Firene basmadan kirbaci vurcamAman haa freni çok küvvetli, tepmesin sonra.![]()
Firene basmadan kirbaci vurcamAman haa freni çok küvvetli, tepmesin sonra.![]()
Japon markaların sıfır fiyatının iyice bokunu çıkardığına ve parasını hak etmediğine katılıyorum. Buna tepki olarak 2006 model Yamaha biniyorum.benim çevremde de tam tersi 3 katı para verdiği için kendini tatmin etmesi gereken japoncular var
Bence Çinliler gümbür gümbür geliyor, adamlar çok kısa sürede çok yol kat ettiler, Türkiye'de adam gibi bir bayi servis ağı kurabilseler, yedek parça da Bajaj gibi bol bulamaç olsa bence piyasanın içinden geçerler. Bir 10 sene sonra bence piyasada hatrı sayılır durumda olacaklar.I ih, yanlis biliyorsun. Çinliler gumbur gumbur geliyor, bugun bi zortes ve kücey bayisinin onunden gectim, boynum tutuluyordu bakmaktanalicam bi tane, vurucam kirbaci vurucam kirbaci
Freni akıldan geçirince bile yavaşlıyormuş, ne kadar doğru artık bilemem.Firene basmadan kirbaci vurcamnasilsa cok kuvvettli firen var, manete dokunmasam da durur
Bu konuyla ilgili devam mesajlarım var, aslında olay kücümseme değil![]()
işte anca sezonda 5bin km yol yapıyorum, yine önceki xmax'a göre baya arttı gezmem.Sıfır gibi çünkü kullanmıyorsun abiHele gezelim biraz
![]()
işte bizdeki çakal anadolu kaplanımsı kurnaz distribitorlere kalmasalar, düzgün bayi ve servis olsa piyasanın içinden geçerler ama sanırım çinli markalar da çok umursamıyor ki bizim pazarı böyle dandik ithalatçılara kalıyor meydan.Bence Çinliler gümbür gümbür geliyor, adamlar çok kısa sürede çok yol kat ettiler, Türkiye'de adam gibi bir bayi servis ağı kurabilseler, yedek parça da Bajaj gibi bol bulamaç olsa bence piyasanın içinden geçerler. Bir 10 sene sonra bence piyasada hatrı sayılır durumda olacaklar.
Espresso aga bize sezon mezon yok, sezon kavramı hımbıl adamlar için. 2026 için en az 15000 km sürmeni diliyorum, 20000 ideal ama iş güç,aile mevzularından senin için 15000'e de fitim.işte anca sezonda 5bin km yol yapıyorum, yine önceki xmax'a göre baya arttı gezmem.
Ama şimdi hem kış geldi hem iş güç durumları karıştı, motor yatıyor 2 aydır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
işte bizdeki çakal anadolu kaplanımsı kurnaz distribitorlere kalmasalar, düzgün bayi ve servis olsa piyasanın içinden geçerler ama sanırım çinli markalar da çok umursamıyor ki bizim pazarı böyle dandik ithalatçılara kalıyor meydan.
koskoca BYD markası bile sırf ÖTV ve gümrük vergisi indirimleri için fabrika açıcam dedi o arada bir sürü arabayı sattı ama fabrika falan yok ortada, demek Çinli markalar da doğulu olmanın çakallık tarafından vazgeçememişler daha. Neyse bu markalar elbet avrupa pazarından tüketiciyi üzmemeyi de öğrenecekler, o zaman piyasanın tam içinden geçerler.
2024 ve 2025'de 5bine çıkabildim, 2026 için hedefim daha çok gezmek. Hayırlısı bakalım.Honda Cbf 500 (karbüratörlü): Motor ölümsüz ama 11 lt/100 km hesap ettim, ölse daha iyi, ölmezse benim ruhuma el-fatiha.
Harley Davidson Iron 883: Deri yeleği çektik, şekil şemal süper ama evden ortama gidene kadar depoyu 2 defa fullüyoruz.
Royal Enfield Shotgun 650: (Kullanıcısı olmadığı için yorum yok)
Honda Crf 1000 L Africa Twin: 3,1 lt yakıyor 60-70 gidersen
Cf Moto 450 Sr: Kıyamet bugündür ya Ümmet-i Muhammed
Espresso aga bize sezon mezon yok, sezon kavramı hımbıl adamlar için. 2026 için en az 15000 km sürmeni diliyorum, 20000 ideal ama iş güç,aile mevzularından senin için 15000'e de fitim.
2024 ve 2025'de 5bine çıkabildim, 2026 için hedefim daha çok gezmek. Hayırlısı bakalım.
Adamın iş güç, aile, hayat gailesi farklı. Onun da üst katında Ukraynalı komşusu olsa o da 20-25000 basar5000 mi ????
Ben onu her yil damlalikla kulagima damlatiyorum![]()
He vallahi çok binemiyok dayı biz. Bir buçuk yılda 10 bin km yapmışım benSıfır gibi çünkü kullanmıyorsun abiHele gezelim biraz
![]()
AnlayamazsinizFreni akıldan geçirince bile yavaşlıyormuş, ne kadar doğru artık bilemem.![]()
CBF 500 e 11 litre istesende yaktıramazsın...Honda Cbf 500 (karbüratörlü): Motor ölümsüz ama 11 lt/100 km hesap ettim, ölse daha iyi, ölmezse benim ruhuma el-fatiha.
Honda 50lerin sonu 60larin basinda amerikan pazarina girdiginde buyuk cc motorlari surekli ariza veriyordu. O donem japon motorlari kucuk ccde, amerikan ingiliz motorlari da buyuk ccde iyiydiler. Honda simdi firmalarin genelinin yaptiginin aksine her arizayi garanti kapsaminda degistirip, arizali parcalari da japonyaya ar-ge'ye yollayip cozum arastiriyordu. Boylece hem buyuk ccde ilerlediler, hem de pazara yavas yavas hakim oldular. Cinlilerin ve trdekilerin hali hondanin 65 sene onceki halinden geride.işte anca sezonda 5bin km yol yapıyorum, yine önceki xmax'a göre baya arttı gezmem.
Ama şimdi hem kış geldi hem iş güç durumları karıştı, motor yatıyor 2 aydır.
işte bizdeki çakal anadolu kaplanımsı kurnaz distribitorlere kalmasalar, düzgün bayi ve servis olsa piyasanın içinden geçerler ama sanırım çinli markalar da çok umursamıyor ki bizim pazarı böyle dandik ithalatçılara kalıyor meydan.
koskoca BYD markası bile sırf ÖTV ve gümrük vergisi indirimleri için fabrika açıcam dedi o arada bir sürü arabayı sattı ama fabrika falan yok ortada, demek Çinli markalar da doğulu olmanın çakallık tarafından vazgeçememişler daha. Neyse bu markalar elbet avrupa pazarından tüketiciyi üzmemeyi de öğrenecekler, o zaman piyasanın tam içinden geçerler.
Dostum 2026'da sana 20000 yaptıracağımHe vallahi çok binemiyok dayı biz. Bir buçuk yılda 10 bin km yapmışım ben
E hadi bekliyoruz devam mesajlarini![]()
Ben dominar 400'ün sıfır fiyatı ile karşılaştırmıştım. O zamanlar baktığımda niyetlenmiştim almaya ama hem bayiyi gözüm tutmadı, servisi hiç gözüm tutmadı, yakın paraya 9 yaşında japon vstrom almıştım. iyi ki de almışım, 2 sezon kullanıdm, 2 yıla yaklaşacak, 11 yaşına yaklaştı motorum ama hala sıfır gibi, hiç sorun yaşamadım.
CBF 500 e 11 litre istesende yaktıramazsın...
3 sene bindim..Ortalama 4.5-5 litre yakıyordu.. Depodan direk hortumla pistona versen yine de yakmaz yakamaz
Er5 im çok ekonomikti ama..140 ı geçmezsen 3.5-4 litre idi.. Ama 7000 devirden sonra motor evrim geçirip kendini zx6 zannediyordu... Tahminim 7-8 litrelerde yakardı tapa gaz..
Sattığım CBF1000 im şehir içi dışı karışık kullanmada net 5 litre idi..Asılırsan 8-9 litrelerde idi...
Benzin ölçümü konusunda hassasım... Çocukluğumuzdan kalma..Baba öyle arabaya her aldığı benzinde şu kadar kuruş yakmış diye hesap ederdi...
Biz de artık hesaplamayı kafadan direk yapabiliyoruz..
Mobilete de bindim...1 litre ile 85 km gitti.![]()
1 litre ile 13.9 kilometre gitmiş ortalama 7.2 litre yapar. CP2 bloğu tüketimi ne bilmiyorum.
Benim motorda sanırsam bir sıkıntı var.
Bende kaç yaktığını çözemedim ekranda olanı attım ama yakmıyormuş gibi geliyor arada.1 litre ile 13.9 kilometre gitmiş ortalama 7.2 litre yapar. CP2 bloğu tüketimi ne bilmiyorum.