Bir snappy sahibide benim, kısaca bilgilendireyim motosiklet hk.
Şu anda 2000 km'deyim.
Malzeme kalitesi açısından mondial son çıkartmış olduğu modellerinde bir gömlek üstün kalite kullanıyor. Bu politikalarından snappy de nasiplenmiş durumda. Eski model cup'lara göre, malzeme kalitesi çok daha iyi.
Titreşim konusunda, cup motorlarda, silindirin düz olarak çalışmamasından ötürü, yani gövdeye paralel denecek eğiklikte çalışması sebebiyle çok az titreşim hissediyorsunuz. Snappy'de 70-80 km arasında rahatsız etmeyecek seviyede. Daha önceki motosikletlerim olan, mondial 125 kt, mondial 250 mct ile kıyaslanamayacak oranda düşük vibrasyon var.
Yakıt konusuna gelince ise, ortalama 100 km'de 2 lt civarında yakıt yakıyor cihaz. Bu kullanıma göre çok az değişiklik gösterir.
Gücü açısından bakmak gerekirse, 120 kg biri olarak, motosiklet ile çıkamadığım yokuş yok.

Hele bu gün çıkmış olduğum yokuşu görseydiniz muhtemelen çıkmak için yeltenmezdi pekçoğunuz. Motosikletin önü kalkıp da geriye doğru devrilmeyeyim diye, direksiyona kapanarak çıkmak zorunda kaldım.

Ama neticede motosikletim 120 kg'lık cüssemle beni o yokuştan çıkarttı.

Çoğu zaman motosikletimle düz yolda giderken, keşke beşinci viteside olsaydı dediğim zamanları olmuyor değil. Beşinci vitesi olsaydı çok rahat motosikletle 90-100 arası hızlarda rahat bir sürüş yakalanırdı.
Muhtemelen sadece benim motosikletime özel bir sıkıntı olduğunu düşündüğüm bir sıkıntımda var snappy'le ilgili. Motosikletim ilk çalıştırmalarda jigleyle ve jiglesiz farketmemekle birlikte, stop ediyor. Motosiklet ısınana kadar bu böyle devam ediyor. Ayrıca, sürüş esnasındayken, düşük devirlerde, motosiklet öksürüp öne doğru küçük yığılmalar yapıyor. Zeytinburnu servis mert motor bir türlü çözemedi sıkıntıyı. Beceriksizliklerinden dolayı ayrıca buradan kutluyorum arkadaşları. Aynı arıza yüzünden 5 kere servise gittim ama çözemiyorlar da çözemiyorlar.
Genel izlenimler bu motorumla ilgili. Zaman içinde, kullanıma bağlı çıkan arızalarını ve diğer deneyimlerimi paylaşıyor olurum.