Ben 4 yildir aktif yaz kis motosiklet kullaniyorum, 1 sefer trafik kazasi gecirdim. Tabii ki benden cok cok bilgili abilerim vardır ama yine de ben de tecrubelerimi aktarayim. 4 yilda 10.000'den fazla kilometre yaptim, yaklasik 9.000 kadari ehliyetsiz sekilde.
Trafikte arac suruculerinin %95'i tarafindan gercekten gorulmuyor/fark edilmiyor/ciddiye alinmiyorsunuz. Bunlari biliyorum spontane seyler baska seyler anlat demeyin, gercekten bunu yasadikca anlayacaksiniz hani insan yerine koyulmuyorsunuz.
Arabada islak bir bolgeden gecerseniz hicbir sey olmaz, ama motosiklette en ufak asfalt degisiminde bile altinizdan kayabiliyor. Burda tecrube devreye giriyor. Ondan dolayi en azindan bi 2-3 bin kilometre yapana kadar yuksek suratlere cikmayin. Ne kadar hizli oldugunuzu frene basınca anlarsiniz
Otobanlarda, oto yollarda, cevre yollarinda sag sol kontrolunuz cok iyi olsun, en sag veya en sol seritten degil mumkunse orta seritten gitmeye calisin. En sagdan en sola, en soldan en saga, makasa girenlere alisacaksiniz zaten.
Polislerin size terorist muamelesi yapmasina da alisabilirsiniz. Ara ara iyi niyetlileri gelse bile cogu artik bize terorist muamelesi yapiyor. Atismayin, yeter.