Merhabalar. Sizlere bir sorum olacak.

Motorsiklet tamircisi olabilirmiyim?

• olur

Oy: 6 40.0%
  • olamaz

Oy: 0 0.0%
  • ihtimal var

Oy: 9 60.0%
  • hiçbiri

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    15
  • Anket kapatılmış .
Merhabalar.

Ben sizler gibi değerli arkadaşlarıma bir soru sormak istiyorum. Yıllarımı sürekli olarak çalışmak üzerine kurmuş biri olarak ben bir motorsiklet tamirhanesi açmayı düşünüyorum. Uzun yıllar boyunca hidrolik.pünomatik,mekanik vede elektronik konuları üzerinde uğraşmakla geçirdim. Sizce benim motorsikletlerle uğraşmam yerinde olurmu. Motorsikletle hobi yani binici olarak başladım ve kendim bindiğim ve çevremdeki arkadaşlarımın motorsikletlerini hobi amaçlı tamir ettim. Sizce ben bu işe girişsem başarılı olabilirmiyim. Tamirhaneyide İzmir içerisinde bir yerlerde arkadaşlarımın bana uygun olarak önrebilecekleri bir yerde açmayı istiyorum

Sehir: İzmir

Saygılarımla.

Son düzenleme:
Üstat yaş şehir vb bilgilerde ekleseydin oyumuzu bilnçli kullanırdık:p

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
veri yetersiz :p :) daha fazla parametre giriniz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kimse dünyaya tek bir meslek yapma güdümlü olarak gelmemiştir.
dolayısı ile neden olmasın ?

eyer kendine güveniyorsan ve tecrüben varsa neden olmasın çünkü insanların hayatı çok önemlidir saygılar .

Motor sever olan herkez için güzel bir meslek fakat motosikler severler içinde gerçek motor tamircisi parmakla gösterilecek kadar az..

Yıllarını birazda bu işe verip sabırla devam edersen neden olmasın.. :cat:

olabilir , fakat tamirhaneyi bu işi çok iyi bilen bir usta ile birlikte açarsan çok daha başarılı olursun , aksi taktirde bazı konularda eksik kalabilirsin...

Süper Moderatör (BBRR)
Arkadaşım aramıza ::hosgeldi :rendeer:
Forum Kurallarını buradan okuyabilirsin. ::gazete::
Kan grubu listesine yazılmak için ::stretche
Ehliyetle ilgili her türlü soru için :silent: ::eek:uestion
İleri sürüş teknikleri Hakkında bilgi almak için :bounce:
Bulunduğunuz il / ilçe "de ki motorcularla bağlantı kurmak için ::sefereee ::friends::bestmt: :thumleft: ::cheeeeer
uzun sürecek bir arkadaşlığın ilk adımları olması dileğiyle :rendeer: ::shake2::

::tutkuy:: ::tutkuy:: ::tutkuy:: ::tutkuy:: ::tutkuy::

Merhabalar Arkadaşlarım.

Hepiniz sağ olasınız değerli görüşleriniz benim için çok değerli. Hepinize tek mesaj yerinden cevap vermeye çalışacağım. Hepinize değerli fikirlerinizden dolayı çok teşekkürler ederim.

Bende yapabileceğime inanıyorum. Ama malesef dükkan kiraları, ekstra ilave masraflar ve algı vergi derken malesef izmirde dükkan açabilme umutlarımı yedi bitirdi. Zira ben genellikle müşterimin (olasydı şayet) memnuniyetini hep ön planda tutmak için kendimi şartlandırmıştım. Özellikle arızalı bir motorsiklette arızaya müdahele ettiğimde sonuç alamadığımda hiç bir ücret bile istemeyi düşünmüyordum. Ama malesef piyasa hiç benim bildiğim gibi değilmiş. Önemli bir ustayla çalışmaya başlasam bile insanları sömürgeci duyguları malesef beni o fikirdende uzaklaştırdı. Ve sizlere bu soruyu bu yüzden sorma gereği duydum. Daha fazla bilgi isteyen arkadaşlarada aşağıda kendimle ilgili teknik detayı belirteyim.

Meslek: Tamirci İzmir Motor Meslek Lisesi mezunu.
Tecrübe: Yıllarca üzerinde çalışılmış teknik araçlar

Ekstra: İngilizce teknik dil bilgisi ve katalog okuyup anlayabilme.
Bilgisayar kullanma, Ofis programları ve internet kullanma,
teknik konularda ince ayrıntı ve gözleme yeteneği.

Ama malesef dükkan sahibleri ve devletimin vergi politikaları ve müşterinin şu günlerde özellikle çin mallarına ucuzluğundan dolayı yönlenmesi piyasalardaki para akışının olmaması beni bu işten gün geçtikçe soğutur oldu zira benim kendi politikalarımda insanlara kazık atmak ve onların canlarını yakarak para kazanmak gibi mevzuatlar yok. Bu yüzdende bir türlü bu işlere karar veremedim.

Teşekkürler saygılarımla. Güzel motorlu günler dileklerimle.

Son düzenleme:
zor bir durum fakat olmaz diye bir şeyde yok.
teknik konular dışında para konularınada çalışmak gerekecek gibi görünüyor.

hiç bilgin olmasa bile yaparsın
neden dersen
insan istediyi işi yani sevdiyi işi yapmalı.
kamyon şoforu bir abim vardı tamirciliye merak sardı zaten ilgiliydi,az cok ta bilgiliydi. işleri tuttu allahta yuru ya kulum dedı şimdi işi ve o cok mutlılar. :)
dukanı buroyu boş ver cektırmesınden gerdırmesıne lokmasından alyanına duz takımını. evın onunde yap işi olsun bitsın.işini kibar yaparsan fizandan gelir muşterın. para kazanırmıyım dıye kaygın varsa başka ustayla birlikte çalış
yok az bucuk garantim var dersen dedıyım gibi aparsın abimsın akıl vermek gibi olmasın. :)

olursun ama arkdaslarda yazmıs kendine şöyle hafif ihtiyar eskilerden bi usta bul onunla başla

bir ustayla konuşup onunla ortak olarak işe başlarsanız enazından vergi ,kira gibi masrafları ikiye paylaşmış ve tecrübenize tecrübe eklemiş olursunuz.
ayrıca bence en gözde meslek özellikle çin motorları geldikten sonra tamirhaneler dolup taşıyorrr:cat: adam yapamam git başka zaman gel diyebiliyor..elinde bir sürü iş var umursamıyor bile müşteriyi.bir motor indirme diye tabir ettiğimiz işlem en az 75 ten başlıyorr..valla motosikletten anlasam bu işi yaprdım.motosikleti seven biri için bu iş tam anlamıyla bir zevkk olmalı

Eğer gerçekten böyle dürüst insansanız(işinizde), neden olmasın. Daha önceki arkadaşların dediği gibi başka işi bilen ustayla çalışmak daha mantıklı geliyor.İşinizi sağlam ve dürüst, kaliteli yaparsanız kısa süre içerisinde tanınırsınız.Yaptığınız masraflarıda zamanla çıkartır, kara geçersiniz.Yüce Rabbim hakkınızda hayırlısını yazsın.

Hepinize değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim

Merhabalar sevgili motor tutkunları.

Buradan hepinize cevap yazmamı yanlış anlamazsanız bugüne kadar bana destek olmak için cevap yazan arkadaşlarımı cevaplamak istiyorum. Maillerle bana göndermiş olduğunuz cevapların tümünü alıyorum. ALLAH hepinizden razı olsun. Bu kadar samimiyetle yazı yazan insanlar oldukça bu memleket ayakta dimdik durmaya devam edecektir ALLAH ın izniyle. Ben hepinize buradan teşekkürler ediyorum ve hepinize ALLAH tan kazasız belasız ve hayırlı yolculuklar diliyorum. Daha önceki yazdıklarımdada gerçekten samimiydim. Zira yıllarca verdiğim emeklerimi gören arkadaşlarım yani beraber çalıştığım arkadaşlarımla sizleri tanıştırabilsem onların söyleyecekleri benim için teminat olurdu. Ama olsun yinede gönüller bir olsun. Ayrıcada malesef usta işi beni fazlasıyla sıkıyor zira bugüne kadar hep yalnız başıma her türden işin altından kalktım. Şu an itibariyle yalnızca yedek parça sıkıntım olur iş sıkıntısı yerine. Hepinize değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Son düzenleme:
dostum sen daha dükkanı açmadınmı.
bende hayırlı olsun diyeyim diye bi bakmıştım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar