Motor gömleği molibden kaplama..Molibden yüksek ısıya sürtünmeye karşı dayanıklı bir madde,bildiğim kadarı ile bazı büyük hacimli racing motorlarda kullanılıyor,bir nevi seramik..Kam milinin temas ettiği yerler özel rulmanlarla bağlanmış,titreşim ve ses açısından avantajlı..Motoru çift yağlama mekanizması(dfls) daha uzun ömürlü olması için..7750 devirde 11hp(beygir) güç üretiyor..Daha başka birçeok özelliklerinden bahsediyor,çok fazla teknik bilgiye sahip olmadığım için yorum getiremedim..
işte farkı buradan kaynaklanıyor!!
çirft yağlama sistemi! ve büyük ihtimal yağ pompası var!!
honda innovanın en büyük zaafı buydu, belki bu zaafı ilk hisseden kişide bendim!! (çok garip bir durum)
honda innova125 2003-2009 modelleri muaazam cublardır fakat (karbüratörlü olan) çok sıkıştırarak kullanıldığından 18bin km den sonra 20bin dedinmi yağ eksiltmeye başlar (2 innovada da başıma geldi test ettim denedim)
innova kullanırken ortamama 85km/h hızınızı korur, sıkıştırmadan kullanırsan, evladiyelik makinadır orası başka! ha birde yağ eksilttiğini umursamaz, hatta içinde 1 çay bardağı yağ ile bile kalsa kolay kolay yolda kalmadan gider ama tabi insanın içine sinmiyor işte, duman ata ata gitmek kötü bişey:farao: 1 gram eksilen yağ beni o motordan soğutuyor.
şimdi gelelim innovadaki yağlama zaafına:
innova ile tatlı bayır denilen yada yokuş aşşağı denilen bir yoldan aşağı yönde iniyorsunuz diyelim. motorun çarpmalı yağlaması (krank kolundanki kepçe ve egz. zinciri ile yardımcı yağlama) aşağı eğimli olan motorun cam miline daha kolay yağ basıyor hatta yağ yatık kafaya yani egzantirik ve cam miline kolay çıkıyor. o anda motorda bir rahatlama gaza acayip süper tepki ve performans artışını bariz hissediyorsunuz! bunu yokuş aşşağı değil yokuş bitince düzlükte bir müddet hissediyorsunuz, kısa bir süre sonra tekrar eski halini alıyor.

ale:
yani kısaca innovada silindir ve cam mili tertibarıı yağlama zaafı var hele hele debriyajı ve şanzumanı daha sessiz çalıştırıyor vites geçişleri, sübab sesi azalıyor diye 15w-50 /20w-50 kalın yağ koyarsanız vay o innovanın haline!! (japonlar cublar için 10w-30 ve 5w-30 yağ tavsiye ediyor)
böylelikle motor ömründen bitiriyor gidiyor. bu şekişde bir çok arkadaşım yolda kaldı yolda kalma tehlikesi yaşadı 100 km de 500gr yağ bitirdi neler neler..
amam pompalı basınçlı yağlama varsa modenasta!! ozaman işlem tamamdır..