bu mesajınızdaki tecrübe edinerek yorum yapma kısmına şiddetle katılıyorum.Arkadaşlarınız motosiklet kullanmayı biliyor mu?
Kusura bakmayın ama benim anladığım kadarı ile bilmiyorlar.
Lastiğin yere tutunmadığı bazı durumlarda suçun lastikte olmadığını sanırım hepimiz biliyoruzdur. "-Abi, viraja bir girdim en az 120 ile gidiyom (motosiklet MT125), ön lastik kendini saldı düştüm". Şimdi burada kesin lastik suçlu... Tabi, kesinlikle!
Arkadaşınız o Slalom' u nerede ve ne şekilde atıyordu? Başka hangi lastiklerle daha iyi Slalom atmıştı? Kullandığı motosiklet slalom için mi yapılmıştı? Ön teker belirli bir noktada kaymaya girmese o slalom cu arkadaşınız hideside yer takla atar, sonra da kullandığı lastiği bunun için beğenmeyebilir miydi? Sonuçta bu lastiğin suçu, değil mi?
Buradaki "cbr 125" ve "apaçiydi" kombinasyonu bize zaten gerekli bilgilendirmeyi, motosikletten ne beklediğini ve kullanım şeklini, bu arkadaşınızın kıymetli yorumunun değerini anlatıyor. Teşekkürler.
Bir de hep "arkadaşım vardı" demişsiniz. Umarım arkadaşlarınız yaşamlarına devam ediyorlardır.
Arkadaşlar, lütfen bir ürün hakkında yorum yapıyorsak en azından kendi tecrübemiz olsun. En azından diyorum. Yani bir ürün hakkında yorum yapmak için sağda solda izlediğiniz, duyduğunuz şeylerden öte kullanmış olun. Burada veya başka yerlerde yapacağınız yorumları insanlar dikkate alıyor ve onlar da sizin gibi kullanmadan denemeden sadece duyduklarıyla yorum yapıyor.
Bu işin sonu;
* "İnsanın kendi söylediği yalanı başkasından duyup, kendisini haklı görmesinden ibarettir."
Size, en azından konuyu başkalarından duyarak yorum yaptığınızı belirttiğiniz için teşekkür ediyorum. Ne var ki bunu dahi yapmaksızın kulaktan dolma bilgi ile (lütfen bkz "*") yorumlar yapıp kendi tecrübesiymiş gibi lanse ederek bilgi kirliliğini çevre kirliliği boyutuna taşıyanlarımız var.
Ben ANLAS' da çalışmıyorum, firma ile zerre alakam yok. Ama bu firma yerli bir firma, güzel bir firma, yurt dışı fuarlarda stand açarak ürün tanıtımlarını yapan nefis bir firma.
Bir düşünün. Yurt dışında bir fuara gidiyorsunuz ve karşınızda hiç de küçük sayılmayacak bir stand ile ülkemizin bir firması ile karşılaşıyorsunuz. Standda duranlar dahi Türk değil, Türkçe değil adamların kendi dilinde markayı soruyorsunuz ve size Türk malı deniyor. Ürünler gerçekten kaliteli ve fiyatları da rakiplerinden makul. Belli ki kendisini tanıtmaya çalışan kaliteli ürün yapan uygun fiyatlı bir firmayla karşı karşıyasınız. Şahsen ben bundan gurur duyuyorum.
Ürünlerinin kalitesi birçok ürünü için emsallerini aratmayacak, hatta emsallerinin fiyat/performansının çok ilerisinde. İkaz ediyorum, buna yorum yapacak arkadaşlar lütfen ürünü kullananlar olsun.
Daha kaliteli lastik yapamaz mı? Elbette yapabilir, basar silikayı malzemeye ciklet gibi lastik çıkar. Ama bu işin sadece kaliteli ürün yapmaktan öte, bir şirketin satış stratejilerini, malzeme tedariği ve maliyetlerinin ürünlere ve rekabete, piyasada arz/talep indekslerine ve tedarik edilen malzemenin kur indeksi ile..... kısacası lastiği yapmak kadar onu satacak piyasa ve ürünün fiyatı da önemli. Bunu yaparsa yorumlar "-ANLAS aldım daha 10 bin km olmadı bitti lastik" şekline dönecektir. Bu noktada Viento dahi bir kumar.
bende bu lastiği merak edenlerdenim. ama arkadaş daha almış yeni lastiğe geçmiş ve hangi lastikten geçtiğini hiç belirtmemiş direk o anki heyecan ile yazıp çizmiş geride kalan kısım ise farklı farklı lastiklerden bahsetmiş. çoğu kullanmamış ve sağdan soldan duyduğu şeyleri söylemiş. yani bilgi sıfır