Mezara kadar aynı plaka

Emniyet Genel Müdürlüğü, yıl ortasında "tek plaka" uygulamasına geçmeye hazırlanıyor. TC kimlik numarasına göre verilecek plaka ölene kadar aynı şahsın üzerinde kalacak ve devredilemeyecek.

Trafikte mezara kadar "tek plaka" uygulamasına geçilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen ve Araç Tescil Projesi'nin genişletilmesi ile uygulanacak projenin bu yıl ortalarında hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Yönetmelik değişikliğiyle uygulanmaya konması planlanan projeye göre bir kişiye bir plaka verilecek ve bu ölene kadar o kişinin üzerine kayıtlı olacak.

Sabah Gazetesi'nden Alper Sancar'ın haberine göre; başka şahsa o plaka asıl sahibi ölene kadar verilmeyecek. Araçlar plakasız satılacak. Satan ve alan kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.

BELÇİKA VE İSVİÇRE'DE İNCELEME

İçişleri Bakanlığı 'Araç Tescil Ve Sürücü Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Online Olarak Yapılması' projesinin kapsamını genişletiyor.

Güvenlik gerekçeleri ve araç satış işlemlerinde doğan karışıklığın önüne geçmek için plaka projesi hazırlanıyor. Bazı AB üyesi ülkelerde farklı biçimde uygulanan plaka tahsis sistemi Türkiye'ye uyarlanacak. Bu amaçla Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Nevzat Önder Belçika ve İsviçre'ye "inceleme" gezisi yaptı.

Önder, İsviçre ve Belçika'daki sistemi yerinde gördü. Projeye göre bir kişinin aldığı plaka o kişiye kayıtlanacak. Bu plaka o kişiden başkasına verilmeyecek. Tek araç için verilecek plaka ölene kadar aynı kişide kalacak. Yani T.C. Kimlik numarası gibi tescilli araç sahiplerinin de kendilerine özel plakası olacak.

İKİNCİ ELDE DE AYNI PLAKA

Aynı kişilere ait birden çok araç için ise normal prosedür kapsamında plaka tahsisi yapılacak. Araçlar plakasız satılacak. Alıcı-satıcı kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.

Emniyet Genel Müdürlüğü plakaların adlarına tescilli araç bulunan kişilerin ismi ya da TC.kimlik numarasına göre vermeyi planlıyor.

Bürokratların hazırladığı rapor İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'a sunulacak. Emniyet verilerine göre Türkiye'de 14 milyon 316 bin 700 tescilli araç sahibi, 20 milyon 460 bin 739 da sürücü belgesi sahibi bulunuyor.

Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/mezara-kadar-ayni-plaka/turkiye/sondakika/04.02.2010/1194724/default.htm

Ekli dosyalar

• golcuk-emniyet-mudurlugu-ek.jpg
    golcuk-emniyet-mudurlugu-ek.jpg
    19.9 KB · Görüntüleme: 3,725
Moderatör tarafında düzenlendi:
Plakalarda karaborsaya düşecek o zaman..Artık insanlar isimleriyle vs. ile uyumlu plakaları almak için kuyruk olur trafik md.lüklerinde..

Süper:queen: benim plaka ömür boyu bende kalsa tadından yenmez:mrgreen:
Bir daha nerde bulcam GS plakayı:bounce:

Motosikleti
Hornet
Benim anlamadığım bu olay olurda gerçekleşirse..
Şuan kullandığımız plakaları ölene kadar kullanmak zorundamı kalcaz:silent:
Ben İstemiyorum ya Allah Allah :mrgreen:
** D **** yok istemem ben:p

benimde 77 Yalova...özellikle dedim 2 harf 4 sayıdan oluşsun plakam ezberi kolay olmasın dedim ama yok aga 2 yıl önce beni köprüde kaçak geçerken yakalayn polis bile hatırladı lan 77 yinemi kaçak geçiş dedi...:p

Emniyet Genel Müdürlüğü plakaların adlarına tescilli araç bulunan kişilerin ismi ya da TC.kimlik numarasına göre vermeyi planlıyor.

Kabul edilirse herkese yeni plaka verilecek şu ankiler önemli değil kanımca, o yüzden panik yapmayın hemen. :p

Güzel olur aslında, yeni araç alırken plaka masrafıda düşer.

Son düzenleme:
Kabul edilirse herkese yeni plaka verilecek şu ankiler önemli değil kanımca, o yüzden panik yapmayın hemen. :p

Güzel olur aslında, yeni araç alırken plaka masrafıda düşer.

Merak etme hükümet para kazandığı musluğu kısmaz, bir yerden acısını çıkarır :):p

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Yanlış hatırlamıyorsam bazı avrupa ülkelerinde bir plaka ile birden fazla araca sahip bile olunabiliyor.

Plakayı cepte taşıyon hangi aracı kullancaksan o gün takıyosun kullanıyorsun gibi, hatta bazı ülkelerde araç renginin bile bir önemi yok. Kafana göre boyatıp renk değiştirebiliyosun.

Biz ise çizik olan parçayı bile boyamıyoz orjinalliği bozulmasın satarken problem olur diye :mrgreen:

bürokrasiden yırtacağımız için güzel bir haber;

gerçi bu işte bizim payımıza yine para bayılmak düşecek. plaka bedeli, şu bedeli, bu bedeli... fazla öpmeseler bari.

geçmişte bir arabama eski plakasından dolayı vergi borcu çıkarmışlardı. sözden de anlamadılar; itiraz-mitiraz baktım çok uğraştıracaklar, rakam da düşüktü maliyecilerin elinden kurtulmak için ödemiştim çaresiz.

bir başka arabamın plakası 34 xx 0900 idi; buna da 34 xx 900'ün trafik cezası gelmişti ama onu kurtardım, ödemedim.

bunlardan kurtaracağız inşallah.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ölene kadar aynı plaka benim olacak...aha ben araç kullanmak istemiyom...plakayı napacam...
ölene kadar bende kalacak parasını mı ödeyecem...

Plakamda Kırıktı Şu Kanun Bi Çıksın O Zaman Değiştiririm :) Plakamda Değişsse İyi Olur Em Plaka Pek Hoş Olmuyor :)

aynı kişi adına birden fazla aracı bulunan diğer arabalarına bugün ki uygulanan sistem geçerli olacak ;)

Polisler plakama gıcık kapıyordu 95 ceza puanım var ayıptır sölemesi :cherry: Değiştirdim kurtuldum bu uygulama gelirse ben biterim :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yani bizi ölene kadar düdükleyecekler :pr::queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar