Mondial Mondial 100KH(resimli)

slm arkadaşlar. 4500 km'deyim 1 lt benzin ile 50 km gidiyorum. Gayet keyifli bir motor. Yılmazz'ın dediği gibi ufak tefek problemler olsada( sonuçta dışı plastik...) Motor kısmı gerçekten sorunsuz çalışıyor. Şehir içinde hayatını daha sorunsuz yaşarsın bu motorla. ilk bakımdan sonra servise hiç gitmedim. yağını kendim değiştiriyorum. Bir sorun olduğu zamanda arkadaşım olan bir ustaya başvuruyorum.hiç özen göstermiyorum kullanırken ama hiç yolda Bırakmadı( MAŞALLAH DİYELİM..) bu hafta sonu antep - adana yapıcam 100 kh ile..230 km.. Uzun yol için tavsiyelerinize ihtiyacım var üstadlar..

slm arkadaşlar foruma arkadaşımızın uzun yok için tavsiyenize ihtiyacım var yazısını okuyunca üye oldum..ben 1 senedir mondial 100 kh kullanıyordum..öğrenciyim..okulum başlayacağı için 1.200 e sattım..çok ekonomikti bir depo benzine (yaklaşık 3.5). 200 km gider...ben bu motorla k.maraş tan iskenderuna gittim ..sabit hızım 100dü..bu motorla 120 yi göremeyenler bamaya korkuyo demektir..tabiki benzinin kalitesine bağlı gidişi..95 oktan almayın motor hiç gitmiyo..petrol ofisinden almayı denyin farkı göreceksiniz..arkamda oturan kız arkadaşım bile farketti yani::)ben iskenderuna yaklaşık 3 saatte gittim..git arkadaşım gez hiç problem çıkartmaz..ilk başlarda çok bağırıyo die korktum ama yok hiç problem olmuyo..çok konuştum galiba şimdiden hayrlı yolculuklar

uzun yolda aşırı gazlamadan gidersen dayanır. sağutma kanalları büyük olmadığı için aşırı yüksek hız (80 ve üzeri) veya düşük hız (40 ve altı) gidersen soğutma kanallar yeterince işlevsel olamayacağı için motor hararet yapar.
normal bakımlı bir motor rodaj sonrası u yolu çok kolay yapar

ben 100-110 k hızla 230 km hiç durmadan gittim banamısın demedi

motor süper bence

bu motorda yani 100 ukh da yedek depo faln yok 3.5 litre benzin alıyo.yedek depo yok 179 km yaptım ben 1 depoyla...ayrıca ac motoru 130 yaparsın onla

ben gavur dağlarından aşşağı son gaz bastım 125 civarı diye bildi wallaha ama bilmiyorum basarmı...bastıysan helal olsun

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
mondial100kh

Dostum saçmalama bence !

100-110 sabit 150 cc motorlar zor gidiyor !

97 cc Çin malı cup hayatta gidemez !

Evet ibrede en fazla 110 yapıyor ama gerçekte hızı 90-95 km/h,düz yolda ibrede göstereceği en fazla 90'dır.:cat:

o motorla 110 un ustune cıktıgımda ustumde t-şört vardı altımdada kot vardı.ayagımda converse vardı:Dve yasadıgım yerde polis kaynıoor ama daha beni yaklayacak polis daha cıkmadı.hiçde altımdan motorum alınmaddı.:bounce::bounce:

kesinlikle önermem..aynı modelin kanuni markasını almanı tavsiye ederim..hem uygun fiyat hem de sağlam..:bounce:

alonewolfx

tecrubelerini paylaştığın için teşekürler, o olayın benzinin hava almasından olacağı hiç aklıma qelmezdi ; ama şimdi bende boyle bi sey qorsem orayada bakarım...

yeni edeindiğin tecrubeler olursa yaz :)

bu arada şuan msn problemi yaşıyorum , adresim profilimde var, sen ekle , ben kabul ederim :)

bende aranıza yeni katıldım pişman olmayacağımı sanıyorum ALLAH cc kaza bela vermesin ilk motorum yeni kullanıcıyım...

yaklaşık 4 kw yani 6.2 beygir gibi bir beygir gücü var.Bu arada motor daha rodajda ama 3. viteste 60-70 arası yapıyor 4. viteste 80 yaptım rüzgardan korktum. bakalım sonum nasıl olacak....:queen::cherry:

saolun teşekkür ederim.bende kasmayacaktım motoru ama bir arkadaşım motor ölü açılmasın dedi.kullanma kitapcığındada maksimum hızı 80 yazıyor birde rodajı 3000 km ve bu 3000 km içinde vitesler için maksimum hızın %80 nini geçmesin diyor. ne yapayım ölürüm be arkadaşlar....:pr::p

ya alın bu cup modelleri arasında en temiz ve sağlamı..benim ilk motorumda uzun yola bile gidiyodum. şu an arkadaşımda var 15binde motoruna anahtar bile değmedi 100-100 gidiyo düz yolda..al arkadaşım pişman olmassın

yaklaşık 2.44 litre ile rodajda iken 100 km yaptı bakalım belki ileride dahada düşer. :cat:

motor açılınca daha iyi oluyor. bir kaç küçük düşme olayı yaşadım. ama motorun grenajlarında bir çizik dahi yok. gri motosiklet mavi kırmızı veya siyah olsaydı belki çabuk çizilirdi. gri motor 2 kat boyası olan motormuş. vede velvki çizik olsa dahi pek belli etmezmiş.
(Not: motor trfiğe açık alanda ama elimde eldiven kask motosiklet montu motosiklet pantolonu dizlikler vede bot vardı benim canım acımadı bunun yanında motosiklette tek bir çizik dahi olmadı.):queen::cat:

hızda 90-100 arası kilometre daha 215 de ama acaba kilometre halatı mı bozuk yanlış hız mı gösteriyor

Son düzenleme:
slm beyler bişe sorcam 2. el bi kh alcam devir masrafları ne kadar sizce?

noter masrafı 160 tl ruhsat parası 30 tl sigorta için yaklaşık 35 tl bide evrakların hazırlanması için ortalama 20 tl dir plaka değişir ise ayrıyeten 30 40 civarıda plaka masrafı olur ortalama herşey dahil 300 civarı masrafı var

AZ yaktığından şüpheniz olmasın gerçekten kokluyor.
Arkadaşımda da mavi bi tane var 5 lira benzin ile hemen hemen 80 km yapıyoruz .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar