Maxi Scooter Sonrası Motor Arayışı (Çok bilinmeyenli denklem)

DKN

ehliyeti a2 den a ya yükseltmeden hacimli motor sürülmüyo mu ? (eski ehliyette olsa verildiği tarihe bakılıyor diye biliyodum) sorunuza gelirsek; 250 cc den inip aynı hacimde vitesliye binmek gereksiz olur. xj 6 diversion f veya dediğiniz gibi versys 650 falan olabilir. üzerlerine oturun bakın inceleyin hangisi içinize sinerse.. pek yardımcı olunacak bir konu değil malesef ki, belli ki artık kullanımından keyif almak istiyorsunuz zaten

ehliyeti a2 den a ya yükseltmeden hacimli motor sürülmüyo mu ? (eski ehliyette olsa verildiği tarihe bakılıyor diye biliyodum)

Dediğiniz gibi biraz daha keyif almak istiyorum, yaza kadar araştıracağım ve önerinizdeki gibi motorları en azından oturuş pozisyonlarını deneyeceğim

Sorunuza gelirsek
Yeni sistemle A2 alınca 35 kw üstüne müsaede edilmiyor.
Bunu A ya çevirmek gerek
Forza tüm ihtiyaçları karşılayabilen eşsiz bir motor bana yeter sandım ve A2 aldım, ancak keyif açısından egolarımı
bastıramıyorum :)

DKN

Sorunuza gelirsek
Bunu A ya çevirmek gerek
Forza tüm ihtiyaçları karşılayabilen eşsiz bir motor bana yeter sandım ve A2 aldım, ancak keyif açısından egolarımı

A ya çevirmek için sadece 15 lira yenileme ücreti yeterli oluyor değil mi ?

Dediğiniz gibi biraz daha keyif almak istiyorum, yaza kadar araştıracağım ve önerinizdeki gibi motorları en azından oturuş pozisyonlarını deneyeceğim

Sorunuza gelirsek
Bunu A ya çevirmek gerek

Bu kural 2016 ve sonrasi alinan ehliyetler icin mi gecerli?

2016 sonra A1 A2 A sınıfı ayrılmıştır yeni yasada A2 alınırsa A sınıfı için tekrar kursa yazılır yazılı sınava girilmez direksiyon sınavına girlir toplamda 1500 masraf edilir ben 5 inci ayda A sınıfı almıştım 125 lik scooter kulanıyorum

Türk aklı bi numara büyük al ilerde lazım olur :p

Abi çok bildigimden değil ama honda integrayı soylecektim kiii yukardaki yorumunu okudum. Ama integraya şahsen bayılıyorum dayım da var ve bazen dolaşıyoruz gazı koklemdigi halde rahatça 170 km hıza çıkıyor. Konforu hiç soylemeyecegim zaten. Sürücünün dengesini bozmasam uyurum.

UMARIM SENİ EN MUTLU EDECEK MAKİNEYİ ALIRSIN. TEKERİN DÜZ BASSIN.

sizi enduro paklar.

tecrübenize güveniyorsanız, bütçe de yeterliyse kawasaki versys, hiç başka alternatif düşünmeyin.

tecrübe konusunda biraz endişeniz varsa, güçlü motosiklet kullanırken kendinize hakim olmaktan yana kaygı duyuyorsanız honda nc 750. uysal karakterli bir motoru vardır, büyük cc. ye geçiş için emniyetli bir seçenek olur.

forza'dan sonra 250'lik vitesli motor hiç düşünmeyin. düşük model motosiklet şans işi; yerinizde olsam usta kalitesinin yerlerde süründüğü türkiyemizde eski modellere hiç bakmam.

Tüm arkadaşlara değerli önerileri için teşekkürler.
Artık karar verdim. Fikirlerinizin faydasını gördüm kesinlikle
Önümüzdeki yaz yeni motorumu almadan 1-1.5 ay önce mevcut motorumu satıp eşimin ve benim eksik ekipmanlarımızı ( bot, bel koruma, pantalon)
tamamlayacağım, Honda güvenli sürüş eğitimlerine katılacağım ( belki bu eğitimler sonunda DCT şanzıman fikrim değişir mi bilmiyorum) ve ehliyeti değiştireceğim.
Birikmiş bütçemizin ve Forza'dan arta kalan (kalırsa :)) paranın üstünü kredi ile tamamlayıp kısmetse (ve para yeterse :)) Nc750x almaya karar verdim.

Bu yol haritası bana mantıklı geliyor ve genç arkadaşlar için örnek bir yaklaşım olacağını umuyorum.

Sevgiler saygılar

Hayırlısı olsun.Doğru bir karar vermişsin bence...Ancak çıtayı oldukça yukarı çekmişsin :) 28.000 TL.
Benim ancak hayallerimi süsler. KTM 390 dan bahsetmiş arkadaşın biri.Evet fiyat olarak uygun sayılır ancak tek silindirden dolayı titreşim olayı kötü. Nerden baksan günde en az 200km yol yapmam gerekiyor. Hele bir de bagaj sorunu olunca mecburen devre dışı... NC750X de ise deponun bulunduğu yerde kaskı da alan koca bir bagajı var ve istenirse hem otomatik vites hem de manual olarak kullanılıyor. Ayrıca çok agresif olmayan ve yüksek devir çevirmeyen, bu sayede oldukça az yakan motoru da benim için bir avantajdı.Sanırım alternatifsiz olduğundan fiyat bu denli yüksek. Ya da motor hacmi nedeniyle vergi diliminden.
Neyse artık kısmet.. Bu gidişle muhtemel Yamaha X-city ile maceraya başlayağız görünüyor.

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun.Doğru bir karar vermişsin bence...Ancak çıtayı oldukça yukarı çekmişsin :) 28.000 TL.
Benim ancak hayallerimi süsler.
Neyse artık kısmet.. Bu gidişle muhtemel Yamaha X-city ile maceraya başlayağız görünüyor.

Tanju hocam teşekkürler, zaten evdeki hesap çarşıya uymayacak işin sonunda.
Şu an için benim de hayallerimi süslüyor diyelim
Yan çanta, koruma demiri vs derken bir bakıcam...
Aaaa sattığım forzanın peşine mi düşüyorum demekten den korkuyorum :)

İlk mesajında Max 20.000 TL bütçe demişsin,
Xcity hakkında fikrim yok ancak o bütçeye güzel Burgman da bulursun Forza da ve hatta belki Integra

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar