Mezar hırsızlarını ve hazine avcılarını bir yakalarsam....

Herkese merhaba.Uzunca bir süre sizi ihmal ettim.Kusura bakmayın.Eski gezilerimden birine mesaj gelince, en son gezimi sizinle paylaşmak istedim.İlk motorum CBF150 ile yaklaşık 5500 km yol yaptım ve satıp hayalimin motoru BMW F650GS'yi aldım. Aldığımda 6700 km olan bu motor şu anda 14.000 e dayanıyor.Ve daha bir sene olmadı. Hava ve yol durumuna bakmaksızın gezip duruyorum her haftasonu.
Buradaki gezim de yaklaşık 350 km idi.Güzergah Saray Vize Kırklareli civarıydı.
Daha önceden duyduğum fakat birtürlü gidemediğim Trak mezarlarını görmek istiyordum.Gidip gördüm.Şimdi sıra sizde.
Vize-Çakıllı beldesi.Çınar ağacı 810 yaşında.(arkadaki bayraklı olan)
06uw0.jpg

07lj6.jpg

Adam duvarlara ne para harcamış.
08ve3.jpg

Bu restaurantı herkese tavsiye ediyorum.Yaza sizleri buraya bekliyorum.
16bu5.jpg

15wa0.jpg

13wf2.jpg

14ro6.jpg

18bd6.jpg

17fk0.jpg

12lm8.jpg

11hr7.jpg

09bz1.jpg

Motoru restaurantta bırakıp yola yürüyerek devam ettim.
19rv0.jpg

Hala köylüler tarafından kullanılan Romalılara ait suyolu.Canım İstanbul'a su taşıyormuş birzamanlar.
20sj0.jpg

Hava delikleri
21mw3.jpg

22sj3.jpg

23po9.jpg

Suyun kaynağı.Sıkı denetim altında.
24wq4.jpg

Yukarı tırmanmaya başladım bile.Antik köye ve mezarlara giden yol.
26mo6.jpg

27ja7.jpg

Neredeyim bir bakın.
28el6.jpg

38us1.jpg

Mezarları mahvetmişler.Bu bir mirastır.Yazık....
25me5.jpg

Açılmayan kalmamış
29kf9.jpg

31lh1.jpg

Jeneratör için uzatma kabloları,bira kutuları....
32jc7.jpg

33tf1.jpg

34dx8.jpg

35fo2.jpg

36dl6.jpg

37kd9.jpg

Kafatası.Gömmeye çalıştım fakat toprak çok sert ve hiçbir ekipman yok.Hava kararıyor.Ürpertici bir sis geldi.
39lz2.jpg

40gs8.jpg

Biraz da yoldan.Bayağı tırmanmışım.
02ec7.jpg

13cl6.jpg

12ee4.jpg

09uc6.jpg

08ve2.jpg

07oy5.jpg

06wm2.jpg

04vp7.jpg

01cj4.jpg

Arkadaşlar beni de çağırdı ama kullanmam dedi,zor kaçtım.Çay ile yetindim.
31nz2.jpg

41mo1.jpg

44fa1.jpg

43gf1.jpg

42yn4.jpg

Umarım beğenmişsinizdir.Hepinize güvenli sürüşler.

Çok güzel gezi olmuş bir fotoğrafta yılan mı vardı bana mı öyle geldi?

mistik mekanlar, güzel gezmişsin, arkadaki fötr şapkalı ihtiyarda can yücel'i anımsattı. paylaşım için teşekkür eder keyifli sürüşler dilerim.

Çok güzel bir gezi ve güzel fotolar, konunun başlığıda çok yerinde olmuş,paylaşım için teşekkürler

ben kafatasına takıldım... keşke yanına alsaydında, muhtara bıraksaydın... tarihi miras sayılır.... diyeceksin ki,yanımda koyacak bi şey yoktu...

haklısın diyeceğim.... ama çok yazık... hep talan etmişler....

bozdukları mezarı bozanlarla içini doldurup tekrar yapmak lazım

Gizemli fotoğraflar tarih kokan yerler tek kelimeyle mükemmel bir gezi paylaşım için teşekkürler.

Emeğinize sağlık. Gezilerinizin devamını dilerim.
Bir'de kafa tasını pek anlayamadım. Ne ağzı var ne gözü.. :) Çürümüşmüydü acaba...?

sana ve motoruna sağlık çok güzel bir gezi yapmışsın bizleride gittigin yerlere götürdün karelerinle eline sağlık gezilerinin ve resimlerinin devamı dileğimle.

çok qüzel bir gezi olmuş , umarım herkes böyle yerleri qezme fırsatı bulunur...

bu mezar hırsızları Turkiye de heryerde var, altın bulma umuduyla heryeri kazıyorlar, çok kötü gorunum oluyor :(

GKN

bu sene pek düşemedik yollara, seneye mutlaka ama mutlaka yollardayız..
bu geziler sayesinde de bilmediğimiz yerlere gitmiyeceğiz, önceden hazırlıklı olacağız:)
elinize emeğinize tekerinize sağlık:wiinkk:

Çok güzel gezi olmuş bir fotoğrafta yılan mı vardı bana mı öyle geldi?

Süperler Gerçekten Orda olmak İsterdim..

mistik mekanlar, güzel gezmişsin, arkadaki fötr şapkalı ihtiyarda can yücel'i anımsattı. paylaşım için teşekkür eder keyifli sürüşler dilerim.

Çok güzel bir gezi ve güzel fotolar, konunun başlığıda çok yerinde olmuş,paylaşım için teşekkürler

resimler çok ilginç ellerinesağlık

abi gidondaki ne ? kazsız sürüşler :)

ben kafatasına takıldım... keşke yanına alsaydında, muhtara bıraksaydın... tarihi miras sayılır.... diyeceksin ki,yanımda koyacak bi şey yoktu...

haklısın diyeceğim.... ama çok yazık... hep talan etmişler....

bozdukları mezarı bozanlarla içini doldurup tekrar yapmak lazım

Gizemli fotoğraflar tarih kokan yerler tek kelimeyle mükemmel bir gezi paylaşım için teşekkürler.

Emeğinize sağlık. Gezilerinizin devamını dilerim.
Bir'de kafa tasını pek anlayamadım. Ne ağzı var ne gözü.. :) Çürümüşmüydü acaba...?

sana ve motoruna sağlık çok güzel bir gezi yapmışsın bizleride gittigin yerlere götürdün karelerinle eline sağlık gezilerinin ve resimlerinin devamı dileğimle.

çok qüzel bir gezi olmuş , umarım herkes böyle yerleri qezme fırsatı bulunur...

bu mezar hırsızları Turkiye de heryerde var, altın bulma umuduyla heryeri kazıyorlar, çok kötü gorunum oluyor :(

Mükemmel bir gezi olmuş...

Tebrik ederim..

bu sene pek düşemedik yollara, seneye mutlaka ama mutlaka yollardayız..
bu geziler sayesinde de bilmediğimiz yerlere gitmiyeceğiz, önceden hazırlıklı olacağız:)
elinize emeğinize tekerinize sağlık:wiinkk:

teşekkür ederim güzel bir paylaşaım.talan etmediğimiz bir mezar kalmıştı:pr:
Arkadaşlar hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.Kafatasını almazdım ama onu muhtara da teslim etmezdim.Muhtarın haberi olmadan bu kadar rahat nasıl davranılabilir?Bu mezarlar yeraltında çok katlı mezarlar ve bazıları birbirileriyle bağlı.Kültür Bakanlığı'na mail ile dilekçe yazıp olayı anlatacağım.Dünyamızda bizim payımıza düşen kültürel miras bunlar.Uzman değilm fakat en az 2000 senelik mezarlar.Etrafı tümülüslerle kaplı ve kazılmayı bekliyorlar.Çok yazık.Bunlardan bir tanesi(tümülüs)Tekirdağ merkeze 15 km kala bir yerde,bir gecede kazıldı ve ne varsa götürüldü.Ertesi gün arkeoloji müdürlüğünden gelmişler ve lahitleri alıp gitmişler.Bir Romanya kadar olamıyoruz.Yazıklar olsun.
(digi_boy26; o cihaz navigasyon)

vay be süper inşillah hayırlısıyla bizde öle motorlara kavuşuruz kırizi atlatsam bende uzun yol yapıcam fotolar cok güzel eline saaglık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar