maxi scooter performans artışı teorileri

konu makinamız sym gts 250

daha hacimli bir motor almak istemediğimden mevcut makinam üzerinden biraz değişiklik yapmak istiyorum. zira son zamanlarda performansında biraz sıkıntı hissediyorum. ara hızlanmaları eskisi gibi değil, son hızda biraz düşme var.

sabahları çalıştırdıktan sonra 2-3 dakika ısıtıp yola çıktığımda 3000 - 4000 devir arasında tekleme yapıyordu, karbüratörü temizlemek yerine benzine katılan katkılardan aldım sorun büyük ölçüde ortadan kalktı.

ufak bir araştırma ile varyatör, debriyaj tası, debriyaj, kayış ile oynayarak bir miktar ek güç elde edilebileceği kanaatine vardım. egzos konusu biraz muallakta tam olarak bu modele uygun yapılmış performans egzosu bulamadım.

takribi fiyatlar varyatör jcosta 200 euro, debriyaj komple dr pulley 350 usd yurt dışı , kayış dayco bakacağım o da olsa olsa 100 tl gibi bir şey. bunların dışında aklıma gelen bir şey olmadı, zten iridyum buji kullanıyorum, hava filtresi olarak uygun bir filtre bulamadım.

nereden baksanız 1000 tl kadar bir masraf var. makinanın performansının ne kadar artacağı konusunda bilgim yok. bu sebeptem bu tür bir yatırım ne kadar mantıklı olur ?

bu yatırımın amacı şehir içi kullanımda makinanın ataklığını geliştirmek, gaza basayım uçsun gibi bir düşüncem yok, makinanın gaza tepki süresi biraz daha düşse iyi olur. piyangodan para çıkmadığı sürece makinayı satmak gibi bir derdim ve niyetim yok.

Arka varyatör yaylarında zamanla meydana gelen özellik yitimi performansın düşmesinde en büyük etken diye biliyorum ki sen komple varyatör değişiminden bahsetmişsin..Yani bu sorunun çözülecek..

Motorun evladiyelik olacağını seni tanıdığımdan ötürü bildiğimden dolayı mantıklı değişimler bunlar..
Beri yandan hava filtresini iyi araştırdığına eminmisin? Piyasada illaki vardır gts 250 için hava filtresi..
Performans hava filtresi kullanarak gene serilik kazanımı mümkün..

Eski motorumdan örnek verecek olursam varyatöre müdahale ederek epey bir serilik kazandırmıştım..
Bir de kayış değişimi yapmıştım ve şimdiye kadar bindiğim hiçbir motorda benim eski motorun seriliğini göremedim..(Aynı motosikletlerden bahsediyorum elbette)
Sattığım kişi performansından ötürü motorun markasına inanmamıştı..

Bir şey daha geldi aklıma..Piyasada maxi scooterlar için performans arttırıcı bir kitten söz ediliyor..
Onu da bir araştır istersen Dude'um..

Bende bir süredir sr50 için aynı arayışlar içerisindeydim.Yalnız nasıl ve ne şekilde hesaplarsam hesaplim hep astarı yüzünden pahalıya çıktığı için modifiye parça aramaktan vazgeçtim.
Yakın zamanda ilave parça gerektirmeyen bir mod. işine girişeceğim.
Aklımda eksoz portunu ve karb. çıkışını genişletmekle başlangıç yapmak var.Eksozunda içini açıp tüp yapa odalardan birisini tamamen iptal etmek var.Daha sonra varyatörde biraz oynama yapabilirim.
Şuanki halinde sadece katalizörü iptal ettim ve varyatörde küçük bir oynama yaptım son hızı 70 km iken şuanda 95 km oldu .Gaz tepkisi ve ara hızlanma eksiklerinide motora müdahele ederek gidermeye çalışacağım.
Yalnız iki konuyu önemle belirtmek istiyorum.
1. Ben sadece keyif için uğraşıyorum.SR50 yi sadece kullanması bile muhteşem bir keyif amacım birazda modifiye ile keyfime keyif katmaktır.(birisi kalkıpta 50 cc daha ne yapsın ne gerek var hıza vs diyebilir)
2. Benim yapacağım işlemlerin geri dönüşü olmadığı için torna ile müdahele edeceğim silindir,karb,eksozt vb parçaların yedeklerini kenarda bulundurarak başlayacağım bu işe.
Aksi halde motorum kullanılmaz halede gelebilir bununda farkındayım.

Son olarak ne olursa olsun varyatör dışında ciddi birf mod yapmayacaksanız eninde sonunda mutlaka yine tatmin etmeyecek ve daha güçlüsünü aramak durumunda kalabileceksiniz.Bunu göz önünde bulundurarak masraf limiti belirlemenizde fayda var.Ve maalesef bu parçalar en ucuz ülkelerde bile çok pahalı..

1.000tl masraf yapcaksın sonuç haketmeyecek
motoru sat nexus al daha iyi

ne diye konu açmışım ki bir dahaki dürümde konuşurduk bunları.

@osbourne
zaten makineyi değiştirme niyetim olmadığımdan oynamayı düşünüyorum. makina ile uyumlu parça arayışım bundan yani amerikayı yeniden keşfetmekten ziyade alınıp denenmiş parçalar üzerine yoğunlaştım. varyatör için oldukça güzel yorumlar duydum fakat 200 euro, muhtemelen orjinal parçalar ile arasında dağlar kadar fark yok.

@acayüp
senin makinen için olan seçeneklerin fazlalığı bana gelince biraz düşüyor, hele bir de bunların yurt içinde bulunmazlığını dikkate alırsak mecburen yurt dışına yöneleceğim. ayrıca bildiğim kadarı ile yurtdışında 50cc modifiyeleri çok yaygın, torna ile uğraşmanın yanında hazır ve denenmiş parçaları da getirtmek mümkün, tabi ücreti mukabil.

bir dahaki buluşmada konuşuruz biraz.

@burak
nexus 500 benim beklentilerimi karşılamaktan uzak bir makine. dediğim gibi makinemden memnunum, dayanıklılığını bizzat kendim test ettim, sadece biraz daha performans bakıyorum .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar