Modifikasyon için bilgi lazım.

Öncelikle iyi günler. Motosikletin plakalığını arkadan söküp yana almayı düşünüyorum. Bunu genelde chopper tipi motorlarda görüyoruz.
57876548guj.jpg

Ama benim planım klasik tip bir motosiklet için. Bu durum yasal mıdır onu öğrenmek istiyorum.

İkincisi ve en önemlisi, arka salıncağı çıkarıp yerine daha uzun bir tane takmak mümkün müdür?
Mesela mondial mg 125 veya mg 100 ün salıncağını çıkarıp, yerine yine mondialin mr 150 modelinin salıncağını takmak mümkünmüdür?

Aklımdaki motosiklet bunun gibi, ama tekerler arası mesafe daha uzun olucak.
fb-1.jpg

paran ve yaptırıcak ustan varsa hepsi olur merak etme yeterki o ustaya kafandakini anlar sonrada parayı ver

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yasal olarak plakanın arka taraftan görünebilir durumda ve aydınlatması olması gerekiyor. Nereye takacağınla hiç kimse ilgilenmiyor yani. Plaka aydınlatması olmasa da çok sıkıntı olmaz. Salıncağı değiştirme işi biraz zor olur. Salıncak bağlantısı, amortisör bağlantıları, fren tertibatı gibi değişikliği etkileyen şeyler var. Bunları ayarlayabilirsen olur.

Yasal olarak plakanın arka taraftan görünebilir durumda ve aydınlatması olması gerekiyor. Nereye takacağınla hiç kimse ilgilenmiyor yani. Plaka aydınlatması olmasa da çok sıkıntı olmaz. Salıncağı değiştirme işi biraz zor olur. Salıncak bağlantısı, amortisör bağlantıları, fren tertibatı gibi değişikliği etkileyen şeyler var. Bunları ayarlayabilirsen olur.

Bağlantıyı becerirsek sanıyorum amortisörleri biraz daha yatırmamız lazım, birde daha uygun zincir gerekebilir. Bu konuda tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum.

paran ve yaptırıcak ustan varsa hepsi olur merak etme yeterki o ustaya kafandakini anlar sonrada parayı ver
Bu tarz şeylerde ustaya gerek olduğunu düşünmüyorum hatta böyle keyfi modifikasyonlarla uğraşarak usta bulamayacağına eminim. Anca kendin yaparsın benim yaptığım gibi.
Şu motoru
360-mondial-100-heyana-x-34.png

Şu hale getirmeye zamanı olan usta hayatta bulamazsın. Zamanı varsa bile hayal gücü yetmez :mrgreen:
img00175201210211145.jpg

img00177201210211201.jpg

Mengu bu egzozlardan görüyorum cuplara falan takıyorlar bence iğenç :) onun yerine mondial snappy nin siyah egzozuna falan bak bence.

Mengu bu egzozlardan görüyorum cuplara falan takıyorlar bence iğenç :) onun yerine mondial snappy nin siyah egzozuna falan bak bence.
Bende vardı siyah egzoz orjinal. ama sonra kahverengine döndü komple pas oldu, ortasından kırıldı kaynak yaptırdım. Ona göre çok iyi bu. Gidip paslanacağı kesin olan siyah egzoza para vermem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:23 ----------

Ha bu arada mg125'e 150mr tipi salıncak takamazsın çünkü mafsal mili çapları farklı diye biliyorum, mil çapları aynı olan başka bi mafsal her türlü uydurulur araya burç atıp falan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar