M7RR lastiği 5-6 yıl önce CBR600RR ıma taktırdım. İşin doğrusu motosikleti limitlerinde kullanamıyor olmama rağmen ıslak/kuru (özellikle ıslak) çok iyi performans verdiğini hatırlıyorum. Fakat distrübütörden edindiğim bilgiye göre M9RR bambaşka bir dünya. M7RR nispeten hızlı ısınan bir cadde lastiği olmasına karşın, M9RR pist odaklı, geç ısınan fakat ısındığında sakız gibi olan bir lastik. Analoji yapacak olursak tıpkı rosso3 ile super corsa arasındaki fark gibi. Bu arada M7RR in ıslak performansına güvenerek çok ciddi bir kaza yapmışlığım da var. Bana kalırsa Pirelli ailesi her kullanıma uygun, performans olarak diğerlerinin bir tık üzerinde, aynı zamanda fiyat olarak da 1-2 tık üzerinde seçenekler sunuyor. Şuan CBR1000RR ımda rosso corsa 2 kullanıyorum. Cadde+Viraj+Pist ve bu isterlere rağmen diğer rakipleri kadar olmasa da uzun ömür amaçlı almıştım. Ve tüm bu kriterleri karşıladığını görüyorum. Sanırım uzun yıllar başka model kullanmam. Fakat yağmur performansının diğerlerinden kötü olduğunu belirtmekte fayda var. CBR1000RR ilk aldığımda üzerinde 4.5 yıllık bayat bir rosso3 vardı. Buna rağmen tutuşu fena değildi. Fakat lastik bayat olduğu için virajda zorlamadım ama düzde eskimiş olmasına rağmen tatlı gazda patinaja düşmüyordu. Ben olsam , eğer yağmurda binmeyeceksem biraz paraya kıyıp, arka tekeri 3 , ön tekeri 2 hamurlu, ve arka en dıştaki hamuru, super corsa ile aynı olan rosso corsa 2 yi alırdım. Bu arada lastiğin arkadan daha iri durması vs. birincisi, lastik yanak boyutu ile, ıkincisi modelin profilinin agresifliği ile doğru orantılı. Yine CBR1000RR dan örnek verecek olursam. Orjinali 190/50 olmasına rağmen bilerek 190/55 aldım. Bu sayede düzde gidişi biraz kararsızlaşmasına rağmen viraja yatma refleksleri, viraj performansı, sportif sürüş karakteristiği muazzam arttı. Sanırım bir daha asla 190/50 kıllanmayacağım. Biraz uzun oldu, hakkınızı helal edin : )