Merhaba, ben de mg deluxe aldım yaklaşık iki ay önce, 2100km'deyim...motorla ilgili iki sorunum var, yardımcı olabilir ya da en azından tecrübelerinizi/fikrinizi paylaşırsanız sevinirim:
1. Ön tekerlekten "cik cik cik cik" diye bi ötme sesi geliyor...bu ses ön frene dokunduğum an kesiliyor. "Yetkili" servise bunu başta sordum, olabilir normaldir, 700 800km'ye kadar sürebilir dediler, 1000 km bakımı için gittiğimde de bazı motorlarda 2000'e kadar olabildiğini söylediler...bi ara ses kesildi sonra yine başladı, herhangi birinizin başına geldi mi bu, ya da neden kaynaklanacağını biliyor musunuz? "yetkili" servisin cevabı, çalışması, davranışı nedeniyle onlara ne bir daha sorarım, ne de yanlarına uğrarım...o yüzden sizlere sormak istedim...
2. "Yetkili" servise 1000 bakımı için giderken son derece olumlu bi ruh hali içerisindeydim; motorumdan memnundum, bakımı yapılacaktı ve keyifle binmeye devam edecektim. Ama beklediğim gibi olmadı, tam da vites değişimine alıştım derken(ilk vitesli motorum bu), bakım sonrası boşa alma sorunu ortaya çıkageldi. Durur vaziyette birinci viteste vites pedalı takılıyor, yukarı hareket etmiyor, ya da 2nci vitesten aşağı hareket etmiyor; illa gaz vermek istiyor. Servise gitmeden durduğum yerde istediğim gibi değiştirebiliyordum vitesi...
Bu iki sorunuma neden olabilecek şeyleri bilen var mı? Ayrıca, İstanbul'da yaşayanlarınızdan, motoru bakım için götürmemi tavsiye edebileceğiniz düzgün bi "usta" var mı?
"yetkili" ve "usta" kelimelerini özellikle tırnak içine aldım, çünkü bu "yetkili"lere yetkiyi veren zihniyeti anlamak imkansız..ve "usta"lar da yaptıkları işte usta falan değil, sadece adları usta...
Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler...