Moğolistanda motosiklet ile gezi turu

Motosikleti
Hero Dash 125
Bir gün Alaş Kımız Çiftliği'nde yemek yemeli ve ata binmeli, Key Museum dolaşmalı. Yemek sonrası da Nazar Köy çay kahve bir rota yapılabilir Sayın @tommygun :cool:

Torbalı - Kemalpaşa arasını da Bayramlı Çınardibi tarafından yaparız. Yolu keyiflidir.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Yok abi hiç benlik bir menü değil onların içinde patetes veya peynir olsa ya da sebze olsa gömerdim 😁
Konserve kamp yemekleri oluyor, bavula atıp götürebilirsin. Hamurişi, meyve falan bir şekilde bulunur. Sadece et yiyor olamazlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Burak Moğolistan'ı s.ett İzmire köfteye git bak adamlar 3 5 mekan geziyorlar.
O havayı yaşatırlar sana .
V-Strom'la yol çok güzel akar. V-Strom al.

Böylece konuda vstrom'uda geçirmiş olduk.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Abi ötükeni, orhun hitabelerini felan motosikletle gezerken görmek ilgi çekici değil mi
Kişisel deneyimimdir; böyle tarihi yerlere gittiğimde mal mal bakıp burasıda böyleymiş diyip çıkıyorum.

İnsanların adetleri, yaşayış biçimleri, yaptıkları savaşlar, psikolojileri beslenmeleri, ticaretleri. Kısaca yaşamları daha çok ilgimi çekiyor, bu tarihi yapılar bunları bilince anlam kazanıyor.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Kişisel deneyimimdir; böyle tarihi yerlere gittiğimde mal mal bakıp burasıda böyleymiş diyip çıkıyorum.

İnsanların adetleri, yaşayış biçimleri, yaptıkları savaşlar, psikolojileri beslenmeleri, ticaretleri. Kısaca yaşamları daha çok ilgimi çekiyor, bu tarihi yapılar bunları bilince anlam kazanıyor.
Abi lisede türkolojiye merak sarmıştım göktanrı,şamanizm, ziya gökalp, kültürümüz,atalarımız ,sonuçların nedenleri felan araştırıyordum yani 10 yıl olmuş şimdi ilgilenmiyorum ama hep gidip görmeyi istemişimdir

ne güzel turmuş, ben de istiyorum valla ileride. Kazakistan, sonra Büyük Türk Emir Timur'u ziyaret, oradan Kırgızistan, oradan Çin aq, sokmazlarsa tekrar Kazakistan, oradan da Moğolistan... g*t ve para lazım, şu an ikisi de bende yok hehe.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ayı etini bilmem ama yağını @Osm@n ağa bilir herhalde. Yedin mi Şubat ayında yalaktaki buzu kırar serinlemek için içine yatarsın. Ayrıca bel ve boyun fıtığına iyi gelir.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Gut hastası olarak bu tip "av etleri"nden uzak durmakta fayda var. Bu arada vahşi hayvan etlerinde asalak çıkma ihtimali de çok fazla.

@burak r25 Moğol Mutfağı'nda birkaç ufak ayrıntı (mesela bir nev'i yer sincabı var menüde; kemirgen eti bana kavramsal olarak hoş gelmiyor...) hariç bize ters bir şey göremedim açıkçası. Şu güzelliğe bakar mısın:

800px-Dishes_of_Mongolian_cuisine.jpg
Kuzu diye anladım kemiklerin şeklinden. 🐑

Sincap hiç yemedim ama yabani tavşan etinin çok lezzetli olduğu kalmış aklımda.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eski çalıştığım şirket bir gün komple ekibi Maslak'ta FMV Işık Lisesi'nin arkasındaki av restoranına götürmüşlerdi. Şirket bize sanırım gıcıktı, öyle skindirik bir menü gelmişti ki unutamam. Ana yemek olarak geyik sosis vermişlerdi. Allah affetsin, Allah'ın gücüne gitmesin bir ısırık alıp iade ettim, böyle lezzetsiz, çirkin bir yemek yememiştim. Çıkışında ben dürümcüye gitmiştim. Sözün özü bilmediğiniz fik fik hayvanların etlerini deneyin tabi ama sevmeme riskiniz de var.

Motosikleti
Yok
Ciddi ciddi bir aralar, bir kaç sene sonra Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'a yerleşip, hayatımın geri kalanını orada yaşamayı düşünüyordum (çocuklarımı da ikna edebilmek kaydıyla).

Ama sonra bir ara yapay zeka botuna sordum, Moğol vatandaşı olmadan Moğolistan'dan gayrimenkul satın alamıyormuşsun. Vatandaşlık ta şöyleymiş, 5 sene kadar devamlı orada ikamet edeceksin, bu beş sene zarfında ciddi bir suça bulaşmış olmayacaksın, ve ancak Türk vatandaşlığını iptal ettirdikten sonra Moğol vatandaşı olmaya hak kazanacakmışsın. (Çifte vatandaşlık diye bir şey yokmuş Moğollarda.)

Bu da bütün hayallerimi yıktı tabii, çalışamayacak zamanlarıma geldiğimde, kira gelirleri ile geçinmeyi düşünüyorum. Başka da hem enflasyona karşı değerini koruyacak, hem de bir miktar pasif gelir getirecek bir yatırım göremiyorum şu anda.

Sonra elbette ki Türk vatandaşlığından çıkamam, başbuğ ATATÜRK'e hakaret olur bu bana göre. Zaten beş sene daha yaşayıp yaşamayacağım da belli değil.

Velhasıl olmadı işte.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ciddi ciddi bir aralar, bir kaç sene sonra Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'a yerleşip, hayatımın geri kalanını orada yaşamayı düşünüyordum (çocuklarımı da ikna edebilmek kaydıyla).

Ama sonra bir ara yapay zeka botuna sordum, Moğol vatandaşı olmadan Moğolistan'dan gayrimenkul satın alamıyormuşsun. Vatandaşlık ta şöyleymiş, 5 sene kadar devamlı orada ikamet edeceksin, bu beş sene zarfında ciddi bir suça bulaşmış olmayacaksın, ve ancak Türk vatandaşlığını iptal ettirdikten sonra Moğol vatandaşı olmaya hak kazanacakmışsın. (Çifte vatandaşlık diye bir şey yokmuş Moğollarda.)

Bu da bütün hayallerimi yıktı tabii, çalışamayacak zamanlarıma geldiğimde, kira gelirleri ile geçinmeyi düşünüyorum. Başka da hem enflasyona karşı değerini koruyacak, hem de bir miktar pasif gelir getirecek bir yatırım göremiyorum şu anda.

Sonra elbette ki Türk vatandaşlığından çıkamam, başbuğ ATATÜRK'e hakaret olur bu bana göre. Zaten beş sene daha yaşayıp yaşamayacağım da belli değil.

Velhasıl olmadı işte.
Ben bir süre kalmayı isterdim sadece, yaşamak için yunanistan olabilirdi ya da sadece kimlikle girebildiğin ülkeler vatandaslık verme konusunda daha avantajlıdır sanırsam.
Böyle konuşuyorum ama en çok gittiğim yerde yozgat ya 😁

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben bir süre kalmayı isterdim sadece, yaşamak için yunanistan olabilirdi ya da sadece kimlikle girebildiğin ülkeler vatandaslık verme konusunda daha avantajlıdır sanırsam.

Yunanistan tatil yapmak için çok güzel ama sürekli yaşamak için bilemedim.
Tabi orta yaşı geçmiş biri olarak çocukların okulu vb. mevzulardan ancak nordik ülkelerde yaşamak isteyebilirim.

Gözünü kapat hiç düşünmeden çık yola illa senin de yiyebileceğin bişeyler bulunur.
Birkaç tavsiyede bulunayım
Küçük ilçelerden geçerken Google Maps a asla güvenme ana yollardan ayrılma.
Hele hele kafkas ve azerbaycan kısmında asla ara yollara "aa bura ne güzel" diyip girme
Özellikle turki cumhuriyetlerde 300-400 km benzinci göremeyeceğin yerler olacak mutlaka benzin bidonu taşı

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Yozgata niye gider ya insan😂 hadi ben mecbur ankara-sivas arasi gidip gelirken geciyordum yozgattan. Gerci sivasa niye gider insan sorusu da sorulabilir.
Neyse, burak bak bu adamlar dedigin isi yapiyorlar. Youtubeda izledim. Biraz zorlayici bir yolculuk ama bence deger.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar