Diğer Masai Motosiklet Grand Eagle 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hayırlı olsun Tolgay,
emrişko cok yakışıklı cıkmıs,
bir vakit bulabilsem gelicem yanına,
kazasız belasız keyifli sürüşler

Xeros ben cuma günü kendi motorumu alırken görmüştüm senin canavarı, hayırlı olsun keyifli sürüşler. ikimizinki de aynı renk. karıştırabilirler mahallede söyleyeyim :)

Bu mahalle 2 mize dar gelir haberin olsun :mrgreen: :) biran evvel ehliyete kavuşmam lazim (22 mayis ta sinav var) ayni sokaklardan tekrar tekrar gecip duruyorum yanlış anlaşılacak valla :) tabi birazda uzmanlaşmam lazim.

Tunay pazar bekledim ama işin cıktı heralde neyse belki bu hafta sonu ugrarsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar ben bu motoru almaya karar verdim, izmirdeyim izmirde yetkili servis konusunda www.motana.com.tr de bulunamadı yazıyor ama bildiğim kadarıyla izmirde suziki servisi var. Birde taşıma kapasitesi 150 kg görünüyor bu sürücü hariç di mi? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Suzuki servisi varsa tamamdir ama genede bir konus derim servisle.
bugun ilk defa evden ise motorla geldim gayet Keyifli ve rahat bir surus oldu su anda agzim kulaklarımda.

xeros' Alıntı:
Bu mahalle 2 mize dar gelir haberin olsun :mrgreen: :) biran evvel ehliyete kavuşmam lazim (22 mayis ta sinav var) ayni sokaklardan tekrar tekrar gecip duruyorum yanlış anlaşılacak valla :) tabi birazda uzmanlaşmam lazim.

Tunay pazar bekledim ama işin cıktı heralde neyse belki bu hafta sonu ugrarsin.

Dostum,
22 mayıs kesin mi?
Bir de ilk 22Nisan2006 sinav sonucu belli mi?

infrared haklısın, 22 mayis degilmis sinav 20 ve 21 mayis tarihlerinde surus sinavi tabiki, 22 nisan sinav sonuclari henuz belli olmadi onumuzdeki hafta aciklanacak diye duydum .

350 KM deyim şu an. Rodaja 650 KM kaldı...

Şu ana kadar yaşadığı Problemler
  1. Dün 50 Km sürratel giderken 4'ten 5'e geçişte motor bi tekledi. garip sesler çıkardı. rodaj bakımında soracağım sebebini öğrenince buraya yazarım. biraz fazla sıkıştırdım sanırım ondan oldu.
  2. Benzin Göstergesi ya ful gösteriyor ya boş gösteriyor. Bu işi de rodaj bakımında halletmeyi planlıyorum.
  3. sabahları motor soğukken 1'den 2'ye geçirirken çok zorlanıyorum. ısındıktan sonra bu problem kalmıyor.
  4. boş vitese geçirmekte zorlanıyorum. özellikle 1. vitesten boşa oldukça zor geçiyor. hep 2'den boşa geçmek zorunda kalıyorum.

bu problemleri diğer arkadaşlar da yaşıyor mu?

bunun dışında Ankara'lılar pazar yağan doluyu hatırlayacaklardır. o sırada motorla dışardaydım. banamısın demedi motor... bitsin şu yağmurlar... motoru aldığımdan beri her hafta sonu yağmur yağdı... bıktım valla....hala Eymir siftahı yapabilmiş değilim

Forumdan Uzaklaştırıldı
attilamm' Alıntı:
Dün 50 Km sürratel giderken 4'ten 5'e geçişte motor bi tekledi. garip sesler çıkardı. rodaj bakımında soracağım sebebini öğrenince buraya yazarım. biraz

normalde vites araları bu kadar kısa mı yok sa siz mi rodajdan dolayı böyle kullanıyorsunuz?

ttopchu' Alıntı:
normalde vites araları bu kadar kısa mı yok sa siz mi rodajdan dolayı böyle kullanıyorsunuz?

rodajdan dolayı... rodaja kadar üretcinin tavsiye ettiği vites aralıkları

1 to 2 = 20 Km
2 to 3 = 30 Km
3 to 4 = 40 Km
4 to 5 = 50 Km

ve rodajdan dolayı daha 80 Km'nin üzerine çıkmadım... söylediğim tekleme biraz hızlı hızlanmamdan kaynaklanmış olabilir... deviri çok yükseltmeden biraz fazla sıkıştırdım motoru sanırım... ama yinede çıkan sesler hoşuma gitmedi...

Bu arada plakadan da inanılmaz cızırtı geliyo... ona da bi çare bulmam gerekecek

attilamm' Alıntı:
350 KM deyim şu an. Rodaja 650 KM kaldı...

Şu ana kadar yaşadığı Problemler
  1. Dün 50 Km sürratel giderken 4'ten 5'e geçişte motor bi tekledi. garip sesler çıkardı. rodaj bakımında soracağım sebebini öğrenince buraya yazarım. biraz fazla sıkıştırdım sanırım ondan oldu.
  2. Benzin Göstergesi ya ful gösteriyor ya boş gösteriyor. Bu işi de rodaj bakımında halletmeyi planlıyorum.
  3. sabahları motor soğukken 1'den 2'ye geçirirken çok zorlanıyorum. ısındıktan sonra bu problem kalmıyor.
  4. boş vitese geçirmekte zorlanıyorum. özellikle 1. vitesten boşa oldukça zor geçiyor. hep 2'den boşa geçmek zorunda kalıyorum.

bu problemleri diğer arkadaşlar da yaşıyor mu?

bunun dışında Ankara'lılar pazar yağan doluyu hatırlayacaklardır. o sırada motorla dışardaydım. banamısın demedi motor... bitsin şu yağmurlar... motoru aldığımdan beri her hafta sonu yağmur yağdı... bıktım valla....hala Eymir siftahı yapabilmiş değilim

Ben de bahsettiğin sorunların bazılarını yaşıyorum. Dün depoyu fullledim,ibrede herhangi bir sorun yok.

Boşa almak cidden zor, birkaç defa denemek zorunda kalıyorum her defasında. Bunun dışında vites geçişleri (benim için şu an 2-3 ve bazen 4 demek oluyor bu) sorunsuz. Plakamı çift taraflı bantla yapıştırmıştı bayi. Servise götürüp plakalık alacaktım, kaldı o da. dün düştü plaka. koltuğun altında taşıyorum su sıra :)

Acemi olduğum için mahalle içinde ve arasıra da kucukyalı merkezde suruyorum. Uzun yol yapmadım henüz. o yuzden baska bir sorun yaşamadım sayılır.

ttopchu' Alıntı:
Birde taşıma kapasitesi 150 kg görünüyor bu sürücü hariç di mi? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
sürücüyle birlikte o max. taşıma kapasitesi. ama ben 220kg yle sürdüm bikaç yüz metre sorunsuzdu :)

son olarak, bizim motorun fabrikası şurası sanırsam.

http://www.hnmoto.com/

adamlar Zaelsun'un begendıgım kartallı camurluk ve şık on farıyla uretiolarmış. Motana çıkartmıştır kesin :)

Son düzenleme:
2 gundur ise motorla geliyorum su anda 50 KM yi gectim.
benzin gostergesinde problem yok,
4 le 5 arasında herhangi bir tekleme yada ses gelmedi sorunsuz simdilik.
sabahlari motor sogukken 1 den 2 ye geciste zorlanıyor demissin ilk aldıgım gun oldu ama ben acemiligime vermistim ama ondan sonra hiz rastlamadım ancak her zaman 3 4 dakika bekliyorum yola cikmadan motor ısınsın diye belki o yuzden olabilir.
boşa geçmek sanirim her motorda sorun gibi okudugum tum model forumlarinda rastladim ancak zamanla alışılıyor sanırım tecrube ile asilacak bir sorun gibi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşlar bu motorun çindeki fabrikasının adresi

www.hnmoto.com

buda o adresdeki büyük resim (motana.com.tr de tek parça büyük olarak motor resmi yok)

Son düzenleme:
1- suzuki servis olayı doğrumuymuş arkadaşlar?
2- bu motora ön cam, motor koruma, çanta vs ayrıca satılıyor mu ? kaça ?
fena görünmüyor, süslenince daha iyi olur heralde...

Suzuki servisine henüz götürmedim ama aradım adamları, onlar bakıyorlar sonuçta cihaza. Bir de Suzuki Marauder 250'nin birebir aynısı bizim Grand :) yanyana koysan anlaşılmaz yani.

aksesuar olarak canta ve motor koruma demiri sordum. piyasada satılan şeyler uyacak gibi gorunuyor. Ay başında alışverişe çıkacağız motorumla. ayrıntıları yazarım.

bugün iki servise sordum, 3200 ytl+plaka vs dedi
bu motorada zam gelmiş galiba, durup durup zam yapıyorlar, enayi mi sanıyorlar milleti...
bu motoru süsleyen var mı? ön cam, çantalar, motor koruma demiri, sis lambası, püsküllü elcikler :)
keeway sl150 gibi görünebilir gibime geliyor

bu sabah işe gelirken bir problem hissettim şöyle, vites yukseltirken problem yok ancak yavaşlarken 2 ye yada 1 e tam gecmiyor gibi sanki 2 vites arasi kalmis gibi bir durum, bu 1 2 sefer oldu ve bu durumda kalkarken biraz gurultu yapti, durup tekrar vites degistirip kalkinca problem yoktu. kelimelerle anlatmak biraz zor oldu ama anlattım sanirim, biraz arastiricam bakalim neler ogrenecegiz. Bu arada bir soru full bir depo ile kac kilometre yapiyorsunuz, ben aldigim gun tam doldurdum 165 km civarinda tekrar doldurdum tam olarak bitmemisti hatta yedek depoyada gecmemistim, tabi daha rodajda olması etkileyecek ama merak işte.
Polo34 ben gecen ay aldim aldigim bayi bu ay 15 inden sonra biraz zamlanacağını soylemişti hatta 1 1,5 ay sonra gene biraz yukselecek sebep olarakta bu motorlara ötv farkı tam olarak yansıtılmamıştı sanirim bu yuzden.

sanirim alanlardan ve burada olanlardan kimse henuz susleme yapmadi benim dusuncelerimde bazi ekstralar eklenecek ama henuz dogrulamadim zamanla isallah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar