merhaba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ashes' Alıntı:
pardon ybr evet ilk başlayan için güzel motor les paul sen bilirsin gerekli ayrıntıyı yaz motor hakkında
merhaba;
öncelikle aramıza hoşgeldin.:rendeer:
ben sana çin malı almanı tavsiye etmem. alıyorsan da mümkün mertebe en az sorun çıkartanından al derim.
ashes'ın dediği gibi bende Yamaha Ybr 125 var. 1 ay oldu alalı, şu an 1100 km de. Hatta bugün gittim 1000 km bakımını yaptırdım, yağını değiştirttim.
Alırken bu fiyata bu kadar güzel bir motor beklemiyordum ben açıkcası. Benim de ilk motosikletim. İlk aldığımda benim de denge problemlerim oldu. Zira 64 kiloyum, iri sayılmam. Ama şu an o kadar rahat kontrol ediyorum ki motoru anlatamam. Ben bir bayanın bu motoru kullanmakta zorluk çekeceğini düşünmüyorum açıkcası. Ama ilk başta biraz zorlanılabilir. O da max 1-2 haftadır bence, kişiye göre değişir.
Bu motor vitesli olcan'ın da dediği gibi. Araba kullanmayı biliyorsan viteste herhangi bir sorun yaşamazsın, birebir aynısı neredeyse (vites kolu yok sadece, pedal var :) )
Şunları da belirtmek istiyorum. Benim kilomda olan birisi için çok seri bir motor. 1000 km ye yaklaşırken motorun yavaş yavaş performansının arttığını gözlemledim. Özellikle son 200 km de motorda acaip bir rahatlama oldu. Bugün 1000 km bakımını yapıldıktan ve yağı değiştikten sonra ise gözlerime inanamadım gerçekten. Bir anda farklı bir motora bindiğimi zannettim desem yalan olmaz:) Hızlanmasında ve çekişinde gözle görülür bir far vardı çünkü.
Ayrıca, 125 cc scooter alacağınıza bence YBR 125 alsanız daha iyi çünkü aynı motor hacmine sahip olmalarına rahmen scooterlar en fazla 8-8,5 HP civarında (yanlışım varsa düzeltin). Ama Ybr 125 10 Hp. Ben hız delisi bi insan değilim ama trafikte seyrederken bence bir motorun gerekli bir durumda gereken gücü vermesi gerekir.
Arkadaşların YBR 125 ile zorlanırsın demesinin sebebi, pek fazla YBR kullanan bayan görmemelerinden olabilir. Ama bence bir bayan da kullanabilir, tavsiye ederim. Anahtar teslim fiyatı ise 3150 YTL dir şu anda.
PS: YBR den çok daha güzel gözüken Çin motorları var. Ben de almadan önce çok kararsız kaldım ama sonunda gidip Yamaha kalitesini seçtim. İyiki de öyle yapmışım diyorum şu an. Kullanması çok zevkli ve rahat bir motor. Üstelik herşeyini daha çok seviyorum zamanla:)
Ayrıca YBR de Çin'de üretilmektedir ama Yamaha fabrikasında!!!
(Bunu YBR de Çin malı ne konuşuyon sen diyecek olan arkadaşlar için yazdım. Çinde üretiliyor ama Yamaha kalitesi sayesinde bütün Çin motorlarına 10 basar bence.)

Ayrıca, sakın Honda Today 50 alma!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hoşgeldin....cevap yazanlar 60 kişi olmuş be...:)

lespaul 84 verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.uzun zamandır motorlara bakıyorum.Kızıltopraktaki hemen hemen tüm motorsiklet satıcılarına ugradım.Tahmin edecegin gibi herkes kendi malını övüyor.Bende oldukça kararsız kaldım.

gerçekten çin malı almanı tavsiye etmem.
eğer ybr 125 in tipini beğeniyorsan, kullanırken de pişman olmazsın.viteslidir ama alışmak zor değil.
özellikle almadan önce üstüne bir oturmanı ve ayaklarının yere sağlam basıp basmadığını kontrol etmeni tavsiye ederim. ayakların sağlam basıyorsa zaten alışmak daha kolay.
hangi modeller arasında kaldığını yazarsan sana daha kolay yardımcı oluruz.
başka yardımcı olabileceğim bir konu varsa seve seve yardımcı olurum.
bir de, motoru almaya karar verdiğin zaman birkaç yere fiyat sor hemen alma!:)

boyun 1.74 sanırım yere basabilirim.Bende çin malı almak istemiyorum.Kullananlar memnunmuş.Birkaç kişi tavsiye etti aslında.Otomatik vitese alışıp da sonra mı vitesli motora geçsem daha iyi olur.Hiç motorum olmadı,kendi kendime öğrenmek zorundayım ve ayrıca temmuzda imtahana giricem.

boyun 1.74 se ayakların tam basar yere merak etme.
walla bu olay kişiden kişiye göre değişir.
anladığım kadarıyla çok heveslisin, vitesli de kullanırsın bence:)
benim de ilk motorum ve ilk olarak vitesli kullandım. bir sorun yaşamadım:) ilerde elbet vitesli kullanıcam diyosan scooter almak pek mantıklı değil gibi.
sürücü kursun direksiyon eğitimi vermiyor mu? vitesli motor vardır çünkü onlarda.
vermiyosa gel tamam benimkini bi dene trafiğe kapalı alanda. daha napim:)

bergman ve piagio nun çok güzel modelleri var.ama çok pahalılar.2.ellerine de güvenemiyorum.kazalı olabilirler ve ben anlayamam.Sanırım düşme riskimde yeni başladıgımdan yüksekmiş.bu yüzden kaliteli bir motor yerine çin malı bir motorlama ögrenmek daha doğru olur.sona daha iyisini alırım

3 milyar verebiliyosan illa çin malı almak zorunda değilsin ki:silent:
hondanın ve yamahanın o civarlarda scooterları var.
ayrıca yamaha ybr ye koruma demiri takıyosun hiçbişey olmuyo düşsen de:) ben park ederken düşürdüm bişey olmadı:) daa üstündeyken düşürmedim çok şükür:)
bence öyle genellemelere bakma.
çin malı olmasın, kaliteli olsun. allah göstermesin o çin malları yolda giderken bir arıza çıkarır ondan sora başına bela alırsın.
ne demek o yani; "yeni başlıyorum kaliteli motor almiyim!". senin canından kıymetli mi ya, kaliteli olcak tabi..

sabahtan beri bu konuda konuşuyorum.bu siteye bugün girdim ve motor kullanan birçok kişi kendi motorlarını anlattılar.kimi memnun kimi degil ama hepsi motorsiklet
sevdalısı.tamam kalite önemli çok haklısın.Yamaha çok da güzel görünüyor.ama sürem kısa ve ben otomatik motordan sınava giricem.

hoşgeldin aramıza :rendeer: bence en iyi vespa gider sana ama fiyatı hakkında çok bi bilgim yok valla ama scotur olarak beğendiğim motor yamaha x max 250 tavsiye ederim :cat:

Super Moderator
Motosikleti sınavdan önce pratik olsun diye mi düşünüyorsun, uzun vadede kullanmak için mi?
Zaten vitesli bir modeli sürdükten sonra otomatik scooterları gözün kapalı sürebileceksin.

bi dakka anlamadım ben şimdi.
sınav 1 ay sonra değil mi?
sen motoru şimdi alıp çalışıp öğrenmek ve sınavdan geçmek istiyosun anladığım kadarıyla?
doğru mu?
sürücü kursun direksiyon eğitimi vermiyo anladığım kadarıyla.
ancak sınavdan bu kadar korkman çok yersiz. 10 mt gidip geri dönüyosun. bakmıyolar bile. herkes geçiyo sınavdan.
sınavda scooter kullanacaksan daha da kolay. 1 saat birinin scooter ına binip çalışsan geçersin sınavdan. o kadar kolay sınav.
vitesli motorla çalışırsan sınavdan çok daha rahat kolay geçersin, çünkü scooter kullanmak çok kolay.
sen neden bu kadar panik yaptın ve seni bu kadar acele ettiren ne anlamadım:silent:

alalı 1 ay oldu ve ilk motorsikletim dedin.daha çok yenisin sende .kullandıgın motor çok güzel.iyi günlerde kullan.Kazasız belasız.
ehliyet aldınmı a2 ehliyetin var mı

nasıl olsa alıcam bari biran önce karar verim de sınava kadar ögrenim istiyorum.kimsenini motorunu kullanamam.araba kullanmayı da kendi arabamı aldıgımda ögrendim.

Son düzenleme:
evet ehliyet aldım.
ama ehliyetimi aldığımda motorum yoktu.
2 saat kadar çalışıp direksiyon sınavına girdim ve geçtim. bundan önce hayatımda hiç motor kullanmamıştım. sınavda scooter kullandım.
ehliyetimi aldım ve sonra da motorumu.
ilk kez vitesli motor kullandım.
motoru aldıktan 1 hafta sonra köprüden geçerek karşıya okula gidip gelmeye başladım.
bir kez kurt köye bir kez havalimanına gittim.
geçen cuma aynı gün tek başıma 200 km yol yaptım.
belki ben deliyim biraz.
ama bunlar zor şeyler değil.
sınavdan geçemem gibi tereddütlerin olmamalı.
önemli olan kaliteli bir motor seçmen.

Çin mallarını o kadar da kötülemeyin yahu :) ybr de çin'de üretilmiştir neticede
Kalitesine kimsenin itirazı yok, o ayrı konu
genel olarak ybr'nin tavisye edilmesine katılıyorum, bu arada zannedersem asya motorun kromaj gidonlu bir modfeli var, o da çok tutuluyor diye biliyorum bayanlar tarafından, bir bak istersen :queen:

aklımda hiç vitesli motor yokken şu an çelinmek üzere:)))
motor kullanmayı istemesem ehliyet almak istemem ve bu kadar araştırmam.
seviyorum

Super Moderator
Sonuç olarak söylenmek istenen şu, değerlendirmelerinde sınavdan geçmek ilk planda olmamalı. Tabii ki aklının çelinmesi değil olay, beğendiğin tipi, beğendiğin motoru alacaksın sonuçta.
Sadece bu yapamama korkusu fikrine gerek yok, söylenen bu.

asya motorun tüm modellerini inceledim.bir tayland malı olarak kaliteli motorlardan.alan iş arkadaşlarım var.yerli malı motorlarda var.kanuni ve ramzey yerli malı ama parçaları dışardan geliyor.
bu motor piyasası yazın çok hareketleniyor:)))

ben korkmuyorum.öyle birşey hiç demedim.sadece bunca zaman sürekli scooterlara baktım vitesli düşünmedim.gittigim motor bayileri beni otomatikle başlamam gerektiğine ikna ettiler.Hepsi bu.ama bugün bu sitede tüm düşüncelerimi tekrar gözden geçirdim.

Son düzenleme:
olabilir, ben o kadar derinlemesine bakmadım açıkçası,
yine de içine sinmesi önemli bence, vites olayını da bu kadar abartmamak lazım, genel olarak kolay, ama tabii ki otomatik olanların rahatlığı başka :)
bu arada esas soruyu unuttuk - nereden nereye kullanacaksın?

nerden nereye derken bunu bir yeri mi var.ögrendikten sonra her yere giderim.aslında aklımda feribotla yurtdışına çıkmak bile var:))motorla oralarda gezmek daha keyifli olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar