mecburen jinlun alicam tavsiyeleriniz??

merhaba. ben ilk motorumu maddi imkanlardan dolayi jinlun 150 veya 250 alicam (yas 18) aslında bende baska motor almak isterdim ama bu motoru idareten kullanıcam tecrube kazanmak ve para biriktirmek için ayamı yerden kessin yeter. sonra gerek duyarsam degiştiririm. ikinci ellerini bir, bir bucuk milyara buldum. şimdi sizden ricam ben bu motoru alinca nelere dikkat etmeliyim, ne gibi sorunlar cıkartır ve ikinci el alicagim için (hiç motorcu tanıdıgım yok almadan onca bi servise gostericem) aldıktan sonra ne gibi masraflar cıkartabilir bana. yapmam gerekenler neler? benimle tecrubelerinizi paylasirsanız cok sevinirim. hepinize kazasız belasız gunler dilerim..:rendeer:

345

arama bölümüne jınlun diye arat istersen jinlun kullanıcılarının olduğu bi topic vardı.orada bu motorlarla ilgili herşey geçiyor.Şimdiden hayırlı olsun:cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Niye mecbursun ki?... Jinlundan silah mı çektiler sana.... :p

alp_tunay;
piyasada ikinci eli en ucuz cruiser oyuzden. bi teklige bile buldum temizligi tartısılr ama.

By_StaR;
aynı fiyata iki marka motor var birisi jinlun diyeri zealsun benim için fark etmez en ucuzu hangisini bulursam onu alicam buyuk bi ihtimalle jinlun olucakbu. ayrıca ben ailemden maddi destek almadan motor almak istiyorum ve bende isterim tabi bi japon bi hoda yada suzuki ama olay tamamen duygusal.

yorumlarınız için cok tesekkur ederim.

Duygusal açıdan illa Çin malı alman gerekiyorsa V2 olanlarından tavsiye ederim.En az 5 markada olduğunu biliyorum.Parası biraz daha fazladır ama Virago250'nin birebir kopyası olduğu için yakın performans gösterme ihtimali vardır.Hem motor tekniği sebebiyle daha esnek bir tork'a sahip olması sebebyile cruiser zevkini daha fazla verebilir.

eğer zealsun bulabiliyorsan onu al bakma sen jinlun kalabalığına zealsun iyidir şu an sattım ama düşünüyorumda bir gün yolda bırakmadı hiç bakmadığım halde

Bu başlığı takibe alim bende merak ediyorum aynı durumdayız arkadaşla maddiyatsıklık olarak

DARKDIAMOND; ben v motoru olan bi kac markaya baktım ama bi motora 2 milyardan fazla para vericeme birazdaha beklerim kasıp adam gibi bi motor alirim yani bana daha mantıklı geliyo tavsiyen için sagol bi bakıcam.

emreben; ah ben bi alabilsem regal raptor alicam ama dedigim gibi durum ortada.

zenon; valla ben ilk basta ne istedigimi belirttim yani direk fiyata baglı en azından aldigim zaman bi sene kullanıcam artık ondan sonra edindigim tecrube dogrultusunda farklı kararlar alabilirim.

benim sıkıntım motor konusunda tecrubeli abilerimin bana bu motoru alinca nelere dikkat etmem gerektigini bi izah etse ben ona gore hazırlarim kendi sartlarımı yani acıkcası suprizleri pek sevmem acemi oldugum için sıkıntı yasamak istemiyorum. hepinize tesekkur ederim.

yrb 125 falan bulabilirsin 2 milyara.1.5ona verene kadar YRB 125 al kafan rahat etsin.Satarkende kolay satarsın:cat:yamaha sonuçda

erdo2002; abi be ben sırf cruizer tarzi istiyorum yoksa yol yaptıgım falanda yok, hani 500 milyona scutlar var yoksa onlardan almayı dusundum ama cruiser bam baska bişiy bole insanın binmeyip oturup karsında cay içesi geliyo be :)

saygılar..

amorphis kardeşim boyunu kilonu kullanacağın yeri ve günlük yapmayı düşündüğün km yi verebilirmisin daha rahat yönlendirmek adına

amorphis kardeşim boyunu kilonu kullanacağın yeri ve günlük yapmayı düşündüğün km yi verebilirmisin daha rahat yönlendirmek adına

abi şimdi benim boyum 1.78 ama 1.80 gururum surekli boy atıyorum kilomda 67. ben sadece gzmek için hani işe giricem onumuzdeki ay işyeride yakın pek km yapmam herhalde gunluk ama işten erken cıkıcam ondan sonra surekli gezerim artik ben :) istanbul-kadıkoyde oturuyorum sehir içi yani bole yazda geldi deniz kenari falan. hızıda hiç sevmem ole basim gazlayim sevdamda yoktur yavasca geze geze giderim gidicegim yere. :rendeer:

regal altında küçük kalabilir pek kilometre yapmayacaksanda eğer likit soğutmanın bir önemi yok ama kilona bakılıncada zealsun sana iri gelebilir ve kullanım için zorluk çıkarabilir. aslında fiyat avantajı ve birde yakınlarında servis yada iyi bir ustan varsa jinlun senin için iyi bir seçenek gibi duruyor :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abicim keeway bılmezmısın sen hiç duymadınmı git bak bakım nasıl motormuş bi :rendeer:

hiç anlamıyorsan götür servise onlar baksınlar o zaman madem öle

Her makinenin kendine göre güzelliği var diyim...
Çok çok vede çooook titreyerek gezdiğim arkadaşımın motoru ama her yere geldi benimle...
grnt637wp3.jpg

ben de keeway veya zealsun derim. ben zealsun kullandım, tık demedi. çinli'nin şahıdır bence.

Amophis kardeşim,ehliyetin var dimi? Ehliyeti var kabul edersek korumaları falanda motordan önce tamamlarsın diye tahmin ediyorum.:cat:
Bunlar tamam olduktan sonra alacağın motorun temiz kullanılmış olamsına dikkat etmeni öneririm.Almaya kesin niyetlendiğinde yanında anlayan birinin olması daha mantıklı olur.Aldıktan sonrada sağlam bir usta edinirsen bakımlarınıda aksatmadan yaptırdıktan sonra motorunun seni yolda bırakması için kesinlikle bir sebep yok.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
mondial alsan bari.. yada ybr125 yada cg125 falan da olur..

yada illa alacağım diyorsan temiz bir mz bul al inan hepsinden ucuz ve hepsini üçe dörde katlar..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar