Moğolistanda motosiklet ile gezi turu

Motosikleti
Triumph Trident 660
Gözünü kapat hiç düşünmeden çık yola illa senin de yiyebileceğin bişeyler bulunur.
Birkaç tavsiyede bulunayım
Küçük ilçelerden geçerken Google Maps a asla güvenme ana yollardan ayrılma.
Hele hele kafkas ve azerbaycan kısmında asla ara yollara "aa bura ne güzel" diyip girme
Özellikle turki cumhuriyetlerde 300-400 km benzinci göremeyeceğin yerler olacak mutlaka benzin bidonu taşı
Teşekkür ederim ancak uçakla moğolistana gidip orada motosiklet kiralıyormuşuz

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Yunanistan tatil yapmak için çok güzel ama sürekli yaşamak için bilemedim.
Tabi orta yaşı geçmiş biri olarak çocukların okulu vb. mevzulardan ancak nordik ülkelerde yaşamak isteyebilirim.
Sincap dendigine bakma, gelengi onun adi, ic anadolu bozkirlarinda bolca olur. Ister farenin tuylu kuyruklusu de ister sincabin az tuylu kuyruklusu😂

Motosikleti
Triumph Trident 660
Yozgata niye gider ya insan😂 hadi ben mecbur ankara-sivas arasi gidip gelirken geciyordum yozgattan. Gerci sivasa niye gider insan sorusu da sorulabilir.
Neyse, burak bak bu adamlar dedigin isi yapiyorlar. Youtubeda izledim. Biraz zorlayici bir yolculuk ama bence deger.
Akdağmadenliyim sivasa giderken doğanlar dinlenme tesisisin oradaki ilçe 😃
Ben 50 bin tl felan sandım ama 4 bin dolar diyor yaza kadar 170 bin biriktirsem motosikleti yükselticem zaten dolayısıyla bu işte yaş 😄

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Ciddi ciddi bir aralar, bir kaç sene sonra Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'a yerleşip, hayatımın geri kalanını orada yaşamayı düşünüyordum (çocuklarımı da ikna edebilmek kaydıyla).

Ama sonra bir ara yapay zeka botuna sordum, Moğol vatandaşı olmadan Moğolistan'dan gayrimenkul satın alamıyormuşsun. Vatandaşlık ta şöyleymiş, 5 sene kadar devamlı orada ikamet edeceksin, bu beş sene zarfında ciddi bir suça bulaşmış olmayacaksın, ve ancak Türk vatandaşlığını iptal ettirdikten sonra Moğol vatandaşı olmaya hak kazanacakmışsın. (Çifte vatandaşlık diye bir şey yokmuş Moğollarda.)

Bu da bütün hayallerimi yıktı tabii, çalışamayacak zamanlarıma geldiğimde, kira gelirleri ile geçinmeyi düşünüyorum. Başka da hem enflasyona karşı değerini koruyacak, hem de bir miktar pasif gelir getirecek bir yatırım göremiyorum şu anda.

Sonra elbette ki Türk vatandaşlığından çıkamam, başbuğ ATATÜRK'e hakaret olur bu bana göre. Zaten beş sene daha yaşayıp yaşamayacağım da belli değil.

Velhasıl olmadı işte.
Bi bizim vatandaşlık şartlarına bak bir de adamların.... 250K dolarlık ev aldım mı türk vatandaşısın.

Evet bunu yapan bir kanal gördüm, kanalın adını unuttum 5 gün felan onların sağladığı commuter tarzı motosiklet ile arazi odaklı sürüyorsun rehberlik eden türk diğer süren arkadaşlar türk.
Ancak çoğunluk yemeklerden memnun değil hele ki ben et yemeyen biri olarak ne yicem ıssız arazide derdim bu. Gitmeye değer gibi atalarımız orada çünki.
buluşmada Köfte yedin diyenler ve et yenmez mi yhaaa diyenler için kırmızı ette bir tek köfte yiyebiliyorum zaten o da kokmayacak felan böyle cins huylarım var.
Her neyse bu tarz gezileri deneyimleyen var mı maksimum 50 bin tl felan yapıyor galiba bodrumda bir suya 200 vermektense ötükeni görürüm.

ulen burak her kuşu miktin de moğolistan ın kaldı.

olm sen türkiye yi gezdin mi ki moğolistan a ozeniyosun.Haaa burada gezilmedik yer bırakmamışındır artık yetmiyordur sana buralar o zaman ok.

Git bi dikili yi ayvalık yap ne bilim bi datca planı yap butun ege ve akdenizi gez ondan sonra hedef buyut.

Ged

Motosikleti
Bi bizim vatandaşlık şartlarına bak bir de adamların.... 250K dolarlık ev aldım mı türk vatandaşısın.
Onu da odemiyor kimse, evin degerini o kadar gosterip 50bin dolara hallediyorlar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Akdağmadenliyim sivasa giderken doğanlar dinlenme tesisisin oradaki ilçe 😃
Ben 50 bin tl felan sandım ama 4 bin dolar diyor yaza kadar 170 bin biriktirsem motosikleti yükselticem zaten dolayısıyla bu işte yaş 😄
Boyle turlar ucuz olmuyor ama tek basina gidip o issizlikta suremem ben diyorsan da bu turlar iyi oluyor. Bir diger yontem de oraya gidip notor alip gezmek, sonra donuste geri satarsin motoru. Ama kolay olmaz hem surmesi hem de motoru geri satmasi

Motosikleti
Triumph Trident 660
ulen burak her kuşu miktin de moğolistan ın kaldı.

olm sen türkiye yi gezdin mi ki moğolistan a ozeniyosun.Haaa burada gezilmedik yer bırakmamışındır artık yetmiyordur sana buralar o zaman ok.

Git bi dikili yi ayvalık yap ne bilim bi datca planı yap butun ege ve akdenizi gez ondan sonra hedef buyut.
Benim tatil anlayisim esek yükü ile bir yere gidip suya girmek değil.

Onu da odemiyor kimse, evin degerini o kadar gosterip 50bin dolara hallediyorlar

Boyle turlar ucuz olmuyor ama tek basina gidip o issizlikta suremem ben diyorsan da bu turlar iyi oluyor. Bir diger yontem de oraya gidip notor alip gezmek, sonra donuste geri satarsin motoru. Ama kolay olmaz hem surmesi hem de motoru geri satmasi
amerikaya gidip harley alarak gezen kemal tuğrul sümer var, hele bi motosikleti yükseltelim gerisini getirmeye çalışacağım 😁

• Beğen
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Benim tatil anlayisim esek yükü ile bir yere gidip suya girmek değil.

amerikaya gidip harley alarak gezen kemal tuğrul sümer var, hele bi motosikleti yükseltelim gerisini getirmeye çalışacağım 😁
Iki teke alp guney amerikada bu yontemi kullanmisti. Ondan gordum ben de. Insallah yaparsin, hayal edip hedef koymazsan baslayamazsin, baslayamazsan zaten gerceklestiremezsin.

F54

beyler durun at eti böyle öcü gibi bakılacak birşey değil
burada zaten at eşek domuz etlerini bize iteliyorlar biz farkına varmadan
benim kazak arkadaşlar var at eti ve qazı dedikleri orj at sucuğu getirdiler bakın orada böyle özel çiftliklerde yetişen hayvanlardan kesiliyor ve bildiğimiz tosun kuzu etinden pahalı
bende böyle yemek işlerini yapmayı sevdiğim için beşparmak dedikleri yemeği yaptım et gerçekten çok lezzetli ben beğendim qazı yı o kadar beğenmedim yapılışı 5 saat kadar süren zor bir yemek tadına bakmadan ön yargı ile yaklaşmayın hatta yemeği yerkende yanımızda kazak bi eleman vardı abi gerçekten çok güzel olmuş dedi
kazakistan a gidince dedim gelirken at eti getir dedim ben pişiririm
gezi konusuna gelince orta asya gerçekten gezilecek yer hem bizi seviyorlar hem doğa güzel hemde fiyatlar ekonomik maliyet minimum
ben 2026 da avrupa vizesi alamazsam orta asya değil ama komple rusya yı gezmek istiyorum
bi arkadaşım da orta asya ya gidelim dedi

F54

keşke bol bol koyun eti yiyebilsek ;)
bence karbonhidrat ağırlıklı besleniyoruz diye bu haldeyiz ( pilav makarna ekmek) millet karnını doyurmak için pilav la ekmek yiyor be abi
kuzu yiyebilsek emin ol şuan japonya ve isveç vatandaşı seviyesinde bilinçe sahip olurduk

Motosikleti
Ns200 15"
keşke bol bol koyun eti yiyebilsek ;)
bence karbonhidrat ağırlıklı besleniyoruz diye bu haldeyiz ( pilav makarna ekmek) millet karnını doyurmak için pilav la ekmek yiyor be abi
kuzu yiyebilsek emin ol şuan japonya ve isveç vatandaşı seviyesinde bilinçe sahip olurduk
Bence ülkemizdeki unun kalitesi rezalet ötesi.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Al sana bir gezi başlığı daha, "V-strom'la at etinden köfte yemeye gidelim mi?" Acaba at etinden köfte nasıldır, varmıdır?🤔

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Al sana bir gezi başlığı daha, "V-strom'la at etinden köfte yemeye gidelim mi?" Acaba at etinden köfte nasıldır, varmıdır?🤔
Biz kuzu etinden köfte yemeye gidiyoruz. :) Hele Keşan taraflarında kuzu etinden satır köfte yapıyorlar nefis, en son Cyan'la gittiğimizde ikişer porsiyon gömmüştük.

At eti denemedim ama at eti yenen yerler bana uzak.

Atı bilmem ama eşek köftesi yemiş olabiliriz. :)
Bizim trakyada köfteler kuzu eti karıştırılıp yapılır. Eşek kalmadı buralarda çok ama yaban domuzu avlayanlar var, onlar da kasaplara satıyor, domuz-kuzu karışımı köfte yemiş olabiliriz. :ROFLMAO:

Ged

Motosikleti
Bir sefer italyada marketten rastgele sarkuteri urunleri almistim. Bi tanesinin renko baya canki kirmiziydi. Google translatee bakmadan once agzima attim, sonra baktim, at kuru etiymis. Cok cekmedi ama macaristandan aldigimiz geyik sucuklari guzeldi🤤

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Atı bilmem ama eşek köftesi yemiş olabiliriz. :)
Lütfen kabalaşmayın. "Nallı kuzu" denir ona.:ROFLMAO:

Biz kuzu etinden köfte yemeye gidiyoruz. :) Hele Keşan taraflarında kuzu etinden satır köfte yapıyorlar nefis, en son Cyan'la gittiğimizde ikişer porsiyon gömmüştük.

At eti denemedim ama at eti yenen yerler bana uzak.

Bizim trakyada köfteler kuzu eti karıştırılıp yapılır. Eşek kalmadı buralarda çok ama yaban domuzu avlayanlar var, onlar da kasaplara satıyor, domuz-kuzu karışımı köfte yemiş olabiliriz. :ROFLMAO:
Sizin niye gut olduğunuz belli oldu zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar