MH Minör Yakıt

Merhba,

Motoru ilk aldigimda 40tl lik benzin almistim
motor suan rodajda
40tl benzin ile 100km yapmasi normal mi ?
ya da rodajda oldugundan dolayimi bu kadar cok yakiyor

bir de gostrge kirmizi isaretin en basinda yani dibine gelmedi bu neden olur dibine gelmesi gerekmiyor mu?

yolda stop etti yedekteydi fulle aldim jikle cektim eve oyle gelebildim. simdi tamamen bitti herhalde calismiyor

Rodajda çok yakması normaldir. Küçük hacimli karbüratörlü motosikletlerin neredeyse hepsinin göstergeleri dandiktir düzgün çalışmaz.

Tüketimi ölçerken önce depoyu fulle sonra 100 km sürüp tekrar fulle. Aldığın yakıt miktarı 100 kilometredeki tüketimdir.

Yanında yedek benzin bulundur. Bende hep 330ml lık plastik şişede yedek benzin bulunur. Bu benzin sayesinde yolda kalmadan en yakın benzinliğe( genelde işyerime) gidiyorum.

bide bayi bana 30 40tl lik benzin aldiginda musluk yedekte dursun dedi ,

16 litre depon var bunun 1.5 litresi yedek 20 tl lik bile alsan ana depodan kullanabilirsin

40TL benzin, yerine göre en az 7 - 6.5LT arası ediyor. 100km rodajda dahi olsa 125cc motosiklet için 6.5LT oldukça fazla, 15km'de 1 lt ediyor neredeyse. Jikle açık kullanmayın, jikle motosikleti ısıtırken sadece açabilirsiniz, eğer motosiklet sıcakken stop ediyorsa, başka bir problemi vardır. Karbürator ayarında, sibop ayarında, karbüratöründe, bujisinde, tellerinde vs. problem olabilir. Jiklede stop etmiyorsa sıcak olmasına rağmen yüksek ihtimal karbüratör ayarında sorun vardır.

15km'de 1 lt rodaj da dahi olsa 125cc için çok anormal bir rakam

40TL benzin, yerine göre en az 7 - 6.5LT arası ediyor. 100km rodajda dahi olsa 125cc motosiklet için 6.5LT oldukça fazla, 15km'de 1 lt ediyor neredeyse. Jikle açık kullanmayın, jikle motosikleti ısıtırken sadece açabilirsiniz, eğer motosiklet sıcakken stop ediyorsa, başka bir problemi vardır. Karbürator ayarında, sibop ayarında, karbüratöründe, bujisinde, tellerinde vs. problem olabilir. Jiklede stop etmiyorsa sıcak olmasına rağmen yüksek ihtimal karbüratör ayarında sorun vardır.

15km'de 1 lt rodaj da dahi olsa 125cc için çok anormal bir rakam

servise mi gitsem motor daha 109km de

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:08 ----------

16 litre depon var bunun 1.5 litresi yedek 20 tl lik bile alsan ana depodan kullanabilirsin

jikle hangi konumda olmalı? en alt mi orta mi en ust mu

hangisinde motor bağırmıyorsa/devri azsa o konumda olmalı. park halinde ısıtırken aç jikleyi sadece. bir iki dakika sonra kapat yola çık.

yolda giderken 50km hizla giderken bi anda stop etti , sonra bastim marsa calismadi jikleyi cekince calisti bi 500mt sonra bidaha stop etti bidaha jikleyle calistirdim , benzin gostergesi kirmizi cizginin basinda gosteriyo insAllah bisiy yoktur, 40tl : 100km yapmasi cok yakiyor yaklasik 40 kurus :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:06 ----------

simdi motoru salladim depoda benzin var calistirdim calisti sizce sabah neden oyle yapmis olabilir

Hesabın yanlış sonuna kadar kullanmadan yada depoyu fulleyip 100 km gidip tekrar fullemeden doğru hesap yapamazsın.Benzin ibreleri genelde doğru göstermez çinlilerde.Benim CG 150 bile 5 TL lik benzinle 30 km gidiyor. Ortalama 100 kmde 3 litre civarı yakıyor şehiriçi sürekli gazlama 1 2 3.vites ağırlıklı kullanımda.Senin minöründe 3 litreyi geçmemesi lazım 100 kmde.

40 liralık benzin 7 litre yapar.

O motor 100 kilometrede 7 litre benzin yakamaz. İstesede yakamaz.

Hesabın yanlış.

dedigim gibi benzin bitti sandim ibrede kirmizinin basindaydi ama benzin bitmemis sizce neden boyle bisiy yapti

dedigim gibi benzin bitti sandim ibrede kirmizinin basindaydi ama benzin bitmemis sizce neden boyle bisiy yapti

Bunu buradan söylemek çok zor, rölanti ayarından olma ihtimali yüksek fakat 109km de motor. Benzin koymanıza rağmen çalışmada sıkıntı yaşıyorsa servise sormanızı tavsiye ederim.

Ayrıca not olarak belirteyim; size de çok söyledim, forumdaki diğer çinli alacaklara da söyledim, beni yerden yere vurdunuz. Çin malı motosiklet alacağıma gider 3 yaşındaki japonu alırım. Sıkıntısız kafam rahat kullanırım. İnşallah yaşamazsınız ama, daha titrerken düşen vidalarını, uzun yola giderken yüksek devirde titremeden dolayı karıncalanmayı çinli motosikletler sürekli yaşatacaktır. Çin malı alacak kadar zengin ve sanayiye yakınsanız sorun yok tabi.

Kardeş,jikleyi çekip eve öyle geldim diyorsun,zengin karisimla calismis motor,benzinlikteki pompayi beline bile dolasan benzin yine yetmez..

Son düzenleme:
Sabah motor soğukken sıkıntı çıkarabilir. Benim hondada soğuk havada çalışmada sıkıntı çıkarıyor. Çijle çekip çalıştırıyom.Çikle devamlı açık geldiysen ondandır. Honda mı yeni aldığım zaman bir abimiz cikleyi alttan çekik bırakmış 10 km gitmeden 1 litre benzin bitmişti.

ana depodakj benzim bitmis yedege gectigimde calisti , ama yedektede 1.5litre benzin var yine anormal bi durum yanj 40tl ile 150km yol yapmis olacaz

Bunu buradan söylemek çok zor, rölanti ayarından olma ihtimali yüksek fakat 109km de motor. Benzin koymanıza rağmen çalışmada sıkıntı yaşıyorsa servise sormanızı tavsiye ederim.

Ayrıca not olarak belirteyim; size de çok söyledim, forumdaki diğer çinli alacaklara da söyledim, beni yerden yere vurdunuz. Çin malı motosiklet alacağıma gider 3 yaşındaki japonu alırım. Sıkıntısız kafam rahat kullanırım. İnşallah yaşamazsınız ama, daha titrerken düşen vidalarını, uzun yola giderken yüksek devirde titremeden dolayı karıncalanmayı çinli motosikletler sürekli yaşatacaktır. Çin malı alacak kadar zengin ve sanayiye yakınsanız sorun yok tabi.

gel benim 80 bindeki çinlime bak vida eksikmi çok abartıyorsunuz 30 binde motor açılan kaç ybr var buralarda :)

gel benim 80 bindeki çinlime bak vida eksikmi çok abartıyorsunuz 30 binde motor açılan kaç ybr var buralarda :)

Sen şanslısın demekki. 3 ay çinli motora binip hurdaya ayırdığım oldu. Şase koptu motor bitti vs.

Satış mağzasından alıp 50 km sonra motoru arıza çıkaran çinlide çok gördüm.

Çinliler biraz zar atma gibi bazılarıda sendeki gibi sağlam çıkıyor.

Ama hepsinde değişmeyen bişey varki titreşim. Titreşimde er yada geç motoru döküyor. Her gün başka bi tarafıyla uğraş.

Sen şanslısın demekki. 3 ay çinli motora binip hurdaya ayırdığım oldu. Şase koptu motor bitti vs.

Satış mağzasından alıp 50 km sonra motoru arıza çıkaran çinlide çok gördüm.

Çinliler biraz zar atma gibi bazılarıda sendeki gibi sağlam çıkıyor.

Ama hepsinde değişmeyen bişey varki titreşim. Titreşimde er yada geç motoru döküyor. Her gün başka bi tarafıyla uğraş.

5 yıldır titreşimden bir yeri dökülmedi 😂 aktif olarak kullanıyorum öyle arızada açmıyor hatırlatmak isterimki en iyi japonlarda bile üretim hataları çıkıyor milletin başını ağrıtıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar