiden yüksek devirde vites atmak gerekirken artık yüksek devirde titriyor gitmeyeceğim vites at diyor

mesela bizim motorda devir kesici yok ama boşta ve ilk üç viteste dip gaz yapınca devir kesici var gibi saydırıyor. tuhaf bir durum. üst kapak küçük geliyor galiba 200 lük üst kapakta 150-170 civarında gerek yok o yüzden şimdilik onun yerine lastik alırım. lastik demişken benim ön lastik patladı yine şişiriyorum 2-3 saat te iniyor. gaz kolunu eskiden sonuna kadar çevirirdim gitsin diye hatta normal kulanımda dahi yarı seviyeye kadar çevirmek gerekirdi. artık öyle bir şey yok çeyrek seviyede bile çevirmiyorum çok güzel torku var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:55 ----------
halit istersen özelden tel numaramı yazarım arasın yapacağın zaman anlatırım sana. sekmanlar basit zaten iki üç tane farklı durum var gerisi civataları sök tak yapıyorsun. pistonun en altına bir tane yağ sekmanı takıyorsun sonra yağ tutucu bir yay var sonra tekrar yağ sekmanı takıyorsun yanı pistonun en alttaki çentiğine iki sekman bir tane yay gibi parçayı takıyorsun. bir üste diğer sekmanı bir üstede diğer sekmanı takıyorsun bu sekmanların üzerindede yazı yazıyormuş benimkinde markası yazıyor umt diye sekmanların yazı yazan kısımları üste gelecek. ve en önemlisi sekmanların ağızları aynı tarafa bakmayacak bir sekman doğuya bakıyorsa diğeri batıda olacak. öyle olunca yağ kaçırma ihtimali az olurmuş. pistonunda yönü var. pistonun üzerinde in yazıyor o kısım karbüratör tarafına gelecek yani emme subabına gelecek. silindirin üzerinde parlak renkli kapak var o da egzantririk horozlarını tutuyor sökünce görürsün zaten. eğer benle aynı silindiri alırsan takmadan adam gibi bir tornacında tepesinden 1,5 mm aldır bir daha söküp takmazsın
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:06 ----------
13500 km de ilk arızasını verdi vites göstergesi gitti benim. boş ışığıda yanmıyor sensör bozuldu galiba