Arkadaşlar bu konuda sizler kadar bilgi sahibi olmadığım için bilgi tecrübelerinizden faydalanmak amacıyla yazmıstım öncelikle şunu soyleyeyım vitesli motor tecrubem cok olmadıgından 250cc ve ustunu uygun bulmuyorum önce emekleyıp sonra yürümeye çalısmalıyım dıye dusunuyorum ikinci konu birçok sıte de arastırdım 6000tl cıvarı dedıgınız motor 2006ve cıvarı yollara aıt yanı arada 6yıl fark var bu azımsanacak bır zaman dılımı mı sızce ve ben Antalya da yasıyorum dolayısıyla burda cok fazla ıkıncı el alternatıfım yok dıyelımkı baska bır sehırde buldum aradıgım motoru o sehre gıdıp motoru ıncelemek alıp antalya ya getırmek bunlar da bır masraf netıce de bulundugum sehırde buldugum motorla asagı yukarı aynı fıyata denk gelıyor.Baska sehırlerde 2006-2007modellerıne 6000tl vermek daha mı cazıp yanı 2012 modelıne bulundugum sehırde 7400tl vermeye nazaran? Bu arada ilginiz ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim
arkadaşım, antalya gibi bir yerde motor bulamamanız sanırım çevre eksikliğindne geliyor.
eğer öyle ise, motoru aldıktan sonra iyi bir usta bulma, kazıklanma, bıkma, tiksinme süreçlerini de yaşayacaksınız.
konuyu çok derinlemesine incelemek istemiyorum şu an, kafanız bulanmasın diye.
ama eğer iyi bir ustanız yoksa hyosung çok sağlıklı bir makina olmasına rağmen parça sorunu yaşatabilecek bir markadır.
cruiser motor kullanmak isteğinizi anlıyorum ama;
hem acemi hem çevresi kısıtlı iseniz gv 250 gibi güçlü ama gerçekten güçlü bir motora sahip olmanız size dezavantajlar geirecektir.
ben 125 lik çinli motorumdan gv ye geçtiğim zaman inanın gaz açmaya korkuyordum. çocukluğumdan beri motosikletin ( mobylette )üstünde olmama rağmen vitesli motora alışmam da 1 ay filan sürmüş, 125 lik çinli ile 3-4 ayda 15,000 km den sonra gv 250 ye karar vermiştim... eğer ki ustalarım iyi olmasaydı sanırım sürünürdüm... hem de viteslide tecrübem olmasaydı oldukça da zorlanırdım...
eğer ki emeklemeyi düşünüyorsanız, daha hafif, daha güçsüz ve parçaları çok daha ucuz olan ( hyonun parçaları bazen japonlardan pahalı olabiliyor ) ve düşüp kalktığı zaman çok az masraf açıp darbe alabilecek motorlarla eğitin kendinizi. daha sonra temiz bir hyo gv 250 alıp doya doya tadına varabilirsiniz. acemilikte istemeseniz de düş kalk olacaktır... tertemiz motoru zevk için pert etmeye eliniz varmaz bence...
karar sizin, ille de alacam, para sorunum yok, alternatifsizim diyorsanız, düşüp kalkmam, öğrenirim, parçayı da bulurum, parasıyla değil mi yi de bu cümleye ekliyorsanız hayırlı, uğurlu olsun
ama ben ne acemiyken ne de ustayken o parayı o motor vermezdim ve vermem...
sebebi; ( muhtemelen )
hyo gv 250 çok güçlüdür ama bir süre sonra uzun yol yapmaya başlayınca ve gruplarla görüştükçe motor büyütmek isteyeceksiniz
satışa koyacaksınız ve yaklaşık 1 yıl içinde satacaksınız.
satarken aldığınız paraya satamayacaksınız.
belki fiyatı yüzünden ve acemiliğinizden dolayı yaptığınız ufak tefek kazalardan motora yanaşan olmayacak.
vs vs...
sıkıldım, akıl çelmeye çalışmak gibi oldu.
o paraya yazık, kısacası bu...