marş motoru hakkında yardıma ihtiyacım var

arkadaşlar öncelikle hepinize iyi akşamlar ve merhaba uzun süreden beri takip ediyorum forumu üye olduğumdan beri ama şimdi yardımınıza ihtiyacım var marş motoru konusu hakkında teknik bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim öncelikle motorum honda cg 125 2005 model sorun ise marşa bastığım zaman motor gayet güzel çalışıyo uzun marş denemeleri akünün bayılmasına neden olmuyo yani gözlemlediğim kadarıyla akü iyi durumda motorda herhangi bi elektriksel anormallik yok yani kısa devre sık sık yanan sigorta gibi bazen marşa bastığımda tık diye bi ses geliyo ve marş dönmüyo sadece tık sesi üst üste 20 kere bile denesem sadece tık sesi geliyo ama ne zamanki motoru vitese geçirip ileri doğru harekete zorlasam yada hareket ettirip marşa bassam hiç bi sıkıntı olmadan marş motoru dönüyo motor çalışıyo daha önecki başlıklarda röle denmiş ama benim sorunum sanırım röle değil çünkü röledeki arıza vitese takılarak hareketle düzelicek bi durum deil fikirlerinizi bekliyorum sorunu nasıl halledebilirm elim bu işlere yatkındır kendim halletmeye çalışacağım şüphelendiğim şey marş motorunun dişlisi ve ona bağlı çark arasında bi sıkışma şimdiden hepinize teşekkür ederim
NOT:bu olay ortalama 10 marşa basmada 1 kez karşılaşılan bi durumdur beni rahatsız eden ayak marşı olmadığı için istenmedik bi yerde kalmaktır

Arkadaşım marş motorun kömürlerinde sorun olabilir.
İçini açıp 0 numara zımpara ile hafifçe temizleyebilirsin.
Sorun bu değilse marş motorunun rulmanlarında veya burçlarında birşey olabilir biraz yağla düzelir sanırım..

Arkadaşım marş motorun kömürlerinde sorun olabilir.
İçini açıp 0 numara zımpara ile hafifçe temizleyebilirsin.
Sorun bu değilse marş motorunun rulmanlarında veya burçlarında birşey olabilir biraz yağla düzelir sanırım..

yanıt için sağol ama kafama takılan bişey var
peki motor vitese takılıp hareket ettirildiğinde marş motoru içerisindede bi hareket oluyomu yani marş motoruda dönüyomu eğerki dönmüyosa sanırım sorun marş motorunun dışında bi yerde yani marş motorunun çevirdiği çarklarda olabilir

Vitese takıldığında marş motoru dönmez.
En sonda yazdım ya rulmanlarda yada burçlarda bişey olabilirmi diye marş motorunun yayı vardır o sıkışma yapmıl olabilir. motoru çalıştırdığında titreşimden dolayı kömürler yada rulmanlar v.b. harekete geçiyo olabilir.
Bunun dışında aklıma röle geliyor.
Ama rölede birşey yok diyorsun..

valla bişey yok diyemiyorum ama olduğunu zannetmiyorum benim anladığım kadarıyla röledeki arıza vitese takıp itirmeyle halolmaz diye düşünüyorum bide 5 kere marşa bastığımda 4ünde almayıp birinde alsa evet elektriksel bi arıza gibi yani röle olabilir ama bi kere tık dedimi 100 kerde bassam kesinlikle marş motoru dönmüyor am vitese takıp ittirince hiç tartışmasız marşa bastığımda çalışıyor

O zaman marşa bas tık sesi gelip çalışmazsa röleye bir kaç kez vur..
Sorun rölede değilse dediğim gibi marş motorunu sök yukarıda yazdığım işlemleri yap büyük ihtimal düzelir..
Görmeden birsey söylemek zor oluyor..

anladım yanıtlar için ayırdığın zaman için çok teşekkür ederim sağol extrema

anladım yanıtlar için ayırdığın zaman için çok teşekkür ederim sağol extrema

arkadaşım marş kollektörü ile kömür yatağı arasındaki lehimlerden biri açılmıştır kömür o dilimin üstüne gelince devreyi tamamlayamaz ve tıkta kalır vitese atınca oynar ve temas sağlanır onu bir bobinci veya oto elektirik ustası yapar geçmiş olsun.

benim kanımca bu kömür ve kömür yatağından kaynaklanan bir problem açıp bakmak incelemek gerekli.

dolapçııı arkadaş aynısı derken tık dediği zaman motoru viteste ittirince tekrar marşa basarsan çalışıyomuydu yani

arkadaşım marş kollektörü ile kömür yatağı arasındaki lehimlerden biri açılmıştır kömür o dilimin üstüne gelince devreyi tamamlayamaz ve tıkta kalır vitese atınca oynar ve temas sağlanır onu bir bobinci veya oto elektirik ustası yapar geçmiş olsun.

arkadaşımızın dediğide olabilir ancak benim aklıma arabalardan başımıza gelen bir hadise daha geldi.. marş dişlilerinin başları kavraşa kavraşa zamanla aşınır. ve sen marşa bastığında o an dişliler birbirinin arasına değilde karşısına gelirse dişliyi iten solenoid dişliyi geçirmeden kalır ve eğer solenoid dişli kavraşmadan marş motoruna hareket vermiyosa yani zöelliği oysa dediğin gibi tık sesi gelir ve marş motoru dönmez sende motru kareket ettirerek dişlilerin birbirini karşılamasını sağlarsın.... ama diyorum ya otomobil için böyle senin motorunun sistemi farklıysa bilemem işini iyi bi elektrik utası çözecektir..

sanırım kroscu01 arkadaşın dediği durum söz konusu yarın marş motorunu söküp bi bobinci veya oto elektrikçisi bulucaz yorumlar ve fikirler için hepinize teşekkür ederim sonucu aynı sorunu yaşayan arkadaşlarında yararlanması için bildiricem

başkentin_asi_pilotu;870793' Alıntı:
arkadaşımızın dediğide olabilir ancak benim aklıma arabalardan başımıza gelen bir hadise daha geldi.. marş dişlilerinin başları kavraşa kavraşa zamanla aşınır. ve sen marşa bastığında o an dişliler birbirinin arasına değilde karşısına gelirse dişliyi iten solenoid dişliyi geçirmeden kalır ve eğer solenoid dişli kavraşmadan marş motoruna hareket vermiyosa yani zöelliği oysa dediğin gibi tık sesi gelir ve marş motoru dönmez sende motru kareket ettirerek dişlilerin birbirini karşılamasını sağlarsın.... ama diyorum ya otomobil için böyle senin motorunun sistemi farklıysa bilemem işini iyi bi elektrik utası çözecektir..

bu durum ise 14000 kmdeki iki yıllık bi honda motorda olmamasını beklediğim bi olay umarım yanılmam çünkü eğer öyleyse sağlam masrafa yol açabilir birde kömürlerin değişme maliyeti ne kadar tutar fikriniz var mı acaba

Son düzenleme:

GKN

kollektörle kömürlere bak
tık sesi onların oordan gelir,
aküyü bitirme olayı nın marşla ilgisi yok, akün şarj tutmuyo yada sargıdan üretim düşük geliyo olabilir
marşa mastığın zaman marş motorunun önündeki marş disşlisi ileri gelerek volanı hareket ettirir ve orda kalır
yani marş düşlisi vvolanla beraber döner
motoru durdurduğunda geri gelerek boşa çıkar
kısacsa sadece çalıştrırken tık ediosa kömürler
ama çalışırken ses varsa marş dişlisi sıyırıyo olabilir,
marş dişlisinin çabuk bozulacağını sanmam scooter olsa marş debriyajı dicem
ama vitesli motor olduu için sen marş motorunu sök
zati sorun çözülecektir
aman aman bi maliyetide çıkmaz..

ben marş motorunu söktürüp kollektoru zımparalatıp kömürleri yenisi ile değiştirmiştim ve gressletip milini bakım yaptırmıştım sanayide elektrikçiye benden sök-tak ve işçilik için 30 ytl ödedim hepsi bu fikrin olsun çok fazla masrafa girmeyiniz..........

ben marş motorunu söktürüp kollektoru zımparalatıp kömürleri yenisi ile değiştirmiştim ve gressletip milini bakım yaptırmıştım sanayide elektrikçiye benden sök-tak ve işçilik için 30 ytl ödedim hepsi bu fikrin olsun çok fazla masrafa girmeyiniz..........

sağolasın aklımda olucak ama yan sanayisi 50 ytl olan parça için az bi rakam sayılmaz 30 ytl

Hade hayırlısı bizim marş motorundanda birşeyler var motor sogukken döndürmüyor:silent: Aküden dicem akü bitik olsa ışıklar falan yanmaması lazım degil mi:silent: Marş motorunda birşey olsa ilk çalıştırmadan sonra marşı alırmıydı,sorun nedir acaba:silent:

Hade hayırlısı bizim marş motorundanda birşeyler var motor sogukken döndürmüyor:silent: Aküden dicem akü bitik olsa ışıklar falan yanmaması lazım degil mi:silent: Marş motorunda birşey olsa ilk çalıştırmadan sonra marşı alırmıydı,sorun nedir acaba:silent:

arkadaşım her taşıtta en fazla elektrik akımı çeken parça marş motorlarıdır. arabalar için konuşursak günümüz standart binek bir otomobilinin marş motoru gücü 1.4 kw tır. buda 1400 watt yapar. yada diğer bir değişle 1 bg ye yakındır. şimdi bir ampulün çekeceği otomobil içn konuşursak far ampulü 55 watt çeker. aradaki farka bak. eğer marşa bastığın an tık sesi geliyor ve lambalar falan sönüyora sorun aküdür..

Asi haklısın ya aküden sanırsam ee biizm ybr nin aküsü kurudu heralde suyu eksildi dicem olmucak motorda daha 19ooo de yaw bu kadar çabuk bitmemesi lazımdı.

bak aynı sorun bende de olmustu... Marş motoruna ilk gücü veren bi bobin var Adına halk arasında Marş Taş..kları diyolar... 10 ytl ye almıstım taktıgımda sorundan eser kalmamıstı hiç bir yerini sokmene gerek yok volt ve amperi uygun olan bi marş taş....k ıyla değiştir...

Şu Tür Bişey

otm751203.jpg

Sağ tarafta - ve + kutupları olan bişey işte...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar