Yazdıklarının ilk 2 cümlesine katılıyorum. Ancak kulüp üyeliği gibi sosyal konular özgürlüğü engellemez. Burayı yanlış anlatıyorsun işte. Motosiklet binicisi özgürdür ama aynı zamanda sosyaldir. En nihayetinde insandır çünkü. Kulübe/organizasyona üye olmak ruhunu o oluşuma satmak değildir. Kulüp herhangi bir organizasyon yapmadığında evde kös kös otururmu kulüp üyesi. Bumudur anlatmaya çalıştığın?
Ben motosiklet binicisi özgür ruhludur ama sosyaldir derim buna karşılık sen motosiklet sürücüsü özgür ruhlu ve yalnızdır dersin anlar saygı duyarım (her ne kadar katılmasamda) ama kulüp üyesi olanlar vs ruhlarını özgürlüklerini satmıştır minvalinde kelimeler kullanırsan yanlış olur.
Yalnız olanın kültürü de olmaz. Olsa olsa alışkanlıkları olur. Yalnız olanın veya olmak isteyenin forum üyeliğide olmaz. Niye aidiyet istiyorsun ki buraya üye olarak?
Sevgili Asimetrik yanlış çıkarımda bulunmuşunuz. İstediğim kişilerle birlikte olabilmem için (" sosyal olabilmek için" ) adı kulüp, federasyon, dernek olan oluşumlara neden ihtiyaç duyayım. Ben motosiklete genel olarak ihtiyaçlarım için biniyorum. Yani motorumun üzerindeyken çoğu zaman yanlızım. Ama bu bana, beni/bizi bir bindirmedin şu alete diyen arkadaşlarımla aynı motorda şöyle bir gezmemize ya da bir şekilde tanışıklığım olan motora binen arkadaşlarımla farklı motorlar üzerinde şöyle bir İstanbulun kuzeyine gezi yapmama engel değil. Hatta mt07 tracer grubunda paylaştığım gibi (gözü benden kara )bir kadın arkadaşımın ısrarlarına dayanamasam şimdiye kadar ya bir tracer ya bir versis üzerinde nord kap sonra da artık Allah bilir nerelere motorla gezi yapmıştım. Ama motor üzerinde uzun yol beni cezbetmiyor. Mesela eniştem diyor ki al bir harley, hog'da kimler var biliyor musun? Valla ülkedeki parasal anomali ile çok zenginlerin olduğunu tahmin edebiliyorum!!!
Kulüp etkinlik yapmaz ise kös kös oturulur mu? Bilmem, otura da bilirim, arabayla da gezebilirim ya da belki kirliler birikmiştir çamaşır yıkarım. Bilmiyorum o anki duruma bağlı, eşe-dosta, arkadaşa bağlı??
Ama şunu biliyorum, üyesi olduğum kulüplerden (bağzıları "hakikatten" pahalıdır) her yıl gitsem de gitmesemde aidat isterler, bağzıları düzenli katılım ister ( mesela bir tanesinde üst üste 3 gezi kaçıramazsın "dı" baktım olmayacak ayrıldım, hemen hepsinde üyeler arası birbirini çekememezlik olur, sen bilmiyorsun ben biliyorum olur, ben başkan olacağım cukkayı ben götüreceğim olur, olurda olur; sosyaliz ya!..
Tekraren ben motora ihtiyaçlarım için biniyorum, mesleğim değil, dolayısı ile birileri ile birlikte olmam için herhangi bir oluşuma ihtiyaç duymuyorum, özgürüm ben, bir şekilde ( artık işten olur, buradan olur, motorun servisinden olur, yolda kalmıştır tanışmışızdır olur, mahalleden olur türlü türlü olur...)tanışıklığım olanlarla ilişki kurmama engel değil, bu beni asosyal yapmaz. Motosikletin bir alet olması, onu kullananları bağlayacak bir yapı oluşumunu gerektirmez hele haklı hiç çıkarmaz. Aksi durumda mahallesinde yol olanlar federasyonu, evinde bıçak kullananlar federasyonu gibi toplumu bağlayıcı ve bundan çıkar elde eden yapıların önü açılır!!! Bilmem anlatabildim mi?
Benim federeyşında( motora bacak bacak üzerinde, amuda kalkıp binenlerde) üyelik bedeva, yıllık aidat yok, yemek düzenledik kişi başı bu kadar yok, oo yengeyi de getir yok, yemeği cuma akşamı yaptık ki trafikte ebeni arayacaksın yok, kermes düzdük iki tane el işi yapıcan satacağız yok, nisanın ilk haftası Kaş'a gidiyoruz yok, yaa Süleyman başgan'da köşeyi iyice döndü bizim çocukları da hiç kollamıyor görür bu seçimde yok.. Peki ben şimdi asosyal miyim? Sanmıyorum