merhaba;ashes' Alıntı:pardon ybr evet ilk başlayan için güzel motor les paul sen bilirsin gerekli ayrıntıyı yaz motor hakkında
öncelikle aramıza hoşgeldin.:rendeer:
ben sana çin malı almanı tavsiye etmem. alıyorsan da mümkün mertebe en az sorun çıkartanından al derim.
ashes'ın dediği gibi bende Yamaha Ybr 125 var. 1 ay oldu alalı, şu an 1100 km de. Hatta bugün gittim 1000 km bakımını yaptırdım, yağını değiştirttim.
Alırken bu fiyata bu kadar güzel bir motor beklemiyordum ben açıkcası. Benim de ilk motosikletim. İlk aldığımda benim de denge problemlerim oldu. Zira 64 kiloyum, iri sayılmam. Ama şu an o kadar rahat kontrol ediyorum ki motoru anlatamam. Ben bir bayanın bu motoru kullanmakta zorluk çekeceğini düşünmüyorum açıkcası. Ama ilk başta biraz zorlanılabilir. O da max 1-2 haftadır bence, kişiye göre değişir.
Bu motor vitesli olcan'ın da dediği gibi. Araba kullanmayı biliyorsan viteste herhangi bir sorun yaşamazsın, birebir aynısı neredeyse (vites kolu yok sadece, pedal var
Şunları da belirtmek istiyorum. Benim kilomda olan birisi için çok seri bir motor. 1000 km ye yaklaşırken motorun yavaş yavaş performansının arttığını gözlemledim. Özellikle son 200 km de motorda acaip bir rahatlama oldu. Bugün 1000 km bakımını yapıldıktan ve yağı değiştikten sonra ise gözlerime inanamadım gerçekten. Bir anda farklı bir motora bindiğimi zannettim desem yalan olmaz
Ayrıca, 125 cc scooter alacağınıza bence YBR 125 alsanız daha iyi çünkü aynı motor hacmine sahip olmalarına rahmen scooterlar en fazla 8-8,5 HP civarında (yanlışım varsa düzeltin). Ama Ybr 125 10 Hp. Ben hız delisi bi insan değilim ama trafikte seyrederken bence bir motorun gerekli bir durumda gereken gücü vermesi gerekir.
Arkadaşların YBR 125 ile zorlanırsın demesinin sebebi, pek fazla YBR kullanan bayan görmemelerinden olabilir. Ama bence bir bayan da kullanabilir, tavsiye ederim. Anahtar teslim fiyatı ise 3150 YTL dir şu anda.
PS: YBR den çok daha güzel gözüken Çin motorları var. Ben de almadan önce çok kararsız kaldım ama sonunda gidip Yamaha kalitesini seçtim. İyiki de öyle yapmışım diyorum şu an. Kullanması çok zevkli ve rahat bir motor. Üstelik herşeyini daha çok seviyorum zamanla
Ayrıca YBR de Çin'de üretilmektedir ama Yamaha fabrikasında!!!
(Bunu YBR de Çin malı ne konuşuyon sen diyecek olan arkadaşlar için yazdım. Çinde üretiliyor ama Yamaha kalitesi sayesinde bütün Çin motorlarına 10 basar bence.)
Ayrıca, sakın Honda Today 50 alma!