Merhabala,r aranıza yeni katıldım , önerilerinizi bekliyorum

Öncelikle merhaba herkese iyi günler dilerim,

Motosiklet ehliyetimi yeni aldım ve uzun yıllardır olan motor merakımı sona erdirmek istiyorum.İlk başlarda aklımda Honda CBR125R(2013) vardı fakat 125 lik bir makinenin bir süre sonra daha büyüğüne geçme hissi ve arzusu doğuracağı için CBR'dan vazgeçtim sayılır.
Bu konuda da sizin görüş ve önerilerinize ihtiyacım var aklımda Yamaha YBR125(2013) ve Honda CBF 150(2013) var fakat aklımın bir köşesinde duran CBR125 de kafamı kurcalamıyor değil.
Sizce hangisi ile başlamalıyım ? İlk motorum olacak fakat ondan önce vitesli motor deneyimim var.Profesyonellik derecesinde olmasada biraderimin Ninja 300 ünü kısa mesafelerde de olsa çoğunlukla trafiğe kapalı alanda kullandım.

Bana ne önerirsiniz?

Not:Almayı düşündüğüm motorları 0 almayı düşünüyorum,ilk motorum olacağı için ilk hissi tatmak istiyorum :)

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler :)

Saygılar,
İsmim Serkan
Yaş 21

öncelikle hoşgeldin. cbf 150 güzel motordur titreşimin ne olduğunu bilmez motor. koruma demirleri ile de motoru yatırdığında için sızlamayacağı için yola devam edebilirsin. daha büyük cc hissi her motorcuda olur, bu kaçınılmazdır. ancak 125 cc ile 150 cc arasında abartı bir fark olmaz. bu motorlar içinden bir motor alma düşüncen varsa cbf 150 al derim.

öncelikle hoşgeldin. cbf 150 güzel motordur titreşimin ne olduğunu bilmez motor. koruma demirleri ile de motoru yatırdığında için sızlamayacağı için yola devam edebilirsin. daha büyük cc hissi her motorcuda olur, bu kaçınılmazdır. ancak 125 cc ile 150 cc arasında abartı bir fark olmaz. bu motorlar içinden bir motor alma düşüncen varsa cbf 150 al derim.

Hoşbulduk,evet biliyorum her motorda olduğu demek istediğim şuydu yani 7.000 Lira verip 6-7 ay sonra satacağıma 4.500 liraya da aynı deneyimi yaşarım büyük cc ye geçerken sıkıntı çekmem diye düşünüyorum,

Yorumlarınız için sağolun:)

şimdi söylediğin motorların artıları ve eskileri war kısaca özetliyim ybr sağlamlığı ve kalitesiyle öne çıkıyor kendini kanıtlamış bir motor titreşim filan yok gözün kapalı alabilirsin fakat gücü diğerlerine göre biraz daha düşük cbf ye gelicek olursak konfor mükemmel tam uzun yol motoru performansını fazla bilmiyorum açıkcası ilgimi çeken bir motor değil ama bildiklerimi söylüyorum tireşim yok sanırım bide yağ yakma gibi bir sorunu var yani uzun yola gidicem motorun arkasına çanta yaparım filan diyorsan uygundur tabi araştır cbfyi biraz kullanıcılarına sor gelelim tvs apacheye apache ilgimi çeken bir motor tasarımı çok güzel zaten tasarım ödüllü bir motosiklethızı ve seriliği çok iyi diğer 2 sine göre sağlamlığı ybr den aşşağı kalır yanı yok dijital göstergesi var aynı yarış motorlarındakı gibi devirsaati sona gidip geliyor yakıt tuketimi düşük fakat titreşim var titreşim diğer çin malı cuplara göre az fakat uzun yolda rahatsız eder diye düşünüyorum kısaca ben ybr veya apache alırdım fakat sana son öneri olarak sunu söyleyim 6-7 ay sonra cc yukseltirim diyorsan mondial 125 mh drift al derim fiyatı 2800 titreşim yok performansı iyi yakıt tüketimi az sağlamlığı tabi bir ybr kadar olmaz fakat ole sürekli sorun cıkaran bir motor değil kronik sorunu yok drifti önermemim sebebi bu fiyatta tabi bir sürü motosiklet war ama aralarında en iyi bu kullanıcısı da çok zaten

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar