Merhaba!

Motosikleti
Hero Dash125
Herkese mutlu zamanlar, arkadaşlar. Ben Arif(40) Motorsiklete sıfırdan başlama aşamasındayım. Şu an çizdiğim rotada scooter'ı yaşam biçimi haline getirmek var. Siz tecrübeli insanlardan bilgi almaya geldim. Bir selaö vereyim dedim. Bu başlıktan hemen sonra başlangıçtaki sürücü adayları için tavsiyelerinizi rica edeceğim bir başlık daha açağım. Beklerim🙂

Hoşgeldiniz. Motosiklete YBR 125 ile başladım, Ardından Inazuma 250 ile devam ettim. Sonra otomatik olsun diye scooter Xmax 400 ile devam etmekteyim. Hevesime göre düşününce 650 cc standart vitesli motosiklete geçeyim diye düşünüyorum. Ama ben safi keyif için motosiklet kullanan birisiyim. %90 şehir içi ve sadece sıcak ve kuru mevsimlerde kullanan birisi olduğumdan dolayı mantıklı düşününce mevcut motosikletin depo altı saklama alanı ve otomatik vites oluşundan dolayı scootere devam etmeliyim diye düşünüyorum. Forumda değişik kullanım amaçları ve beklentilere göre sizin gibi, tecrübeli forum üyelerine danışanların açtığı bir sürü konu başlığı mevcut. Zaman ayırarak ve sabırla bu konuları incelerseniz epey bir fikir sahibi olursunuz. Ekipman gerekliliği, bütçeye göre ekipman önerileri, fiyat/performans ürünler gibi konularda deneyimli kullanıcıların bolca tavsiyeleri mevcut. Hep önce korunma ardından motosiklet vurgusu var. Sürüş için eğitim gerekliliği ve eğitime dair tavsiyeler çok önemli. Yıllardır motosiklet kullandıkları ve daha önce eğitim aldıkları halde arada eğitimleri tekrarladığını söyleyen üyelerin bu önerileri muhakkak çok anlamlı. Forum keyifli geçiyor. Size de keyifli sürüşler diliyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Hoşgeldiniz, vereceğim en büyük ve en kaba tavsiye trafikteki her araç sürücüsünün gerizekalı ve manyak olarak hesap edin. Trafikteki olası durumlardan kendinizi kurtarmanızın tek yolu budur.

hep keyfine bak , eğlen ve motora binebileceğin kadar bin ... hep gül hep mutlu ol , kavgaya girme hiçbir zaman boşver kimseyi umursamıyo ve herkes herşeyi unutuyor , insanlar neleri unutmuş ... hoş geldin bu camiaya kral 👑

not: naziklik dünyanın en davar mağra mahlukatını bile sersemletir nazikliğini ve aklını kulan çünkü yüzde 95 hep sen daha zekisindir 🧠

Motosikleti
Hero Dash125
Hoşgeldiniz. Motosiklete YBR 125 ile başladım, Ardından Inazuma 250 ile devam ettim. Sonra otomatik olsun diye scooter Xmax 400 ile devam etmekteyim. Hevesime göre düşününce 650 cc standart vitesli motosiklete geçeyim diye düşünüyorum. Ama ben safi keyif için motosiklet kullanan birisiyim. %90 şehir içi ve sadece sıcak ve kuru mevsimlerde kullanan birisi olduğumdan dolayı mantıklı düşününce mevcut motosikletin depo altı saklama alanı ve otomatik vites oluşundan dolayı scootere devam etmeliyim diye düşünüyorum. Forumda değişik kullanım amaçları ve beklentilere göre sizin gibi, tecrübeli forum üyelerine danışanların açtığı bir sürü konu başlığı mevcut. Zaman ayırarak ve sabırla bu konuları incelerseniz epey bir fikir sahibi olursunuz. Ekipman gerekliliği, bütçeye göre ekipman önerileri, fiyat/performans ürünler gibi konularda deneyimli kullanıcıların bolca tavsiyeleri mevcut. Hep önce korunma ardından motosiklet vurgusu var. Sürüş için eğitim gerekliliği ve eğitime dair tavsiyeler çok önemli. Yıllardır motosiklet kullandıkları ve daha önce eğitim aldıkları halde arada eğitimleri tekrarladığını söyleyen üyelerin bu önerileri muhakkak çok anlamlı. Forum keyifli geçiyor. Size de keyifli sürüşler diliyorum.
Ne güzel! Vakit oldukça okuyacağım teşekkür ederim😊
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hoşgeldiniz, vereceğim en büyük ve en kaba tavsiye trafikteki her araç sürücüsünün gerizekalı ve manyak olarak hesap edin. Trafikteki olası durumlardan kendinizi kurtarmanızın tek yolu budur.
😁 Daş düşebilir, ayı çıkabilir diyelim biz ona! Trafik sürprüzlerle dolu. İşin eğlenceli kısmı da bu, analiz yapıp ona göre hareket etmek. Teşekkürler.

Ne güzel! Vakit oldukça okuyacağım teşekkür ederim😊
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

😁 Daş düşebilir, ayı çıkabilir diyelim biz ona! Trafik sürprüzlerle dolu. İşin eğlenceli kısmı da bu, analiz yapıp ona göre hareket etmek. Teşekkürler.
işte kazanan mentalite budur , motorcu adam süprizleri test olarak görüp çözer ve gurur duyar (y)

başka bir not :
her zaman görünmezsin say ve kaderini kimsenin beceriksiz ellerine sunma :ninja:

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
koruma ekipmanlarını ihmal etme derim, hiç kimse "dur ben bugün kaza yapayım" diye yola çıkmıyor ama kazalar olabiliyor bir şekilde. birde şu seksi ayakkabılarınızdan ziyade koruyucu bot yada en azından ayaktan fırlamayan sağlam ayakkabılar giyin... ayaktaki kemikler kırıldığı zaman çok kötü olabiliyormuş. bir ayakta 26 adet kemik olunca hangisinin nasıl kırılacağı belli olmaz ve yamuk kaynama riski yüksek.

ben kendime dizlik almak istiyorum, "scoyco k26" kalite ve fiyat performans olarak hoşuma gitti, şu an komple pantolon giyiyorum "prosev titanyum" marka, kış olduğu için şu an iyi ama yazın yakar...

birde yazlık bot almam lazım, bu motor işi eziyet ya, ne yapsam bıraksam mı acaba?

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Ben 4 yildir aktif yaz kis motosiklet kullaniyorum, 1 sefer trafik kazasi gecirdim. Tabii ki benden cok cok bilgili abilerim vardır ama yine de ben de tecrubelerimi aktarayim. 4 yilda 10.000'den fazla kilometre yaptim, yaklasik 9.000 kadari ehliyetsiz sekilde.

Trafikte arac suruculerinin %95'i tarafindan gercekten gorulmuyor/fark edilmiyor/ciddiye alinmiyorsunuz. Bunlari biliyorum spontane seyler baska seyler anlat demeyin, gercekten bunu yasadikca anlayacaksiniz hani insan yerine koyulmuyorsunuz.

Arabada islak bir bolgeden gecerseniz hicbir sey olmaz, ama motosiklette en ufak asfalt degisiminde bile altinizdan kayabiliyor. Burda tecrube devreye giriyor. Ondan dolayi en azindan bi 2-3 bin kilometre yapana kadar yuksek suratlere cikmayin. Ne kadar hizli oldugunuzu frene basınca anlarsiniz :)

Otobanlarda, oto yollarda, cevre yollarinda sag sol kontrolunuz cok iyi olsun, en sag veya en sol seritten degil mumkunse orta seritten gitmeye calisin. En sagdan en sola, en soldan en saga, makasa girenlere alisacaksiniz zaten.

Polislerin size terorist muamelesi yapmasina da alisabilirsiniz. Ara ara iyi niyetlileri gelse bile cogu artik bize terorist muamelesi yapiyor. Atismayin, yeter.

koruma ekipmanlarını ihmal etme derim, hiç kimse "dur ben bugün kaza yapayım" diye yola çıkmıyor ama kazalar olabiliyor bir şekilde. birde şu seksi ayakkabılarınızdan ziyade koruyucu bot yada en azından ayaktan fırlamayan sağlam ayakkabılar giyin... ayaktaki kemikler kırıldığı zaman çok kötü olabiliyormuş. bir ayakta 26 adet kemik olunca hangisinin nasıl kırılacağı belli olmaz ve yamuk kaynama riski yüksek.

ben kendime dizlik almak istiyorum, "scoyco k26" kalite ve fiyat performans olarak hoşuma gitti, şu an komple pantolon giyiyorum "prosev titanyum" marka, kış olduğu için şu an iyi ama yazın yakar...

birde yazlık bot almam lazım, bu motor işi eziyet ya, ne yapsam bıraksam mı acaba?
bir kere metatarsal kemiğimi çatlatım ama olay aslında kazadan dolayı değil olay çukura girip highside olduğuma kızdığım için metal çöp konteynırına tekme attığım için oldu , yemin ederim ki havada 3 yerde 5 takla attım ama bir yerim bile çizilmemişti

hikayenin anlamı keşke adam gibi bir sürüş botum olsaydı da o çöp konteynırına tekme atınca metetarsalım çatlamasaydı
hikayenin diğer anlamı sinirle kalkan sadece zararla oturur ve insan'ın kendine yaptığını düşmanı yapmaz falan filan 😭

Motosikleti
Hero Dash125

Pantolon olayının yakmasına alışığım hocam. Hiçbir zaman mevsimine göre pantolon denk getiremediğim için yazın kışlık giymişliğim çoktur🤣🤣 Dizlik bana yeterli gelmiyor, kalçayı falan da sağlama almak lazım. Malum düşmeyi bilmiyorum netice üstüne otorunca en azından biraz absorbe olsun olaylar. 😁 Teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar