Mini Bike'lar, Küçük Sürücüler ve Ben

Katılım
13 Eyl 2005
Mesajlar
2,547
Merhaba

Bugün serviste işler nasıl falan diye bir uğrayayım dedim. Biraz sohbet falan derken uzaktan ince bir motor sesi duyuldu. Alllah allah dedim bune. Daha önce duymamıştım çünkü. Neyse yan tarafa geçtiğimde genç bir motorsunun (bayğaı genç ama :mrgreen: ) küçük bir motor üstünde olduğunu gördüm. Babasıda yanında. Sohbet ettik biraz. Adam tam motorcu çocuklarda küçük yaşta alışsın diye almış. Motor da Kanuni'nin getirdiği mini bike. Bizim ustalar bayılıyor alete. Bindiler biraz gezdiler. Neyse ordan çıktık MoToR abimizin motoruna bakım yapılıyordu. İzzet ustanın oraya gittim. Bi baktım ki bir Kanuni Mini bike daha. Allahım herkes çocuklarına motor alıyor. Ufakta bir kask takmış kerata. Süper olmuş. Gerçekten duygulandım. Motosiklet olayını ciddiye alanlar ve bunu doğru olarak küçük yaşta çocuklarına öğretmek isteyen ebeveyn sayısında bir artış olduğunu düşünüyorum. Baktım olacak gibi değil bende atladım bir mini bike'a. Resimler aşağıda. :)


Genç sürücümüz ve benim motorla mini bike'ıyla verdiği poz. Şimdiden havaya girmiş :mrgreen:

p31100132py.jpg


İzzet ustanın orda genç sürücümüz ve ben. Gurur duydum.

p31100146bf.jpg


Baktım olacak gibi değil bende atladım bir mini bike'a. Benimki yamaha idi yanlız.

p31100155mm.jpg


Daha sonra ustalar 2 mini bike ile drag yarışı yaptılar. Tüm mahalle gülüyor. Koca koca adamlar motorlar ufacık. Ancak çok şeker aletler ve çok keyifli.

Son söz olarak gençlerimize doğru bilgiyi vererek motosiklet'i doğru tanıtmalı ve doğru kullanılmasını öğretmeliyiz.

Görüşmek üzere.
 
Katılım
20 Haz 2005
Mesajlar
989
Şimdinin minikleri çok şanslılar bence ben ise ufak yaşlarda bir bisiklet için babama ne kadar yalvardığımı halen unutmadım :) Yeni nesil çok şanslı bence :)
 
Katılım
13 Eyl 2005
Mesajlar
2,547
Evet yeni nesil oldukça şanslı. İmkanlar çok fazla. Zamanında bisiklet isterdi çocuklar şimdi motor diyecekler. Yakında 600rr'lı ilkokula giden arkadaşlarımız olacak gibi :mrgreen:
 
Katılım
10 Eyl 2008
Mesajlar
3
slm ben tarsus tan yazıyorum yeni üyeyim bende bu küçük motorlar hakkında araştırma yapıyordum çünkü bendede var minik motordan resmi eklerim motorun bu sayfaya
 
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
4,288
2.5 sene boyunca 3 tane post.. Bu bir moderatore hakarettir :p Tüh :p
 
Katılım
24 Ocak 2007
Mesajlar
484
Ben buyuk ihtimalle cocuklarimi motordan uzak tutmak icin elimden geleni yapardim. :) Bu ulkede ne kadar bilncli olsan da, ne kadar dikkatli olsan da, motosiklet cok tehlikeli. Bu arada kask cocugun kafasina sanki buyuk geliyormus gibi durmus. :silent: Buyuk gelen kask hic yoktan iyidir ama yine de tehlikelidir. Bir kaza aninda burun vs. ciddi yaralanmalara yol acabilir.
 
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
204
bu pocket bike'ları keşke 50 60 yerine 25 30 km hıza ayarlasalardı. ilerde oğlum olsaydı sünnet hediyesi olarak bundan almayı çok isterdim ama 50 km hız o yaşta bi çocuk için çok fazla.
 
Katılım
13 Tem 2008
Mesajlar
446
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ana arterlerde bu tarz motorlarla yanlarında ebeveynleri bile olsa çocukların dolaşması BENCE uygun değil. nasıl ki A2 ehliyeti için bile 17 yi doldurmuş 18 den gün almış olmak gerekliyse bu tarz motorlar için de bazı kısıtlamalar getirilmeli BENCE. çünkü siz ne kadar dikkatli olursanız olun ne kadar çocuğunuzu iyi eğitmiş olursanız olun motoru ve kendisi küçük olduğu için normal boyutlardaki motorları bile takmayan sürücüler siz ve çocuğunuz için sorun çıkartabilir. BENCE çocuklarımız için trafiğe kapalı alanlarda ehliyet yaşı gelinceye kadar motor tutkusu doğru aşılanmalı. bizde kural tanımaz sürücüler olduktan sonra değil çocuklarımız bizler bile tehlike altındayız sanırım.

:)
 
Katılım
18 Nis 2009
Mesajlar
2
ehliyet

iyi günler beyler benım anlamadığım bişe var bu kanunı mını 50 ehliyet gerektiriyormu:bounce:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst