Maşukiye ve Kartepede Nisan ayında kar keyfi

Ne zamandır gitmek istiyordum. 23 Nisan tatilinde giderim diye planlamıştım ama hava muhalefeti nedeniyle kısmet 25 Nisana oldu. Evet Maşukiye’ ye gitmek istiyordum. Teyze oğlum Hamdi’yi de artçı alarak çıktık yola. Giderken etrafı seyrederek gitmek amacı ile E-5 karayolunu kullandık. Dönüşte de Tem otoyolundan geldik. Küçük ve çok şirin bir belde Maşukiye. Alabalık restoranları meşhur. Yeşilin her tonu mevcut desek yeridir. Hele birde Kartepe var ki sormayın. Uzun zamandır bu kadar temiz hava solumamıştım.Malum İstanbul.:pale: Daha karlar erimemiş Nisanın 25’inde kartopu oynadık yaa.:queen: Süperdi yani. Neyse ben değil de fotoğraflar konuşsun birazda :wiinkk:(Zaten fotoğraf aralarında duramam yazarım ben)

Dilovasını çıkıp köşeyi dönünce Körfez ben buradayım diye bağırıyo.:queen:

Ve bir kaç güzel deniz manzarası fotoğrafı

Sapanca yol ayrımından kartepe kendini gösteriyor. Birer fotoğraf çekinip yolumuza devam ediyoruz.:cat:

Ve işte manzaralı güzel yolları takip ederek maşukiye’ye ulaştık.

O gün Kartepe’ye tırmanan tek motorcu biz değiliz.:bounce:

Ve işte Kartepe eteklerinden sapanca gölü ve maşukiye kasabasının muhteşem görüntüsü.

Kartepenin karlı dorularına doğru tırmanıyoruz. Artçımla beraber bizi taşıyan apachemiz yüzümüzü kızartmadan yoluna devam ediyor.:cat:

İşte beyaz örtüye ulaştık. Hayatımızda hiç kar görmemiş gibi çekindiğimiz bu fotoğraflara bakıp sakın gülmeyin bu sene İstanbul'da kar yüzü göremedik. :queen:

Artık inişe geçiyoruz. Maşukiye'yi dolanıcaz birazda zaten üşürüdük iyice:)

Ve işte bizi bekleyen hoş bir sürpriz. Kartepe Belediyesinin düzenlemiş olduğu tırmanma yarışı yüzünden yolu yarım saatliğine kapatmışlardı. Bizde ralli araçlarını yakından inceleyip bu yarım saatlik esareti keyfe dönüştürdük. Resimler

Yol açılınca maşukiyeye inerek bahsi geçen şelaleyi ve civarındaki alablık restoranlarını görmek istedik. Fakat bir işletme sahibinin bizi bilgilendirmesi sonucunda maşukiyedeki tanıtım siteleri ve broşürlerinde yeralan büyük şelalenin 1999 depreminde yıkıldığını öğrendik. Civardaki yapay veya doğal küçük şelale ve akan suyu gördük gezdik.

İşte gururlu apachemiz :p

Son düzenleme:
Çok güzel yerler,oralara bundan 1,5 ay önce gittik fakat gezi yazımız hala ortada yok:cherry:.Elinize emeğinize sağlık.:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ulan gebzede oturuyoz burayı bilmiyom haa nerde burası maşukiyedemi nasıl gidiliyo

ben de diyorum bu adam nereye kayboldu ya güzel paylaşımın için saol reco :rendeer:

e kardeşim burnunun dibi sayılır. Motorcu adamsın atla git müsait bi zaman. Onudamı biz söliyelim. Fıstık gibi yerler yaa.

YAhu ben motora biyere gitmek için binmiyorum ki. Benim iiçina radaki mesafe önemli ne kadar uzaksa okadar iyi. Tuvalet ve benzin dışında durmam bile normalde ben :) Prostat olacam büyük ihtimalle :D

güzel gezi maşukiye sezonu açtınız demek inşallah bu yaz gurup olarak geliriz

Daha bugün Kartepe'deydim.:)

Hatta biraz bozuk yolu olan Suadiye tarafından çıktım yağmura yakalandım.:pale:

Gerçekten gezilecek görülecek yerlerdir paylaşım için teşekkürler geziniz güzel olmuş.:cat:

üşüdüğümüzden belliymiş demekki :) kark Türkiyeden kalkmadıkça yaz gelmicek :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar