Midilli'den Amsterdam'a

Sercannnnnn. Ulen insan oralara yalnız mı gider? Almaz mı abisini yanına? Aşkolsunnnn. Bak bir daha olmasın. Yaz gelmeden bir Amsterdam yapalım yane. Oldu mu canım kardeşim??? Böyle güzel gezilere yalnız gidip içimi kaldırma benim.

vallla ben de planlıyorum bu yaz,ingiltere yapmayı.inşallah bi aksilik çıkmazsa gidicem..
çok güzel gezi olmuş.... tadını çıkart hayatın :)

sercan harika olmuş :cat: seneye arkadaşlarla interrail yapıcam işallah bekliom senide :cherry:
hedo, interrail gercekten hesapli ve keyifli ama sadece tren yolculugu beni kasar, ben havada, denizde, deniz altinda, yolda, dagda, motorda yani anliyacagin tum sartlarda gezmeye bayiliyorum... en iyisi sen bana takıl, beraber cosariz:)
haa bu arada interraila baslamadan once bana haber ver, selanik te ve Atina daki kalacak yerlerini ayarliyayim...

cok guzel resımler sercan elıne saglık..uzun uzun bakıp bır an oralara gıttım ..:)
sen bi gel cuma gunu artik, daha ne resimler var siteye koyamadigim:) onlari gor...

bu topic kaybolmasın, unutulmasın yaww
madem eylül sonu yunanistan gezisi mümkün:)
unutulursa yenisini acariz, yetre ki senin gibi gezmek isteyen arkadaslar olsun...

Arkadaşlar slm,
Uglychild bravo hocam süper bir gezi yapmışsın. Ben de gezmeyi çok seviyorum. Daha yeni bir Burgamn AN400 K7 aldım. İtalya'ya kadar eşimle beraber bu motorla bir gezi planlıyoruz (20Haziran-9Temmuz arası gibi).
ROTA: İstanbul-Kavala-Selanik-Tiran-Mostar-Dubrovnik-Split-Zadar-Rijeka-Trieste-Venedik-Verona-Bologna-Ancona-Pescaro-Foggia-Napoli-Bari-Birindisi-Çeşme. (Rotada hafif değişiklikler olabilir) Birindisi'den feribotla dönüş hala yaşıyorsak tabii :) : 4.000 km / 18 gece (feribot hariç motorlu zaman)
Müsade edersen gezi tecrübelerinden yaralanmak için birkaç sorum olacak? Cevaplarsan çok mutlu olurum.
1. Bir yıllık motor ehliyetim var, yurtdışına hiç motorla çıkmadım. Sadece İtalya'da scooter kullanmışlığım var. Her türlü hazırlık vb. eksiksiz ve abartılı bir şekilde yapılacağı varsayımıyla bu gezi bir delilik mi? Şu an tek motoruz.
2. Yunanistan vizesi aldık diyelim; otomatik İtalya halledilir (Schengen), Arnavutluk, Bosna ve Hırvatistan sanırım vizesiz. Sınırlarda problem yaşar mıyız? (Pasaportum damga dolu, çoğu Avrupa ülkesine gittim)
3. Sınır geçişlerinde yurtdışı seyahat sigortası ve motor için de kasko şartı var mı?
4. Bu tür tek motorlu ve eşle yapılan bir gezide bizi en büyük hangi tehlike bekler sence?
5. Bu rotaya yakın bir rotada motorla gezi yapmış bir arkadaş tanıyor musun?
6. Geçeceğimiz her ülkenin motor klüpleri ile forumlarda vb. netten yazışıp, mümkünse bu arkadaşlarla da yerinde görüşmek istiyoruz. Yunanistan için bize kontakt isimler verebilirsin belki.
7. Rota üzerinde ya da yakınında olup, kesin görülmesi gereken yerler nereler olabilir?

biliyorum, çok soru oldu, damdan düşer gibi geldim.
yardımcı olabilirsen sevinirim.
saygılar,

selam omurilik,
oncelikle motorun hayirli ugurlu olsun...
ilk oncelikle guzergah gayet iyi:) keske yazin calismasam ben de gelsem:) geziyi netlestirdigin zaman mutlaka haberim olsun, cunku konaklama yerinizi bi aksilik cıkmassa ayarliyabilirim.. Turk Yunan dostlugu adi altinda bi grubumuz var ve suna inan ki sizleri agirlamaktan memnuniyet duyarlar...

1) bence delilik olmaz, cunku avrupa da motora saygi burdan kat kat fazla... ve bence o tarihe kadar muhtemelen baska arkadaslar da katilabilir size..

2) Yunanistandan vizesiyle butun gumrukler acilir... problem olmaz...

3) seyahat sigortasi ve motosiklet icin triptick kagitlarini hazirlaman gerekir.. bunlar olmadan kesinlikle cikamazsin...tahminim toplam da 400 ytl gibi bi masrafin olur...

4) bence hicbir tehlikesi olmaz...

5)Sanirim gezi yazilarinda gormustum... benim arkadaslarim var ama onlar siteye uye degiller...

6) club olarak degil belki ama oradan faydali isimler verecegim...

7) bence heryeri sindire sindire gezin... mesela Dedeagac(Alexandroupoli sonra COMOTİNİ(gumulcine) Turklerin en yogun oldugu ve muslaman bolgesi olarak bilinir..Kavala dan sonra Selanik te Haikidiki yazlik biyerdir, orada arkadaslarim var... ve kesinlikle Ataturk un evi gorulmeye deger... zaten Selanikte sehir ve tarih ic ice...

uglychild...dostum gene show yapmissin...:)..bende gecen sene billefeld'de idiim..hannoverden oraya gectim..oralarida gez guzel yerler..ozellikle billefeld'teki muzeleri gez enteresan yerle..hitlerin insan sacindan kumas yapan makineleri vardi ..:) cok enteresan (gerci bu tip muzeler almanyanin her yerinde varda)yaa gercekten almanyada cok turk var yaa..sokakta yuruyorsun ayni turkiye kiyafetleride ayni yasam tarzlarida..:) neyse moskova'ya yolun duserse beklerim..:) almanyada hamburga gitmeni tavsiye ederim..super diyorlar ben hala gidemedim..cok merak ediyom..:)

evet Hamburg ta cok arkadasim var ozellikle bi sokaktan bahsedip duruyorlar:wiinkk: simdi burda yazmiyayim... kısmet olursa oralara da gecmek istiyorum...
dun moskova dakilerle konustum belki bi ara gelecegim, Tverskaya da ETAJ'a takılmayi ozledim valla...
pushkinskaya da Big Club, garage ... infinity, first ve de mio...

Sercannnnnn. Ulen insan oralara yalnız mı gider? Almaz mı abisini yanına? Aşkolsunnnn. Bak bir daha olmasın. Yaz gelmeden bir Amsterdam yapalım yane. Oldu mu canım kardeşim??? Böyle güzel gezilere yalnız gidip içimi kaldırma benim.
abi ben sana gidelim mi dedim, sen gideriz dedin, ben sana bu hafta gidebilirim dedim sen cok erken deyince ben de bastim gittim:)
abi, bi goruselim yaw, kacalim bi ara...

vallla ben de planlıyorum bu yaz,ingiltere yapmayı.inşallah bi aksilik çıkmazsa gidicem..
çok güzel gezi olmuş.... tadını çıkart hayatın :)

umarim bi aksilik cikmaz ve gidersin... gezi yazilarini da bizlerle paylasirsin...

uglychild çok teşekkürler, bravo yani bu kadar enerji...
Arkadaşlar gezi planımla ilgili herkesi bilgilendireceğim. Bizimle gelmek isteyen arkadaşlar olabilir; tanışırız gideriz. Güzel olur.
herkese saygılar,

iyi de yengeye ne hesap veririm sonra ben:) senin kelebek ne olacak...

...

abi haklısın benim keleboş olmadan ben aha bakkala bile gitmem...valla...:p

Arkadaşlar slm,
Uglychild bravo hocam süper bir gezi yapmışsın. Ben de gezmeyi çok seviyorum. Daha yeni bir Burgamn AN400 K7 aldım. İtalya'ya kadar eşimle beraber bu motorla bir gezi planlıyoruz (20Haziran-9Temmuz arası gibi).
ROTA: İstanbul-Kavala-Selanik-Tiran-Mostar-Dubrovnik-Split-Zadar-Rijeka-Trieste-Venedik-Verona-Bologna-Ancona-Pescaro-Foggia-Napoli-Bari-Birindisi-Çeşme. (Rotada hafif değişiklikler olabilir) Birindisi'den feribotla dönüş hala yaşıyorsak tabii :) : 4.000 km / 18 gece (feribot hariç motorlu zaman)
Müsade edersen gezi tecrübelerinden yaralanmak için birkaç sorum olacak? Cevaplarsan çok mutlu olurum.
1. Bir yıllık motor ehliyetim var, yurtdışına hiç motorla çıkmadım. Sadece İtalya'da scooter kullanmışlığım var. Her türlü hazırlık vb. eksiksiz ve abartılı bir şekilde yapılacağı varsayımıyla bu gezi bir delilik mi? Şu an tek motoruz.
2. Yunanistan vizesi aldık diyelim; otomatik İtalya halledilir (Schengen), Arnavutluk, Bosna ve Hırvatistan sanırım vizesiz. Sınırlarda problem yaşar mıyız? (Pasaportum damga dolu, çoğu Avrupa ülkesine gittim)
3. Sınır geçişlerinde yurtdışı seyahat sigortası ve motor için de kasko şartı var mı?
4. Bu tür tek motorlu ve eşle yapılan bir gezide bizi en büyük hangi tehlike bekler sence?
5. Bu rotaya yakın bir rotada motorla gezi yapmış bir arkadaş tanıyor musun?
6. Geçeceğimiz her ülkenin motor klüpleri ile forumlarda vb. netten yazışıp, mümkünse bu arkadaşlarla da yerinde görüşmek istiyoruz. Yunanistan için bize kontakt isimler verebilirsin belki.
7. Rota üzerinde ya da yakınında olup, kesin görülmesi gereken yerler nereler olabilir?

biliyorum, çok soru oldu, damdan düşer gibi geldim.
yardımcı olabilirsen sevinirim.
saygılar,

sercan bak bi laf var ya...Kayserili Kayseriliyi Danimarkada bulurmuş...buldun yol arkidişi kanka ...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar