Efsane cup olarak bilirim Modenası lakin şöyle bir sorum olacak,99 kriss'ler kadar efsane olabilecek bir motormudur objektif olarak yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar
Bu soruyu şu şekilde cevaplandırmak doğru olur sanırım;Kriss 1 in efsaneliği perçinlenmiştir..Fakat sadece kendi kulvarında değil,benim iddiam odurki tüm model ve türler arasında ilk sıralara gireceğini söyleyebilirim..
Fakat Gt 135 modeline gelince,şu an 2500 km oldu alet,özellikle kış şartlarında (kar,yağmur,aşırı soğuk) bu motoru iyiden iyiye test etme şansım oldu..Kriss1 zorlu kış şartlarında banamısın demedi yıllarca..
Bu ana kadarki gt135 izleninim şu..Motorun diğer cub motorlara göre güç,hız,tork üstünlükleri aşikar..Dengeli ve güvenilir bir fren sistemine sahip,yakıtı kullanımınıza göre değişkenlik göstermekle birlikte makul denilebilir..
Lakin motorsikletin karbüratör yapısındanmıdır nedir tam emin değilim ,aşırı soğuk hava ile arası iyi değil..Bence bu en büyük eksisi..Motoru jikle ile çok ısıtmamız gerekiyor ve rolantisinide yükseltmemiz gerekiyor..Motorun çok çabuk soğuması kış şartları için bir dezavantaj olmakla beraber yaz için süper olabilir..Gömleğin yapısı molibden olduğu için olması muhtemel..Bu sorun hava ayarı ile ilgilimidir biemiyorum çünki kalbüratörün farklı bir yapısı var (vakum karbüratör)bunu çok iyi bilen bir teknisyen ile irdelemek lazım..