- Konu Yazar
arkadaşlar öncelikle hepinize iyi akşamlar ve merhaba uzun süreden beri takip ediyorum forumu üye olduğumdan beri ama şimdi yardımınıza ihtiyacım var marş motoru konusu hakkında teknik bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim öncelikle motorum honda cg 125 2005 model sorun ise marşa bastığım zaman motor gayet güzel çalışıyo uzun marş denemeleri akünün bayılmasına neden olmuyo yani gözlemlediğim kadarıyla akü iyi durumda motorda herhangi bi elektriksel anormallik yok yani kısa devre sık sık yanan sigorta gibi bazen marşa bastığımda tık diye bi ses geliyo ve marş dönmüyo sadece tık sesi üst üste 20 kere bile denesem sadece tık sesi geliyo ama ne zamanki motoru vitese geçirip ileri doğru harekete zorlasam yada hareket ettirip marşa bassam hiç bi sıkıntı olmadan marş motoru dönüyo motor çalışıyo daha önecki başlıklarda röle denmiş ama benim sorunum sanırım röle değil çünkü röledeki arıza vitese takılarak hareketle düzelicek bi durum deil fikirlerinizi bekliyorum sorunu nasıl halledebilirm elim bu işlere yatkındır kendim halletmeye çalışacağım şüphelendiğim şey marş motorunun dişlisi ve ona bağlı çark arasında bi sıkışma şimdiden hepinize teşekkür ederim
NOT:bu olay ortalama 10 marşa basmada 1 kez karşılaşılan bi durumdur beni rahatsız eden ayak marşı olmadığı için istenmedik bi yerde kalmaktır
NOT:bu olay ortalama 10 marşa basmada 1 kez karşılaşılan bi durumdur beni rahatsız eden ayak marşı olmadığı için istenmedik bi yerde kalmaktır