merhaba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hocam vaktim yok. Okuyamadım belki arkadaşlar yazmıştır. Hep scooterda kalacaksan tamam, ama ileride vitesliye geçmek istersen zorlanır ve tatsız olaylar yaşayabilirsin. (Bir arkadaş anlattı samsunda bir arkadaşını bu yüzden kaybetmiş). İleride vitesli düşünüyorsan şimdiden vitesli al başında zorlanmak ileride zorlanmaktan iyidir.

çin malı bir motorsiklet alabilirim o zaman
kullananlar memnunsa bende olurum
temmuzdaki ehliyet sınavına giricem.sürücü kursu bayanlara direksiyon dersi vermiyor :))
bu gidişle direksiyondan kalıcam,acele karar vermem lazım

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
:bestmt: ailemize hoşgeldin.

:bestmt: Bağımlılık yapar.:rendeer:

er5

aa bıde ehlıyet yok.ozamn motor almak ıcın dusuncek cok zamanın var bence.dıreksıyon dersıne de talıbım ıstersen :cherry:

Hoşgeldin, Bende senin gibi kararsızdım ama mondial ve asya motor almamaya en sonunda karar verdim hiç duyulmamış ve uygun bir motor aradım en sonunda el sıkışıp Yellow Rock diye bir markanın Crown modelini aldım daha 300bakıma yarın giricem. Bence Çin alıcaksan çokda fazla araştırmana gerek yok. Fiyat ve motorun teknik verilerine bakman yeterli.

Dilediğin motora kavuşman dileği ile....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
honda direksiyon motor kullanma dersi veriyor diye biliyorum c.tesi akşamı ntv de izledim ücretli egitim yani

özlem' Alıntı:
çin malı bir motorsiklet alabilirim o zaman
kullananlar memnunsa bende olurum
temmuzdaki ehliyet sınavına giricem.sürücü kursu bayanlara direksiyon dersi vermiyor :))
bu gidişle direksiyondan kalıcam,acele karar vermem lazım

Aynı durum benimde başımda şimdiye kadar hiç motor kullanmadım mobilet bile sürmedim temmuzda sınavlar var ve bizim kursta motor kursu vermiyor bende acil 1-2 hafta içinde alıp kendim kullanmayı öğrenicem. bence önce tarzını belirle scooter dan kısa zamanda sıkılırsın zaten piyasada scooter kaynıyor ya Cruiser yada yarış tipi motorlara bak ilk başlarken çin malı ile başlamak bence daha iyi düşe kalka öğreneceğin için çin malları hem ucuz hemde heryerde bulunuyor ve herkes çok mutlu.:rendeer:

motorumu alınca öğrenirim
otomatik olması işi kolaylaştırıyor.
Mondial kullananlar motorlarından memnun mu?

hosgeldın özlem aramısa fıyat konusun da sorun yoksa senın ıçın parca ve rahatlık arıyosan honda ve ya burgban 400 ve yada 150 tercıyım:cat:

Özlem, 3 milyar deyip fiyat belirleyerek ilk aşamayı geçmişsin,
piyasada çok fazla motor var artık bu rakamlara,

çin malı macar malı istemiyorum diyorsan ve japon veya piaggio gibi kaliteli bişiler bakarsan eğer şunuda aklında tut, fiyatı yüksek olan bu tip motorların yedekparçalarıda korkunç rakamları bulabiliyor ! (hangi motora karar vermeden önce begendiğin her motorun yedekparça fiyat listesine bir göz at)

motorunu seçerken üstüne oturdugunda tartabileceğin bir makina olması şart, (denge ve ağırlığı kastediyorum)

ayakların mutlaka yere basmalı ucundan değmemeli

lastikleri kesinlikle tubless al (halk içinde dublex lastik), mondial mct gibi içinde şambrel denilen parça olanlardan uzak dur

hangi motorların üstünde durursan mutlaka en az iki farklı yerdeki servislerini arayıp, eee şeyy bu motorların rodajda sık karşılaştığınız sorunlar neler oldu diye sor, bazı hıyar servislerin yok abla hiç bi sorunu demelerine inanma

varsa çevrende, aynı modeli kullanan birilerini bulmaya çalış, en kötü ihtimal bu sitede arat aynı motoru kullananları,

scooter istiosan unutmaki scooterler daha sık kullanım hatası affetmeyen motorlardır (küçük teker olmalarından dolayı) ama düşük süratlerde de daha iyi korunaklı motorlardır fiziksel yapıları grenajları vesaire haliyle

vitesli bişiye direkt geç demiyorum, ama geçersende bişi demem, nasıl olsa her motorcu acemilikte her motorda acemidir, ve maalesef düşmek kalkmak mutlaka olacaktır, motoru kullanıyorum demeyi bir çok acemi arkadaşımız motoru sürmek ve 5. vitese kadar çıkabilmek olarak görmekteler, oysa ilk ani durumda acemi olduklarınık anlıyorlar :(

mümkünse dört zamanlı ve çok agresif kalkışa sahip olmayan bişi seç.
scooter alırsan da kullanmayı 10 dkkada öğreniceksin ama unutma aslında uzun aylar boyu hala acemi olacaksın sakın aklından çıkarma bunu trafikte

sürüş eğitimi konusuna gelince eminim bu sitede bir çok arkadaşımız gönülden destek olurlar (unutma öğretmenlik kolay iş değildir, sakın 1 yıl dır motor kullanıp ama hala acemi ! olandan öğrenme)

en zevkli ve karlı seçimi yapman dileğimle

Özlem hoşgeldin.8 kayıtlı üye ve 4 misafir,şu an itibariyle.:)

not-fear dediklerine katılıyorum.begendiğim motorların servislerini aradım ama herkes kendi malını kusursuz görüyor.acemilik sorun degil,araba kullanmayı da yanlız öğrendim.kolay olmadı ama zorda olmadı

umarım bu başarımı motordada sürdürürüm.acemilik kavramını iyi biliyorum.dikkat,deneyim,sakinlik,kararlılık ve özgüven.Bunların farkındayım.
Baktıgım çin malı motorlar 4 zamanlı scooterlar.piaggio ve burgman 400 da çok güzel ama fiyatları beni aşıyor.Dediğiniz gibi çin malı almak başlangıç için daha doğru olur.
lastiklerine de dikkat edicem
teşekkürler

özlem' Alıntı:
Merhaba adım özlem ;

Motorsiklet kullanmak istiyorum.Uzun zamandır araştırıyorum ama çok kararsızım.Piyasada çok fazla Çin malı, gösterişli ,ucuz ve istediğim boyutlarda (mondial 150 HS) motorsiklet var.Çin malına çok güvenmiyorum.Bu yüzden çok kararsız kaldım.İlk defa motorsiklet kullanacağım için scooter almanında daha güvenli olucağı kanısındayım.Bana tavsiye edebileceğiniz 1900 mm civarı uzunlugunda,çok pahalı ve küçük boyutlarda olmayan otomatik ve güvenilir bir motorsiklet varmi?

Mesaj yanlış bölüme yazılmış. Taşınmasını talep ediyorum............

özlem' Alıntı:
motorumu alınca öğrenirim
otomatik olması işi kolaylaştırıyor.
Mondial kullananlar motorlarından memnun mu?

ben mondial kullanıyorum hiç yolda kalmadım :mrgreen: 6700 km deyim.
bence başlangıç için iyi bir seçim olabilir. başlangıç için diyorum çünkü uzun yıllar kullanılacak kadar sağlam değil. sanırım 10000 km yi tamamlayıca değiştiririn.

motoru ilerde değiştirceksen bence fazla para verme. daha hesaplı bir motorda öğren. mondialden sonra da hondaya binersen daha mutlu olursun :cherry:

ayrıca asya ve mondial çin malları arasında yedek parça sıkıntısı olmayan markalar. diğerlerinin garantisi bile bi işe yaramıyor. (scooter için konuşuyorum tabi)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar