Mondial mondial 100 kh paylaşım

100kh yi beğendiniz mi ?

• beğendim

Oy: 135 76.7%
  • beğenmedim

Oy: 41 23.3%

• Kullanılan toplam oy
    176
arkadaşlar bende yaklaşık 7 yıldır scooter kullanıyordum bu motorla vitesliye geçmek için satın aldım şu an iyi gidiyor fakat bu motor hakkında bilgim olmadığı için tecrübelilere birkaç sorum olacak
1 motorda aşırı titreşim var bu normalmi
2 gazı sonlayıp bir sonraki vites için bıraktığımda motor kendini çok tutuyor bir sonraki vitese geçene kadar
3 yüksek devirde aşırı bir ses var

eğer bunlar normal deilse bir servise götüreceğim şimdiden ilginenenlere teşekkürler

1. motorun buyuk aksamı kotu plastıkten oldugu ıcın tıtreme yapar sen bunu su sekılde onleyebılrısın motorun sasıye baglantı yerlerıne lastıkle destekleyerek montelettır bu sorunu kokten deıl ama baya bı cozer
2. bıraz daha acık anlatırsan yardımcı olabılıcegımı sanıyorum
3.sonucta hp sı bellı cc sıde ona gore ayarlaman lazım racıng motor deıl unutma altındakı tavsıyem motoru pek yormamandır aksı taktırde motorunda problem cıkabılır...

küba xy100-e

bana sorarsam küba al derim bende var 9uncu ayda aldım mondial kanuni ve bisan gibi motorlardan daha seri daha çabuk hızlanıyor ve düz yolda 105 kmh ye ulaştım benim bi sorum olcak konu açmayı bulamadığım için buraya yazıyım siyah renk kırmızı modifiyeli motora hangi renk led gider

bende 1 hafta önce aldım 100 kh gri çok güzel motor abartısız tek kişi 120 yi gördüm arkamdaki honda twister söyledi bunu ama 120 den fazla yapma ihtimali vardı çünkü zorlamadım 125 130 falan bulurdu ...saygılarla kardeşlerim

125 i vurdum kardeşim :)

BENDE MONDİAL 100 KH VAR İZMİR KONAK YOLU ÜZERİNDEN İNCİRALTINA GİDEN SAHİL YOLUNDA 125 KM HIZ YAPTIM YANIMDAKİ HONDA TWİSTER 250 CC İLE DENEME YAPTIK....:bounce::):):cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:06 ----------

.................................................................

bana göre cup motorlarda bisan şekil ve sğlamlık konusunda(honda ve yamaha haricinde) ilk sırada. 2. sırada ise mondial var. Dayımda 4 senedir kullandığı mondial var ve 2009 yazında akşam balıktan gelrken 2 kişi 115 gördk. ama indiğimde ayaklarım tutmuyodu titreşim yüzünden. :) benim zevklerime ve gördüğüm motorlara göre bisan gayet sağlam ve güzel bir motor. bu yaz 2. el bi motorsiklet alıcam. en büyük hayalim yıllardır. bisan ilk hedefim ama olmazsa mondial alıcaz yapcak bişe yok. beni mondialden iten 2 sebep var: 1 çok titreme yapması. 2.) motorun dışı çok çabuk eskiyip dökülüyo(plastikleri falan)...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar bu motor için dış görünüşünde nasıl bir değiştirme yapabiliriz ?

Arkadaşlar bir konuda yardımınızı isticem bende mondial 100 ukh aldım işte plaka işlemlerini bekliyorum
bu mondial orjinalinde üzerinde yapıştırmalar var bunları nasıl sökerim sıkıntı olurmu deneyimi olan warmı daha doğrusu ?

BEN modifiye yapmayı düşünmüyorum sadece jantları siyaha boyatıcam birde dışındaki yapıştırmaları sökücem o kadar zaten motor siyah renkte
ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER
Saç kurutma makinasını bayağı bi(yapıştırmalar yumuşayıncaya kadar) yapıştırmalara tut daha sonra yavaşça yapıştırmaları çıkart hepsi çıkardıktan sonra sanayide arasan bulursun 5 tl lik gaz yağı al motoru bir güzel gaz yağı ile yıka sda ha sonra normal köpükle yıka motorunun hem rengi parlıyacaktır hemde yapıştırmalar çıkmış olacaktır.

Tavsiye ederim 100 kh güzel motor zamanında az kullanmadık yaa...
Gerçekten çok az yakıyor 100km/1,9lt. filan...
Hızıda güzel rodajdan sonra düz yolda 95kmh e cıkarsın bayır inerkende 110kmh...
Yeni modelleri türk malı diye biliyorum hele sesi harika ya...
Tavsiye Ederim :cat:
Saygılar...

kuba da 100 km de 1.5 yakıyor benim var 3 lt ile 210 km gitti hemde uzunyol du yolun 200 km oldugunu biliyorum

5500 km yi geçtim hayırlısıyla, bir sorun yok. Açıldı motor çok daha rahat hızlanıyor şimdi. Zaten 60 bana yeterli genellikle. 3000 de yağ değiştirmiştim Castrol 10-40 tam sentetik yağ, 8000-9000 arası değiştirmeyi düşünüyorum. Castrol 6000 km garanti veriyormuş, güveniyorum. Motordan memnunum, farını ve bujisini de değiştirdim. Far patlamıştı, usta bu ne dedi, Türkiye'de monte oluyomuş artık, önceden gelenlerde philips varmış neyse ondan taktık. Bujinin kapağı da dandikmiş değiştimi falan diye soruyor hep, ne bulurlarsa takmışlar galiba dedi. Neyse kapakla beraber bujiyi de kalite bir markayla değiştirdik süper oldu. Sadece yağmurlu havalarda ısınana kadar tekliyor motor, acaba diyorum içine su mu kaçıyor. :)) Çinli ya o bakımdan. :))

Bu arkadaş için ;

yazıyor!

Bu yaşta ve trafiğin yoğun olduğu bir ilde, önerilerinizi ayakta alkışlamak istiyorum ::alkiis::

::147::

ben de 2006 ilk çıktığında aldım 100kh suan 57000 km de .lastikler ,dişli takozu,yağ,2 adet ampul den başka hiç birşey değiştirmedim....maşallah...kullanıcıya göre motor da sağlam kalır..
:cat:

F54

arkadaşlar hiç abartısız söylüyorum bu motorun 150000 km de olanını gördüm 4 yılda yapmış o kilometreyi sadece akü lastik buji yani sarf malzemeleri değişmiş hala da taş gibi gidiyo çocuk köyde kullanıyo traktör misali yani aklım şaştı anlayacağınız

Az evvel mavi renk 2010 model 3650 kilometrede temiz bir motor gördüm.1400 lira verebilirim dedi nasıl? Hala 2010 larda da hala bol titreşim varmı?

Bak celil bende de mondial 100ukh lük metalik gri var ve çok memnunum seri makine 3 kişi rahat 70 i görüyo sana tavsiye ederim arada bi yağına baktırcan tamam hiç bi arıza vermiyo 3 senedir biniyorum daha arıza yaptığını görmedim

Bu konu yaşıyormu daha... :p

Hayırlı iftarlar Motosiklet.net kullanıcıları...

(siyah cup) modifiye yapmak isteyenlere tavsiyem hafif motoru yere basın. jantların iç kısmını siyaha boyayın fosforlu yeşil jant şeridi çekin ön farın içini siyaha boyayın ve x-enon takın. park lambalarına beyaz ampül takın low yansın. tatlı ses veren güzel bir egzos takın.arka demiri sökmeyin daha güzel duruyor.diğer türlü çok boş. arka plakalığı plakaya kadar kesin sadece plaka tutsun ve plaka gözüksün.aynaları sökme taraftarı değilim ama sökünce daha iyi duruyor.imkan varsa rektefe ye sokun motoru . saygılar kardeşlerim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar