Konserve kamp yemekleri oluyor, bavula atıp götürebilirsin. Hamurişi, meyve falan bir şekilde bulunur. Sadece et yiyor olamazlar.Yok abi hiç benlik bir menü değil onların içinde patetes veya peynir olsa ya da sebze olsa gömerdim![]()
V-Strom'la yol çok güzel akar. V-Strom al.Burak Moğolistan'ı s.ett İzmire köfteye git bak adamlar 3 5 mekan geziyorlar.
O havayı yaşatırlar sana .
Abi ötükeni, orhun hitabelerini felan motosikletle gezerken görmek ilgi çekici değil miBurak Moğolistan'ı s.ett İzmire köfteye git bak adamlar 3 5 mekan geziyorlar.
O havayı yaşatırlar sana .
Kişisel deneyimimdir; böyle tarihi yerlere gittiğimde mal mal bakıp burasıda böyleymiş diyip çıkıyorum.Abi ötükeni, orhun hitabelerini felan motosikletle gezerken görmek ilgi çekici değil mi
Tabi ki kötü değil espri yaptım ama bence zorlayıcı tarafı daha çok olur.Abi ötükeni, orhun hitabelerini felan motosikletle gezerken görmek ilgi çekici değil mi
Abi lisede türkolojiye merak sarmıştım göktanrı,şamanizm, ziya gökalp, kültürümüz,atalarımız ,sonuçların nedenleri felan araştırıyordum yani 10 yıl olmuş şimdi ilgilenmiyorum ama hep gidip görmeyi istemişimdirKişisel deneyimimdir; böyle tarihi yerlere gittiğimde mal mal bakıp burasıda böyleymiş diyip çıkıyorum.
İnsanların adetleri, yaşayış biçimleri, yaptıkları savaşlar, psikolojileri beslenmeleri, ticaretleri. Kısaca yaşamları daha çok ilgimi çekiyor, bu tarihi yapılar bunları bilince anlam kazanıyor.
Gideriz kardeş, yeter ki yol olsun.Bir gün Alaş Kımız Çiftliği'nde yemek yemeli ve ata binmeli, Key Museum dolaşmalı. Yemek sonrası da Nazar Köy çay kahve bir rota yapılabilir Sayın @tommygun
Torbalı - Kemalpaşa arasını da Bayramlı Çınardibi tarafından yaparız. Yolu keyiflidir.
![]()
Kuzu diye anladım kemiklerin şeklinden.Gut hastası olarak bu tip "av etleri"nden uzak durmakta fayda var. Bu arada vahşi hayvan etlerinde asalak çıkma ihtimali de çok fazla.
@burak r25 Moğol Mutfağı'nda birkaç ufak ayrıntı (mesela bir nev'i yer sincabı var menüde; kemirgen eti bana kavramsal olarak hoş gelmiyor...) hariç bize ters bir şey göremedim açıkçası. Şu güzelliğe bakar mısın:
![]()
Bir an oradan Çin seddini basacağım diyeceksin diye bekledimne güzel turmuş, ben de istiyorum valla ileride. Kazakistan, sonra Büyük Türk Emir Timur'u ziyaret, oradan Kırgızistan, oradan Çin aq, sokmazlarsa tekrar Kazakistan, oradan da Moğolistan... g*t ve para lazım, şu an ikisi de bende yok hehe.
Çin Seddini basamam da 23-30 yaş arası kadın bireyler için aynısını diyemeyeceğim...Bir an oradan Çin seddini basacağım diyeceksin diye bekledim![]()
Ben bir süre kalmayı isterdim sadece, yaşamak için yunanistan olabilirdi ya da sadece kimlikle girebildiğin ülkeler vatandaslık verme konusunda daha avantajlıdır sanırsam.Ciddi ciddi bir aralar, bir kaç sene sonra Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'a yerleşip, hayatımın geri kalanını orada yaşamayı düşünüyordum (çocuklarımı da ikna edebilmek kaydıyla).
Ama sonra bir ara yapay zeka botuna sordum, Moğol vatandaşı olmadan Moğolistan'dan gayrimenkul satın alamıyormuşsun. Vatandaşlık ta şöyleymiş, 5 sene kadar devamlı orada ikamet edeceksin, bu beş sene zarfında ciddi bir suça bulaşmış olmayacaksın, ve ancak Türk vatandaşlığını iptal ettirdikten sonra Moğol vatandaşı olmaya hak kazanacakmışsın. (Çifte vatandaşlık diye bir şey yokmuş Moğollarda.)
Bu da bütün hayallerimi yıktı tabii, çalışamayacak zamanlarıma geldiğimde, kira gelirleri ile geçinmeyi düşünüyorum. Başka da hem enflasyona karşı değerini koruyacak, hem de bir miktar pasif gelir getirecek bir yatırım göremiyorum şu anda.
Sonra elbette ki Türk vatandaşlığından çıkamam, başbuğ ATATÜRK'e hakaret olur bu bana göre. Zaten beş sene daha yaşayıp yaşamayacağım da belli değil.
Velhasıl olmadı işte.
Ben bir süre kalmayı isterdim sadece, yaşamak için yunanistan olabilirdi ya da sadece kimlikle girebildiğin ülkeler vatandaslık verme konusunda daha avantajlıdır sanırsam.
Böyle konuşuyorum ama en çok gittiğim yerde yozgat ya![]()
Yozgata niye gider ya insanBen bir süre kalmayı isterdim sadece, yaşamak için yunanistan olabilirdi ya da sadece kimlikle girebildiğin ülkeler vatandaslık verme konusunda daha avantajlıdır sanırsam.
Böyle konuşuyorum ama en çok gittiğim yerde yozgat ya![]()
motonomadrally.com