Mondial Mondial 100 SFC Snappy x Kullanıcıları / Bilgi paylaşımı

Kesiklik yapma sorunu yasayanlardan biride benim evimden bahceye gidene kadar(900m/1km) sonunda motor ısındıktan sonra sanırım tekleme ortadan kalkıyor.pek beni üzen bi sıkıntı değil sizde devamlı sürmektemi belli km sonrası sona ermektemi ?

o tekleme sorunu elektrikli bisikletlerdede var kaza yaptırır adama

saolun arkadaslar en kisa zamanda yapcm kesin cozumu karbrator dgsmi yani yakiti aynimi olur yoksa azalrmi cunku gayet az yakyo zten

saolun arkadaslar en kisa zamanda yapcm kesin cozumu karbrator dgsmi yani yakiti aynimi olur yoksa azalrmi cunku gayet az yakyo zten

hakan karbüratör değişiminden sonra daha az yaktığını göreceksin ;) ukh karbüratörü ile değiştirirsen hem daha iyi gaz yiyecek hemde yakıtın az da olsa düşecek..bu motorların (snapyy) tek sorunu karbüratörlerinin fabrikasyon hatasıdır...

hakan karbüratör değişiminden sonra daha az yaktığını göreceksin ;) ukh karbüratörü ile değiştirirsen hem daha iyi gaz yiyecek hemde yakıtın az da olsa düşecek..bu motorların (snapyy) tek sorunu karbüratörlerinin fabrikasyon hatasıdır...
eyvallah saol kardeşim peki bu garanti kapsamına giriyormu yanı garantiden degiştirebilirmiyim?

garantiden değişirmi bilmiyorum hakan..bu tamamen senin servisle arandaki samimiyete kalmış bir durum :) ben açıkçası servise hiçbir şekilde motorumu teslim etmem,etmedim de..çünkü yağ değiştirmekten başka birseyden anlamıyor malesef çinli servisler..genelde bisiklet mobilet tamircileri başımıza yetkili servis kesildikleri için benim servisle işim olmaz..söylemem o ki ben 35TL verip aldım karbüratörü ve kendi ustama değiştirttim.. ;)

arkadaşlar ben de 4 5 aydır snappy kullanıyorum bu zamana kadar hiç şikayatim olmadı ta ki 2 gün öncesine kadar dediğiniz tekleme bende de oldu yağmurlu hava da giderken yaptı. Hiç olmamıştı böyle bi olay 2 sefer tekrarladı. Şimdilik bir şey yok ama.

arkadaşlar ben de 4 5 aydır snappy kullanıyorum bu zamana kadar hiç şikayatim olmadı ta ki 2 gün öncesine kadar dediğiniz tekleme bende de oldu yağmurlu hava da giderken yaptı. Hiç olmamıştı böyle bi olay 2 sefer tekrarladı. Şimdilik bir şey yok ama.

tüm snappy kullanan arkadaşlarıma ısrarla öneriyorum,eğer bu motoru uzun süre kullanırım diyorsanız mutlaka karbüratörünüzü değiştirin ukh karbüratörü ile farkını mutlaka göreceksiniz,diğer bir konu da söylemiş olduğunuz yağmurlu havada kullanıyorsanız mutlaka metal olan buji başlığını da lastik olan başlıkla değiştirin,bunun maliyeti en fazla 5 TL tutar..ki bunun da faydasını göreceksiniz.ıslandığı zaman metal buji başlığı atlama yapabiliyor gövdeye,bu da tekleme yapmasına sebep olur,ileri de ise elektrik sorunlarına ;)

tüm snappy kullanan arkadaşlarıma ısrarla öneriyorum,eğer bu motoru uzun süre kullanırım diyorsanız mutlaka karbüratörünüzü değiştirin ukh karbüratörü ile farkını mutlaka göreceksiniz,diğer bir konu da söylemiş olduğunuz yağmurlu havada kullanıyorsanız mutlaka metal olan buji başlığını da lastik olan başlıkla değiştirin,bunun maliyeti en fazla 5 TL tutar..ki bunun da faydasını göreceksiniz.ıslandığı zaman metal buji başlığı atlama yapabiliyor gövdeye,bu da tekleme yapmasına sebep olur,ileri de ise elektrik sorunlarına ;)

Bilgilendirdiğin için teşekkürler. Demek ki islandigi için tekleme yapmıştır. Aklıma takılmıştı sayende nedeni ni öğrenmiş oldum. Ukh karbüratörü ile değiştirin diyorsunuz ama benim için hiç sorun yok ne yakıtta ne gidişatında. Ama dediğiniz buji başlığının lastik olanı ile değiştireceğim. Tekrar teşekkürler.

Benim motorum hafif gaz verince birkaç saniye düşünüyor, sonra arkadan tekme yemiş gibi birden hızlanmaya başlıyor, Snappy de öyle mi ? sanki karbüratör gazı belli bi miktara kadar biriktirip sonra birden motora veriyor gibi. Bu Euro3 şeysinden dolayı ise lanet olsun ona. Motoru ekonomikleştirir belki ama motorun kontrolünü zorlaştırıyor ve zincire darbeler vurarak uzamasını hızlandırıyor.

Benim motorum hafif gaz verince birkaç saniye düşünüyor, sonra arkadan tekme yemiş gibi birden hızlanmaya başlıyor, Snappy de öyle mi ? sanki karbüratör gazı belli bi miktara kadar biriktirip sonra birden motora veriyor gibi. Bu Euro3 şeysinden dolayı ise lanet olsun ona. Motoru ekonomikleştirir belki ama motorun kontrolünü zorlaştırıyor ve zincire darbeler vurarak uzamasını hızlandırıyor.

evet bu tekleme ve kesiklik malesef euro3 olarak gelen serilerde var...karbüratör değiştirerek bu sorun çözülüyor ;)

arkadaşlar arka koruma demiri nerden temin edebirim ve orta sepet demirine gerek duyuyorum...

MAVİSİNDEN BEN ALDIM 3.800 KMDE İLK ALDIQIMIZDA GÜZEL Dİ SONRA TİTRESİM ABARTI ARTTI. SERVİSE GİDİP SIKTIRDIK DÜZELDİ. DÜŞÜK DEVİRDE GAZ VERİNCE BOGULUP İSTOP ETMESİ ELEKTRK KACGINDAN OLUYOMUS DIREK MGK-BOSH-ŞAMPIYON BUJI TAKDIRDIK O OLAY GECTİ. AYNI SORUNU MOTOR SOGUKKEN YAPPABILIR. MOTORUN GIDISAATI GUZEL YALNIZ MONDIALDE KALITE OLMADIGINDAN SUREKLI PARCA DEGISIMI GEREKEBILIR. VİBRASYON %100 MUKEMMEL. ÇİFT KİŞİ 85-90 ARASI UZUN YOL ACIKMAYIN ARKADAKİNİN AYAKLARINA KAN GİTMEZ. BEN ARKADAYKEN BASMALIKLAR COK TİTREDİĞİ İÇİN AYAKLARIM UYUŞTU :D ÖNE FAZLA TİTRESİM GİTMİYO. PLASTİKLERİNDEN CAZIRDI GELIYO AMA 2 TARAFLI BANTLA PLASTİKLERİNİN ARASINA YAPISTIRARAK BU SORUN ÇÖZÜLÜR.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------

LASTİKLER DANDİK 3.00 KALINLIGINDA GÜZEL BI MARKA ALIN ON+ARKA

MAVİSİNDEN BEN ALDIM 3.800 KMDE İLK ALDIQIMIZDA GÜZEL Dİ SONRA TİTRESİM ABARTI ARTTI. SERVİSE GİDİP SIKTIRDIK DÜZELDİ. DÜŞÜK DEVİRDE GAZ VERİNCE BOGULUP İSTOP ETMESİ ELEKTRK KACGINDAN OLUYOMUS DIREK MGK-BOSH-ŞAMPIYON BUJI TAKDIRDIK O OLAY GECTİ. AYNI SORUNU MOTOR SOGUKKEN YAPPABILIR. MOTORUN GIDISAATI GUZEL YALNIZ MONDIALDE KALITE OLMADIGINDAN SUREKLI PARCA DEGISIMI GEREKEBILIR. VİBRASYON %100 MUKEMMEL. ÇİFT KİŞİ 85-90 ARASI UZUN YOL ACIKMAYIN ARKADAKİNİN AYAKLARINA KAN GİTMEZ. BEN ARKADAYKEN BASMALIKLAR COK TİTREDİĞİ İÇİN AYAKLARIM UYUŞTU :D ÖNE FAZLA TİTRESİM GİTMİYO. PLASTİKLERİNDEN CAZIRDI GELIYO AMA 2 TARAFLI BANTLA PLASTİKLERİNİN ARASINA YAPISTIRARAK BU SORUN ÇÖZÜLÜR.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------

LASTİKLER DANDİK 3.00 KALINLIGINDA GÜZEL BI MARKA ALIN ON+ARKA

aynen malesef bu cubların ortak sorunu heralde titreşim yamaha cryptonda bile dedığin kadar titresım var bi ara ayaklarımı kaldırdımda titresımden dolayı kaza tehlikesi geçirdim ama 51000 km olmasına ragmen kaportalar fln hic catlamamistı

yok işin diğer yüzü öyle değil..plastik ve işçilik kalitesindeki farkı çok ama çok bariz görebiliyorsun snapyy de..kesinlikle yanılırsınız gidip canlı görmediyseniz emin olun..mfh ile kesinlikle kıyaslamayın bile..titreşim konusunda da ilk 500 km ye kadar rodaj kullanımında sıkıntı yaratmasa da vardı,ama 2 gün önce 500 km bakımını yaptık,yalan değil neredeyse 70-80 km ye kadar titreşimi ybr ile aynı..inanın bunu test ettiğimiz için söylüyorum..benım ustamda da ybr var değişerek bindik ve titreşim yok neredeyse abi bunda oldu cevabı..yani kısaca kullandığım için söylemiyorum,yanlış anlaşılmasın ukh yada mfh ile aralarında inanın dünya kadar fark var..

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------

unnamed

kesinlikle aynı değil...vibrasyon ilk 500 km ye kadar rodaj kullanımında hissediliyordu..şu an inanın mfh yada ukh nin yarısı kadar yok titreşim..
TİRMEZMİŞ 4000 BAKIMINA GIRDI BZM MOTOR VİBRASYON 10 NUMARA

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------

aynen malesef bu cubların ortak sorunu heralde titreşim yamaha cryptonda bile dedığin kadar titresım var bi ara ayaklarımı kaldırdımda titresımden dolayı kaza tehlikesi geçirdim ama 51000 km olmasına ragmen kaportalar fln hic catlamamistı
CRYPTON O KADAR COK TITREMEZ JAPON MALI AZ TITREMSINE KARSIN CAZIRTIDA YAPMIYO AMA MONDIALDE 2 SİDE ON NUMARA :farao:

TİRMEZMİŞ 4000 BAKIMINA GIRDI BZM MOTOR VİBRASYON 10 NUMARA

Bakımda motorun gevşeyen yerlerini sıkıyorlar, önceden gevşek olup boşluğa sahip olan yerler titreşimi emdiği için titreşimi az hissediyordunuz, ama bakım yapılmasaydı da bi süre sonra motordan düşen parçalarla karşılaşabilirdiniz hatta motor saplamaları yerinden çıkıp motor yere bile düşebilirdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar