Merve'nin İşaret Ettiği Yere İyi Bakın !!!

Yer: Kadıköy Uzunçayır metrobüs durağının hemen yanındaki otobüs durağı...
27 yaşındaki anne Ülküye Kaya, 4 yaşındaki kızı Merve ile otobüs bekliyor...
Bir halk otobüsü ile bir minibüs, yolcu kapma hırsıyla hızla durağa doğru aynı anda yanaşıyor...
Anne ile küçük kızı panik yapıyor, kaçmaya çalışırken otobüs anneye çarpıyor...
Genç kadın otobüs ile minibüsün arasında sıkışarak yaralanıyor...
Bu sırada otobüs ile minibüs arasında ezilme tehlikesi geçiren küçük kız ise vatandaşlar tarafından kurtarılıyor...
4 yaşındaki Merve annesinin başından bir an olsun ayrılmıyor...
"Anneciğim" diye ağlayan küçük kızın gözyaşları, çevredekileri kahrediyor...
Ama olayın can alıcı kısmı sonra geliyor...
Minik Merve'nin işaret parmağı havaya kalkıyor...
Bir yerleri işaret ediyor...
Annesine çarpan halk otobüsünün şoförünü gösteriyor...
Anlattığım olay tipik bir İstanbul hikayesiydi...
Dün akşam saatlerinde yaşandı...
Şans eseri can kaybı yaşanmadı...
Halk otobüsü ve minibüs şoförlerinin tabii ki tamamı suçlu değil...
Ama yıllarını bu vasıtalarda geçirmiş biri olarak şunu söylemeliyim ki...
İçlerindeki "potansiyel katil"ler temizlenmeden, bu meslek grubunda çalışanlar zan altında kalmaya devam ederler...
İstanbullular'a sorun, büyük çoğunluğu size aynı yanıtı verecektir: ONLARDAN GERÇEKTEN KORKUYORUZ!
Neden mi?
Sıralayalım...
Bir ellerinde cep telefonu, diğer ellerinin dirseği camdan sarkmış; direksiyona hafif temasla minibüs kullandıkları için...
Lakayıt bir şekilde, yasak olmasına rağmen yolculuk sırasında tüttüre tüttüre sigara içtikleri için...
Yine lakayıt bir şekilde, elde tespih, kimsenin ne düşündüğünü hiç sallamadan yüksek volümlü müzik dinledikleri için...
Hız sınırı diye bir şeyden bihaber davrandıkları için...
Makas atmayı, manevra yapmayı marifet bildikleri için...
Tüm yolcuları madeni para şeklinde gördükleri için...
Duraktan çıkınca yolcu toplamak için aheste aheste ilerleyip, daha sonra karşı durakta olması gereken saati geçmemek için gaz pedalına asıldıkları için...
Yolun her santimetrekaresini durak olarak kullanma özgürlüğünü pervasızca sergileyebildikleri için...
İletişim beceriksizlikleri için...
Yetkililere sesleniyorum...
Minik Merve'nin işaret ettiği yere iyi bakın...
Merve'ler daha fazla ölmeden, yaralanmadan, sakat kalmadan...
Bir çare bulun...
LÜTFEN...

Kaynak : http://www.haberturk.com/haber/haber/699055-mervenin-isaret-ettigi-yere-iyi-bakin

Önemli bir tespit, güzel bir yazı. Aslında bu işi kontrol altına almak son derece kolay ama nedense olmuyor, olamıyor...

hakikaten çok güzel kaleme alınmış...
duygulara tercüman olmuş..
gebze harem belasınan yakında kurtulacaz inş.
ama ya diğerleri?
iett kendine ivedi birşekilde çeki düzen vermelidir, minibüs denen 4 tekerlekli katillerde bir an evvel trafikten kaldırılmalıdır...

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
hakikaten çok güzel kaleme alınmış...
duygulara tercüman olmuş..
gebze harem belasınan yakında kurtulacaz inş.
ama ya diğerleri?

iett kendine ivedi birşekilde çeki düzen vermelidir, minibüs denen 4 tekerlekli katillerde bir an evvel trafikten kaldırılmalıdır...

keşke ankarada özel halk otobüsleri yerine dolmuşları kaldırsalardı....

Örgütlü mücadele bu yüzden lazım ,bizde örgütler hep başka işlerle uğraştıklarından halktan uzaklaştılar ,bu işin tek çaresi STK lardır ama siyasileşmemiş olanlarından tabii...

Ben uzunca bir zaman bu medeniyetten nasibini almamış adamları yola sokabilecek bir kurum kuruluş aradım, ama yok!
Şikayette bulunacağınız yer yok. 155 e ihbar etseniz bile pek bişey değişmeyecek.
Bu minibüsleri kimin kullandığının bile bir kaydı yok zaten. Minibüsü her bindiğimde kanser olmamak yada şöförün gırtlağını sıkmamak için mücadele ediyorum ama pek başarılı değilim zira defalarca şöförle kavga edip minibüsü terketmişliğim vardır.

Yıl 1999 soganlı Bakırköy hattı minibüsü en ön koltuktayım yanımdaki dangalak diye tabir edilebilecek dip gaz giden insan müsvettesine sadece yavaş diyebildim. Ağzımdan çıkan son kelimeydi ve kilitlendim resmen...
Kucağında küçücük bir bebeği olan bir kadını ezip geçti. İkiside oracıkta can verdi. Hele küçücük bebeğin durumunu tasvir edemem. Etrafta ağlamayan az insan vardı, varın siz düşünün durumu.
Daha öncede yazdım yine yazıyorum TÜİK verileri yılda 5000 insan trafikte ölüyor derken sorumsuz sorumlular hiçbirşey yapmıyorlarsa bu 5000 kişinin gerçek katilleridir.
En azından kusurlu olarak can kaybına sebep olanların cinayetle yargılanması ve trafikten men edilmesi gerekirdi. Ama öyle olmuyor. can kaybına sebep olan kusurlu olsada 3 ayda dışarda.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
5000 kişi olay yerinde ölenlerin raporudur,eğerki hastaneye giderken yada hastanede öldüyse bunu istatistiklere almıyorlar kısaca 5000 değil yaklaşık 15 20 bin civarı insan ölüyor.

ilk motor kullanmaya başladığım zamanlar; erenkoy'den kadıkoy'e minibus yolundan giderdim hem gezmek, hem pratik, hemde ankara asfaltından tırstıgım için. bana motoru sevdiren ve ögreten arkadasıma söylediğmde "oğlum manyakmısın çık ankara asfaltına ordan git emin ol minibus yolundan çok daha guvenli" demişti. o zaman gülüp geçmiştim, ama çok kısa sure sonra anladım minibus yolunun katil kaynadığını.

Kocaeli İl Temsilcisi
ah şu minübüsler, tın tın şeridi işgal edip saatini tamamlamak amacı ile yürüme hızında yol yapanımı istersiniz , yoksa aklıma gelmeyen bir sürü başka konuyu mu , motosikleti geçtim aracımla giderken dahada tehlikeli oluyorlar,
sanki otoyolu kullanmak sadece onların hakkı o kadar rahatlarki bu kadar relax ve rahat olunur , sern arkadan tırla biçmişsin şeyinde değil heriflerin ..

neyse yavv sabah sabah canım sıkıldı ...

2 gün önce karamürselde evli bir çocuk annesi bir kadın sırra kadem basıyor , 2 gündür tıtım tırım kadını arıyorlar ve bu gün öğreniyoruz ki kolundaki bilezikler uğruna öldürülüp karamürsel mezarlığına atılmış , hadi buyrun burdan yakın..

alın size tartışma konusu, istediğiniz kadar üzülelim birşeyler geri gelecek yada düzelecekmi ...

bu nasıl bir insanlık yapısıdır , benim nutkum tutulmuş vaziyette , kendi çoluğumun çocuğumun geçtiği güzergahta, yaşadığım ortamda,köyde , kasabada ilçede , böyle şeylerin yaşanıyor olması beni buralardan hatta insanlardan tiksindiriyor, allah bunların cezasını versin , gene ateş düştüğü yeri yaktı, gene bir aile darmaduman oldu, gene masum bir can hiç, uğruna bir piç tarafından boku bokuna son buldu...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Minibüsçülerin yüzünden motosikletimi çok seviyorum. Bozulması zor para verince triplere girilmesi,trafiği katletmeleri,insanlarla olan ilişkileri vb gözden geçirilmeli. Bu soylediklerim sadece bi kısım minibüsçüler için.
Bi kısım da var ki hakkını veriyor,esnaf olduğunu biliyor,güler yüzlü kibar davranıyor. O adamların arabaları full dolsun,hep cok kazansınlar diye içimden geçiriyorum.

İrfan abi toplumsal değerlerimiz vardı eskiden,edeb,erkan vardı,kul hakkı yememek vb birçok güzel değerimiz vardı. Unutuyoruz,bunları.. Allah sonumuzu hayır eylesin..

Super Moderator
Merve'nin parmağı öyle havada kalır, biri gelir de niye kaldırıyorsun diye onu da kırmaya çalışmazsa...

İşaret etmek işlevsiz bizde, onlarca kişi işaret etse de, kamera kayıtları dakika dakika gösterse de, herkes işaret ettiğiyle kalıyor.

http://haber.gazetevatan.com/Yine_minibus_yine_olum/261336/7/Haber

Biz Elbruz'un acısını yaşıyoruz, Merve annesinin acısını yaşayacak; katiller, kasaplar, dışarıda dönüp dolaşıp can almaya devam edecekler, işaret edilmekten zerre gocunmadan...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar