Mondial 100 KM (Yeni çıktı arkadaşlar bi bakın derim)

2. hafta bitti

Tekrar Merhabalar. Benzin hortumundaki problemden sonra, herhangi bir probleme rastalamadım desem uygun olur sanırım. Birkaç kafama takılan şey dışında oldukça memnunum. Birincisi Ön çamurluk ile ilgili.
Ön Çamurluk amortisörden sonraki parçaya takılı olduğu için ön frene dokunduğumda öne doğru yığılmadan kaynaklı olarak çamurluk ön tekerleğe sürtmekte ayak frenine alışma esnasında bu sürtmeyi çakmadığım için bir süre diskte problem olduğunu düşünmeye başlamıştım. Arka fren kullandığımda bu problem olmadı ama kasislerde özelliklede iki kişi varken çok yumuşak dalmak gerekli kasislere.
İkinciside ilk çalıştırma ile ilgili, Çoğu zaman motor soğukken çalıştırdığımda problemsiz çalışıyor ancak gaza dokunduğum an stop ediyor.Rölantide bir süre çalışmasını beklemeden hareket edemiyorum. Neden kaynaklanır acaba bilen varmıdır.
Abimde 100KH var, Bu motoru alıncaya kadar onunkine hiç binmemiştim, Performans ve çekiş olarak 100KH daha önde Ama 100KH Bana üzeri giydirilmiş bir Mobileti andırıyor.100KM nin selesi en az bir scooterınki kadar rahat, Ayrıca 100KHde olmayan sele altında oldukça geniş bir bagaj var. Motorla beraber verdikleri Mondial kask rahatlıkla sığıyor. Ayrıca 100KH de motor hafif olduğu ve debriyajı olmadığı için vites geçişlerinde gazı kısmanız gerektiğinden önce motor öne doğru yığılıyor sonra motor yüksek tork ile hareket ediyor bu da sürekli olarak amortisörlere ve sizin belinize yük demek, Ve Vites geçişlerinde oldukça şiddetli bir çarpma hissediyorsunuz.
Bence İlk motorunuz olacaksa 150-200 ytl farkla hem az yakan, hem daha konforlu, bir scooter cup karışımı bu cihazı almanızı öneririm. 100KH ci arkadaşlar yanlış anlamasınlar, Ben 100KH yi almaya gittiğim bayide 100KM yi görür görmez kararımı değiştirdim. "Performans iyi olsun ben rahatıma düşkün değilim" diyorsanız o başka tabii :)

Not:Bu motorun aynısını Suzuki Bayii nde gördüm, üzerinde marka olarak hiçbirşey yazmıyordu. FYM isimli bir marka olduğunu ve Suzuki Türkiye tarafından getirtildiğini söylediler. Peşin 1900 YTL Taksittede 2150 ytl + Plaka Ruhsat masrrafı ile verdilerini söylediler. Ben 2000 YTL ye herşey dahil 12 taksitte aldım

oncelıkle hayırlısı olsun arkadasım insallah kazasız belasız bınersın benım arkadasta var o motordan da ıkı kısı bınıpte bı yokusu cıkamıyor ama bıde 100km nın sevdıgım bı yanı var koltuk altı bagajı dıgerlerı cok kucuk

hayalet FYM değil o SYM bildiğim kadarıyle taiwan malıdır. mındialden kalitelidir. ayrıca cup motor vites geçişleri hakkında cok komik bir acıklama olmuş. acemi olduğun ordan belli. cup motorda vites değiştirken bahsettiğin sorunu yaşamak istemiyosan vites geçişlerini gaz kestikten sonra yumuşak biçimde yapman gerekli aksi taktirde yukarıdaki bahsettiğin sorun meydana gelir. ;)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı ugurlu olsun arkadaşım :cat::cat:

ya bu mondıal 100 kh lerin karburatörleri ne kadar fiyatını bilen varmı arkadaşlar

kardeş bendede 100 km var.1000 km de senin motorun şu anki hız durumu nedir öğrenebilirmiyim?

Motoru alalı 4 yıl oldu. 35000 Km civarında yol yaptım. Daha yaklaşık 5000 kmdeyken motor kilitledi debriyaj yayları değişti. lastikler sürekli hava kaçırıyordu 2defa değiştirdim. 3.sünde dubleks yaptırdım. sorunum kalmadı. İlk aldığımdan beri set olarak zincir dişli takımını değiştirmiş olmama rağmen hala zinciri ayarsız, dışındaki kapaklara sürtüyor. arkaya port bagaj taktım demirlerini kırdı demirleri kaynatılacak kısımda benzin deposu olduğundan arkadaki demiri komple söktüm attım, Yağmurlu havalarda su aldığı için bozulan elektrik üretip bujiye akım veren sargıları 2 defa değiştirttim. selenin menteşeleri geçen yıl sert bi kasise girdiğimde koptu sele kilidide aldığım günden beri elle bile açıldığından kapanmıyor. 2-3 ay önce motordan kuma sürter gibi sesler gelmeye başladı ve sonrasında piston kilitlendi.Motorun aküsü 7-8 ay civarında dayandı. Gözümün önünde 1,5 senelik motorun aküsünü garantiden değiştiren servis akünün garantisi 6 ay diyerek benimkini değiştirmedi. Geçen sürede sürekli ayaktan çalıştırdım. Geçenlerde marş pedalına basınca pedal geri çekmesi gerekirken olduğu yerde kaldı şu an motor çalışıyor ama dişli sürtünme sesi geliyor. akü taktırdım marş motoru yıllardır çalışmadığı için zaman içinde arızalanmış değişmesi gerekiyor. şu an kendim çözebilirmiyim diye motoru söküp dağıttım marş pedalının mili orta kısma kadar girdiği için o kısmını sökmedim. şu an o halde yatıyor. yakıtı bu kadar iyi olmasa çıkar yakardım bu güne kadar :)

Motoru alalı 4 yıl oldu. 35000 Km civarında yol yaptım. Daha yaklaşık 5000 kmdeyken motor kilitledi debriyaj yayları değişti. lastikler sürekli hava kaçırıyordu 2defa değiştirdim. 3.sünde dubleks yaptırdım. sorunum kalmadı. İlk aldığımdan beri set olarak zincir dişli takımını değiştirmiş olmama rağmen hala zinciri ayarsız, dışındaki kapaklara sürtüyor. arkaya port bagaj taktım demirlerini kırdı demirleri kaynatılacak kısımda benzin deposu olduğundan arkadaki demiri komple söktüm attım, Yağmurlu havalarda su aldığı için bozulan elektrik üretip bujiye akım veren sargıları 2 defa değiştirttim. selenin menteşeleri geçen yıl sert bi kasise girdiğimde koptu sele kilidide aldığım günden beri elle bile açıldığından kapanmıyor. 2-3 ay önce motordan kuma sürter gibi sesler gelmeye başladı ve sonrasında piston kilitlendi.Motorun aküsü 7-8 ay civarında dayandı. Gözümün önünde 1,5 senelik motorun aküsünü garantiden değiştiren servis akünün garantisi 6 ay diyerek benimkini değiştirmedi. Geçen sürede sürekli ayaktan çalıştırdım. Geçenlerde marş pedalına basınca pedal geri çekmesi gerekirken olduğu yerde kaldı şu an motor çalışıyor ama dişli sürtünme sesi geliyor. akü taktırdım marş motoru yıllardır çalışmadığı için zaman içinde arızalanmış değişmesi gerekiyor. şu an kendim çözebilirmiyim diye motoru söküp dağıttım marş pedalının mili orta kısma kadar girdiği için o kısmını sökmedim. şu an o halde yatıyor. yakıtı bu kadar iyi olmasa çıkar yakardım bu güne kadar :)
Dostum Allah sabır versin.. Yakıt tasarrufundan kendini amorti eder mi katlanılır mı bunun için buna acaba..
Selamlar..

Bu motor kayışlı mı, kayışlı ise kayış neresinde, bildiğimiz CVT otomatik vites sistemi 100 KM/MFM de mevcut mu ?

bende 2006 model 100 km var 2008 trafiğe çıkışıdır bu yaz 250 kilometre kadar yol yapacam ne kadar yakar birde gidermi otomatik olduğu içinn bilgim yok beni bilgilernirirseniz çook sevinirimm :):):)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar