Megelli İngiliz Malı mı ?

Ey Mt ahalisi, üşenmedim biraz araştırdım bu konuyu ve size de aktarayım dedim. Şimdi bizim milletin bir huyu var kulaktan dolma bilgiye bayılıyoruz biri birinden bir hikaye duyuyor, üzerine 5 ekleyip gidip başkasına satıyor sonra hikaye dönüp dolaşıp geri gelince kendisi de inanıyor. Megelli ingiliz malı diye bir rivayet var. Olayın aslı şöyle. Megelli'nin sahibi Barry Hall adında bir grafiker girişimci. Adam kendi çapında motosiklet tasarımları falan çiziyormuş neden sonra Megelli diye bir motor icat etme gelmiş aklına. Çizimlerini kendi yapmış, parçalarını Tayvanda ürettirmiş, motorun montajını da Çin'de yaptırmış sonra önüne gelene de "Bu motor ingiliz malı ha" diye satmış.Yani ingilterede megelli adına bırak motoru gazoz kapağı dahi üretilmiyor bir fabrikası falan yok. Şirket kağıt üzerinde ingiliz ama motorun ingiltereyle tek bağlantısı çizen adamın ingiliz olması. Bunun haricinde hiç bir alakası yok. Hatta Megelli.com resmi sitesine girin bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Sitede verilen iletişim adresi bildiğin tarla çıkıyor. Telefon numarasını da aramadım çincem yok :) :king:

Bir ara çin malı scooterların (As125T) ön amortisörlerine ABS yazıyordu. Frenlerin markası ABS idi. İsmi ABS idi. Uzaktan yakından alakası yok gerçek konuyla. Temiz yürekli insanlarımız kurban oluvermişlerdi birden.

Bu Çinli - İngiliz - Meksikalı - Marslı - Karslı Muhabbetlerine İnsanlarımızın Çok Takılındığını Düşünmekteyim.

Tamam Japon vs. Kaliteli Ama Çinlinin'de Kendine Göre Kendine Göre Bir Uslubu - Duruşu Var.

1- ) Ucuz.

2- ) Yedek Parça Ucuz.

3- ) Bozulursa Tamiri Ucuz.

4- ) Yine Ucuz.

Yani Halkın Aradığı Her Şey Çinlide Var.

Geçen bi arkadaş megelli çindeki firma ile anlaşmazlık olduğu için üretimi durdurduğunu yazmıştı.

Bu Çinli - İngiliz - Meksikalı - Marslı - Karslı Muhabbetlerine İnsanlarımızın Çok Takılındığını Düşünmekteyim.

Tamam Japon vs. Kaliteli Ama Çinlinin'de Kendine Göre Kendine Göre Bir Uslubu - Duruşu Var.

1- ) Ucuz.

2- ) Yedek Parça Ucuz.

4- ) Yine Ucuz.

Doğru söylüyorsun kardeş halkın aradığı herşey çin malında var çünkü bizim ülkede insan hayatı ucuz.

1- ) Ucuz.

2- ) Yedek Parça Ucuz.

4- ) Yine Ucuz.

Maalesef bu çinlilerin ucuz olduğu efsanesine de pek katılmıyorum. 2009 yılında kanuni popcorn diye motorum vardı, sürekli gaz teli koparırdı, teli 10 lira takması 10 lira idi abartmıyorum haftada bir takıyordum.

2010 yılında da çelik motor martian isimli motorum vardı, grenajlarını değişeyim dedim oldukça pahalı idi, ayrıca motor yaptırmıştım 650 lira tutmuştu ! o zaman 500 liraya şahine doğana motor atıyorlardı üstelik, ben ucuzmuş bolmuş efsanelerine katılmıyorum.

çinli motorlar ilk çıktığı günden beri çinliye herzaman karşıydım hala karşıyım. çinli motor ithal edeceğine, tayvanlı, hindistanlı, koreli çok kaliteli çinli parasına motorlar var. bunları ithal et millet sorunsuzca yada en az sorunla binsin. ama bu motorlardan %20 kar etmek türk esnafına yetmeyeceği için %70 karla çinli satmayaı tercih etti tabiyki. beyaz eşya satan bir yere bile senetle motosiklet satılıyorsa gerisini siz düşünün!

Ucuzluk kısmı çinliden çinliye değişiyor.
Mesela benim motorun deposu 57 lira, yan kapaklar 10 lira (çifti), Çamurluk 15 lira, Far 10 lira. Egzoz 50 lira. Şu zamana kadar keyfi hariç hiç bir masrafı da olmadı.
Başka bir çinliye bakarsınız deposu 250 300 lira, egzoz 300 lira. Var yani, seçenek çok. Eğer ucuza kaçıldığı için çinli alınacaksa ucuz olan modellerin bilinmesi lazım.

Ucuzluk kısmı çinliden çinliye değişiyor.
Mesela benim motorun deposu 57 lira, yan kapaklar 10 lira (çifti), Çamurluk 15 lira, Far 10 lira. Egzoz 50 lira. Şu zamana kadar keyfi hariç hiç bir masrafı da olmadı.
Başka bir çinliye bakarsınız deposu 250 300 lira, egzoz 300 lira. Var yani, seçenek çok. Eğer ucuza kaçıldığı için çinli alınacaksa ucuz olan modellerin bilinmesi lazım.
orjinal diye satılan egzozuna bak bir kere :)
eqr1u8.jpg

Son düzenleme:
İtalyan tasarımı, İngiliz markası, Çin üretimi diye biliyorum ben.

Megelli 2004 yılında kurulmuş bir İNGİLİZ motosiklet firmasıdır.

http://en.wikipedia.org/wiki/Megelli_Motorcycles

Ancaaaaak, wiki amca der ki : İngilterede tasarlanmış ama parçaların çoğunluğu Çinde birleştirilmiştir. Parçaların yaklaşık %75 i tayvanlşı firmalarda üretilmiştir. Buna SYM marka silindir kaplı motor ve KOSO marka hız göstergesi de dahildir. Şase, salıncaklar, alt şase ( ne demekse) ve motor yatağı ve bütün kuvvetlendirilmiş parçalar tayvanlı firmalardan tedarik edilmiştir.

"Megelli Motorcycles are designed and engineered in the UK using new bespoke tooling for the majority of components with final assembly in China. Approximately 75% of the components are from Taiwanese companies. This includes the engines with high specification ceramic coated cylinders from SYM and speedometer from KOSO. The main frame, swinging arm, sub frame and engine cradle, all forged components are also from Taiwanese based companies."

Son düzenleme:
barkının videolarında gordugumuz üzere motor değil başka bişey, şekil süper ama durdugu yerde azer bülbül gibi titrermi bi motor sağlığa yazık valla

Çin'li ucuz değil ki. Atıyorum şu an YUki Spitzer 8.190 TL, CBR 125R ise 8.450. Ha diyecekseniz ki 125 likle 250 lik bir olur mu. Özellikle perf olarak Yuki neredeyse 125 lik perf sunuyor. Servis ve kalite konusuna girmiyorum bile.

Çin li sadece 2. elde alırken bir ucuzluk avantajı sağlıyor ama satarken size yine sıkıntı.

Sonuçta bu iş zevk ve bütçe meselesi. Atıyorum benim 6Bin TL param varsa ne kadar istesem de gidip Ninja 250R alamam. Bu durumda mecbur çin li ye yönelmek zorundayım. Ha bunun karşılığını da güzel tasarım ile alırsam ne mutlu bana. Ama bütçe sıkıntısı olmayan kişilerin çoğunun gidip de sırf güzel görünüyor diye Çin'li alacağını da sanmıyorum

Ben parcalarin %100 unun tayvanda uretlildigine de inanmiyorum. Kesin yarisindan fazlasi çinde uretiliyordur,tayvanda etiket vuruluyordur ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar