merhaba bir şey sorabilir miyim ?

Merhaba arkadaşlar ben 18.02.1997 doğumluyum boyum 1.85 veya 1.87 :) 140 kiloyum ama öyle genellikle karşılaştığınız kilolu insalar gibi diyilim boyumun getirdiği avantaj sayesinde 100 kg gözuküyorum ve açıkcası motorlara karşı bi ilgim var nedense 4 teker yerine 2 teker daha guvenli geliyor bana ehliyet ve motor almayı düşünüyorum ve şuana kadar motor geçmişim olmadı eğitimle bu konunun üstesinden gelebiliceğimi düşünüyorum ve boyum ve kilo pek sorun olurmu bilmiyorum ama her motorun bana göre olcağını zannetmiyorum :D ve ehliyet hakkında hiç bir bilgim yok biri 17 yaşında alıcaksın diyor biri 18 yaşında biri 17inden gün alığın zaman açıkcası ne yapıcağımı şaşırdım ve motora yeni başlıyonlar için 125 veya 150 öneriyorsunuz da açıkcası 150 veya 125 ccli bi motoru nedense hiç sevemedim ehliyet için kaç yıl beklemem gerekiyor bide bu ehliyet diyilde yuksek ccli motor eğitimlerine bu yaşta katılabilirmiyim ve motoru genellikle az 1-2 sene az kullanıcam sadece yılda 10kez uzun yola gidiyorum ankara-kayseri veya ankara-düzce yardımlarınız için teşekkürler :)

c90

15 yaşında bir adam
ne kurs alabilir
ne ehliyet alabilir
yasal mevzuatların büyük bir kısmında ailesine
ve geri kalanında yasaların koruması altındadır bu son bahsettiğim kısma ailenin bile karışamadığı olgular vardır
kısacası SABIR;SABIR;SABIR ve en son kezde tavsiyem SABIR
2 yıl daha SABIR::gazla

açıkcası sabırsız biriyim ve 2 yıl nasıl dayanıcam onu düşünüyorum :)

Dostum cidden biraz sabretmen lazım Ve kilolarınla barışık olabilirsin ama 15 yaşında ve bu boya bu kilo gerçekden çok fazla hiç yoksa 40,50 kilo vermen lazım Ayrıca aldığın motora 2 kişibinmiş gibi olursun ve 125cc,150cc motorlar bayılır yokuşda
Sen bu yaşta motora binme hayali yerine Kilo verme hayali kur 2,3 sene sonra ehliyet alacak yaşa gelinceye kadar iyice zayıfla Ailen bu çabanı görsün kendileri alırlar zaten motoru
Kırıcı olduysam özür dilerim ama dediklerimi yaz bi kenara

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:13 ----------

Bak buradanda boyunu ve kilonu yaz çıkacak olan sonucu dikkate al
http://www.idealkilo.org/

125cc, 150 cc sınıfı commuter motorların max yük kapasitesi 150-170 kg.. Normal kiloda biri artçılı sürerken rampada süründürür mü yolda hızlanması nasıl olur diye düşünüyor. Sen başladığında 250cc ile başlarsın, kilon motorun heyecanını alır, normal normal binersin.. Ama iki yıl beklemeni, hevesine kapılıp kaçamak yapmamanı tavsiye ederim. Haklı durumdan haksız duruma düşersin ki, eğitimi ve ehliyetini alıp sürdüğün zaman göreceksin, senden kaynaklanmayan binbir tehlike var yollarda..

Bende 1.85 boyundayım ideal 85 kg olmak için dikkat ediyorum. Kilolu değil yapılı görünen biri olabilirsin ancak 140 kg kalbin için çok tehlikeli. En kısa sürede bir diyetisyene gitmeni tavsiye ederim. Ayrıca en ufak bir kazada olabilecek bir ters harekette, baskı altında kalan kemiklerinin kırılması çok daha kolay. Dersen ki o fazlalık yağ değil kas, ne mutlu sana : )

bencede motor sakaya gelmez beklemekte yarar var. Hele sehirici trafikte ehliyetsiz ve deneyimsiz cikmak bence intahar etmekle ayni. Kilona gelince hic dert etme kiz kardesim 95 kg di ve boyu 1.60 di ve senelerce kilo problemi vardi taki bir diyetisyenden duzenli yardim alana kadar . Hem cok yedi hemde 40 Kg verdi tam 1 senede .
Yani abilerinin dedigi gibi once sagligin icin kilo verme planini yap. Bu sirada hayalini kurdugun motorlarin posterlerini al , motor kullanma ile ilgili ileri surus teknikleri makalelerini oku . Ehliyetini aldiginda buraya da yeni motorunla resmini koymayi unutma :)

:) kiloyla ilgili hiç bi problemim yok ki düzenli olarak diyetisyen kontrolündeyim ve astım hastasıyım oyuzden ayda 10 kilo vericeksem bu oran deyişebiliyor bazen 6 bazense 3 zaten diyete başlamadan önce 160 kiloydum düzenli olarak uyguluyorumki 20 kilo azımsanıcak birşey diyil zaten kilom ve boyum orantılı olsa bile açıkcası 150 cc lere kanım kaynamadı ve :) ve obezite sınırı için bi değer var yanlış hatırlamıyosam bu değer 25 ve bendeki değer 24 yakınım ama diyilim böyle mutlumuyum hayır mutlu diyilim ama cüssenin getirdiği avantajlarda var :D 9 yıl teakwondo 3 yıl yüzme yaptım kemik yaşım 18 ve eminim ki sağlıklıyım hatta bazıları ne iş yapıyorsun diyede soruyolar :) ama bilmiyorlarki benim yaşımın 15 oldğunu bende zaten 250 cc ile başlamayı düşünüyorum ama eğitimli bile olsa insan korkar açıkcası kim bisiklete ilk defa bindiğinde mutlulukdan çıldırdı ama düştüğünde bisikletten korkmadı ki ailemle motor konusunu konuştum ve onlarda tamam dediler zaten ben söyluyodum bana ileride araba almayın ben 2 tekerin üstünde daha güvende hissediyorum diye onlarda anlayışla karşıladılar :) zaten cc artırarak ileride hayabusa almayı düşünüyorum sadece 0 dan başlamak biraz zor oluyor

Arkadaşım senin vicut endeksin 40 ın üzerinde çıkıyor yani 3.derece obezite çıkıyorsun ben farklı 4,5 kaynakdan baktım şimdi
24 felan değil hesap hatası yapmışsın sen ayrıca doktorunda kilon gayet iyi felan diyorsa eline en irisinden bir sopa al vur herifin kafasına :p
Söylediklerimi kulak ardı etme ben 140 dan hesaqpladım 41 çıkıyor 160 hesaplayacak olursak 46.700 çıkıyor
Bak buradanda bakabilrsin
http://www.diyetli.com/beden_kitle_indeksi.asp

sen ehliyetini aldiktan sonra soyle guzel bir maxi scooter al kendine , zaman gectikce adim adim hayabusa da binersin. CC leri yukselitirken yaptigim km den cok yil ve tecrubene bak lutfen .250 cc maxi scooter dan Hayabusa terfi etmek ancak turkiyede olur mesela :) Sen bilincli bir sekilde motor kullanicisi ol , zaten yasin ilerledikce verdigin kararlarda daha sabirli ve mantikli olucaksin :)

arkadaşım veya abim kemikleri kattınmı işin içine veya kasları ordaki test bunları hesaplamıyo 9 yıl taekwonda yapınca bayabi ayaklarında kas oluyor üst vücüt içinde zaten kondisyonlu olman gerektiği için %35-40 kas var kemikleride işin içine kat ordaki teste güvenme

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

sen ehliyetini aldiktan sonra soyle guzel bir maxi scooter al kendine , zaman gectikce adim adim hayabusa da binersin. CC leri yukselitirken yaptigim km den cok yil ve tecrubene bak lutfen .250 cc maxi scooter dan Hayabusa terfi etmek ancak turkiyede olur mesela :) Sen bilincli bir sekilde motor kullanicisi ol , zaten yasin ilerledikce verdigin kararlarda daha sabirli ve mantikli olucaksin :)
zaten yavaş yavaş artırmayı düşünüyorum ama 250ccyi kaç yıl kullanıcam veya kaç yılda kendimi hazır hissediceğim gibi sorular hala soru işaretli

Vallahi canım Sana bunları kim söylüyor bilmiyorm ama Arnold schwarzenegger Yanılmıyorsam 16 kez bodybuilding Şampiyonasına katılmış ve 15 kez madal ya almış çoğuda 1 .likle onun bile boyu 187.96 Kilosuda 106,54 sen düşün gerisini hayat senin hayatın Söyleyecek fazla bir lafım yok İİ geceler

17 yaşını doldurduğunda ehliyet alabiliyorsun. ondan önce sakın ehliyetsiz yada kasksız kullanma. hem kendine hemde çevrene zarar verirsin. gençlerin genel problemi direk ss tip yüksek cc'li motorlarla başlamak oluyor nedense. arkadaş önce bir kullanmayı öğren traifk tecrüben olsun ondan sonra bin istediğin motora. scooter yada 100 cc bir motorla başlamak en ideali.ç herkes bunu söyler sana. doğru olanı bu çünkü :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar