slm arkadaşlar. 4500 km'deyim 1 lt benzin ile 50 km gidiyorum. Gayet keyifli bir motor. Yılmazz'ın dediği gibi ufak tefek problemler olsada( sonuçta dışı plastik...) Motor kısmı gerçekten sorunsuz çalışıyor. Şehir içinde hayatını daha sorunsuz yaşarsın bu motorla. ilk bakımdan sonra servise hiç gitmedim. yağını kendim değiştiriyorum. Bir sorun olduğu zamanda arkadaşım olan bir ustaya başvuruyorum.hiç özen göstermiyorum kullanırken ama hiç yolda Bırakmadı( MAŞALLAH DİYELİM..) bu hafta sonu antep - adana yapıcam 100 kh ile..230 km.. Uzun yol için tavsiyelerinize ihtiyacım var üstadlar..
slm arkadaşlar foruma arkadaşımızın uzun yok için tavsiyenize ihtiyacım var yazısını okuyunca üye oldum..ben 1 senedir mondial 100 kh kullanıyordum..öğrenciyim..okulum başlayacağı için 1.200 e sattım..çok ekonomikti bir depo benzine (yaklaşık 3.5). 200 km gider...ben bu motorla k.maraş tan iskenderuna gittim ..sabit hızım 100dü..bu motorla 120 yi göremeyenler bamaya korkuyo demektir..tabiki benzinin kalitesine bağlı gidişi..95 oktan almayın motor hiç gitmiyo..petrol ofisinden almayı denyin farkı göreceksiniz..arkamda oturan kız arkadaşım bile farketti yani:
uzun yolda aşırı gazlamadan gidersen dayanır. sağutma kanalları büyük olmadığı için aşırı yüksek hız (80 ve üzeri) veya düşük hız (40 ve altı) gidersen soğutma kanallar yeterince işlevsel olamayacağı için motor hararet yapar.
normal bakımlı bir motor rodaj sonrası u yolu çok kolay yapar
ben 100-110 k hızla 230 km hiç durmadan gittim banamısın demedi
motor süper bence
bu motorda yani 100 ukh da yedek depo faln yok 3.5 litre benzin alıyo.yedek depo yok 179 km yaptım ben 1 depoyla...ayrıca ac motoru 130 yaparsın onla
ben gavur dağlarından aşşağı son gaz bastım 125 civarı diye bildi wallaha ama bilmiyorum basarmı...bastıysan helal olsun
Son düzenleme: