Özlem, 3 milyar deyip fiyat belirleyerek ilk aşamayı geçmişsin,
piyasada çok fazla motor var artık bu rakamlara,
çin malı macar malı istemiyorum diyorsan ve japon veya piaggio gibi kaliteli bişiler bakarsan eğer şunuda aklında tut, fiyatı yüksek olan bu tip motorların yedekparçalarıda korkunç rakamları bulabiliyor ! (hangi motora karar vermeden önce begendiğin her motorun yedekparça fiyat listesine bir göz at)
motorunu seçerken üstüne oturdugunda tartabileceğin bir makina olması şart, (denge ve ağırlığı kastediyorum)
ayakların mutlaka yere basmalı ucundan değmemeli
lastikleri kesinlikle tubless al (halk içinde dublex lastik), mondial mct gibi içinde şambrel denilen parça olanlardan uzak dur
hangi motorların üstünde durursan mutlaka en az iki farklı yerdeki servislerini arayıp, eee şeyy bu motorların rodajda sık karşılaştığınız sorunlar neler oldu diye sor, bazı hıyar servislerin yok abla hiç bi sorunu demelerine inanma
varsa çevrende, aynı modeli kullanan birilerini bulmaya çalış, en kötü ihtimal bu sitede arat aynı motoru kullananları,
scooter istiosan unutmaki scooterler daha sık kullanım hatası affetmeyen motorlardır (küçük teker olmalarından dolayı) ama düşük süratlerde de daha iyi korunaklı motorlardır fiziksel yapıları grenajları vesaire haliyle
vitesli bişiye direkt geç demiyorum, ama geçersende bişi demem, nasıl olsa her motorcu acemilikte her motorda acemidir, ve maalesef düşmek kalkmak mutlaka olacaktır, motoru kullanıyorum demeyi bir çok acemi arkadaşımız motoru sürmek ve 5. vitese kadar çıkabilmek olarak görmekteler, oysa ilk ani durumda acemi olduklarınık anlıyorlar
mümkünse dört zamanlı ve çok agresif kalkışa sahip olmayan bişi seç.
scooter alırsan da kullanmayı 10 dkkada öğreniceksin ama unutma aslında uzun aylar boyu hala acemi olacaksın sakın aklından çıkarma bunu trafikte
sürüş eğitimi konusuna gelince eminim bu sitede bir çok arkadaşımız gönülden destek olurlar (unutma öğretmenlik kolay iş değildir, sakın 1 yıl dır motor kullanıp ama hala acemi ! olandan öğrenme)
en zevkli ve karlı seçimi yapman dileğimle